Zoek
Sluit dit zoekvak.

Interview met Nikki – “Luister naar het advies van de lokale bevolking”.

Interview met gastblogger Nikki

Interview met Nikki – “Luister naar het advies van de lokale bevolking”.

Interview met gastblogger Nikki

Inhoudsopgave

Sinds juni 2020 is Nikki vaste gastblogger bij Liefde voor reizen. Met zijn passie voor reizen en leuke schrijfstijl weet hij elke maand reizigers te enthousiasmeren. Zo nam hij ons al mee in zijn blogs naar Hong Kong, Spitsbergen, Kroatië, IJsland en Estland. Vandaag is het tijd om Nikki beter te leren kennen. Wat is zijn mooiste reismoment tot nu toe geweest en wat heeft hij het meest gemist aan het niet kunnen reizen?

Wie is Nikki?

Ik ben een dertigjarige schrijver met een enorme passie voor reizen. In mijn twintigerjaren heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt en heb ik gewerkt als hotelanimator in het buitenland en cabin crew voor binnen- en buitenlandse maatschappijen. Ik ben hier twee jaar geleden mee gestopt toen ik mijn eigen stek heb gekocht en mijn focus meer op het schrijven wou leggen. In een ideale wereld wil ik dit combineren met korte citytrips, zolang ik mijn laptop maar met me mee heb, om de verhalen die in mijn hoofd zitten op het digitale papier te zetten. 

Ik woon in Zoerle-Parwijs, in de Antwerpse kempen, met mijn twee katten.

Verder spendeer ik mijn vrije tijd met padel, gezelschapspellen en voetbal (kijken).

Nikki tijdens een voetbalwedstrijd
Nikki tijdens een voetbalwedstrijd

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Ik ben met mijn familie nooit naar het buitenland gereisd. Mijn eerste vliegtuigreis was op mijn 17de, toen we met de laatstejaars naar Italië gingen. Dat was me toen zo enorm bevallen, dat ik er nooit meer uit ben gerold. Ondertussen zijn we 68 landen verder in 12 jaar tijd.

Welke landen kan jij iedereen aanraden?

Mooiste citytrip: Budapest. Deze stad is werkelijk zo divers dat er voor iedereen wel wat te beleven valt. Ikzelf was verkocht aan het rijke verleden, het lekkere lokale eten en het bruisende uitgaansleven.

Budapest zijn favoriete stedentrip stad
Budapest, zijn favoriete stedentrip stad

Mooiste land: Ik vind Malta enorm ondergewaardeerd. Ik ga er elk jaar weer naartoe omdat deze plek echt mijn hart veroverd heeft. Ik ga in augustus eindelijk weer terug.

Het mooie Malta
Het mooie Malta

Wat heb je het meeste gemist aan het niet kunnen reizen dit jaar?

Reizen staat voor mij gelijk aan inspiratie voor mijn boeken. Niet kunnen reizen is dus een serieuze handicap voor mij. Ook heb ik vele buitenlandse vrienden die ik nu niet kan opzoeken. Ik tel de weken af tot ik weer weg ben.

Je bent schrijver en hebt net je nieuwe boek “De Kater Achterna” gelanceerd. Kun je iets meer vertellen over dit boek?

De Kater Achterna is het vervolg op mijn debuut, “Alle Remmen Los”. Dit zijn twee novelles die het weekendje weg volgen van twee beste vrienden die zich net tot de “volwassenen” rekenen. Oud genoeg om beter weten, jong genoeg om zich er niets van aan te trekken. Het eerste boek speelt zich af in Oostende, het tweede in Parijs. De twee boeken zijn geschreven in de gedachten van het hoofdpersonage, die nieuwe plekken ontdekt en er vooral kattenkwaad uithaalt en meisjes probeert te versieren, met de nodige dosis alcohol eraan verbonden. Het is dus zeker geen boek om aan een twaalfjarige te laten lezen. Er zijn plannen voor een derde en vierde boek in deze reeks, maar ik wil eerst aan andere projecten verder werken. Zo ben ik nu aan een soort detective-misdaadroman bezig en ligt er een sci-fi en fantasy project klaar op mijn harde schijf. Lees meer over De Kater Achterna

Zijn boek ‘De Kater Achterna’

Waar haal jij jouw schrijfinspiratie vandaan?

In de mensen die ik tegenkom en de plaatsen die ik bezoek. Daarom dat reizen een belangrijk deel is voor mijn schrijfproces. Het is letterlijk het zaadje dat nodig is om mijn ideeënboom te laten groeien.

Wat is voor jou het ideale boek om te lezen op vakantie?

Ik wil geen dikke boeken meehebben op vakantie, omdat ik meestal enkel lees op de vlucht heen en terug. Een heerlijke novelle die bol staat van de toverwoorden in Engelse of Nederlandse taal. Tijdens mijn vakantie ben ik te druk bezig om te ontdekken wat er allemaal te beleven valt. Ik ben geen fan van zon- en strandvakanties, die heb ik te veel gezien toen ik werkte als hotelanimator. Je zal me dus niet vaak zien lezen aan een strandbar, maar eerder schrijven.

Aan het werk als hotelanimator
Aan het werk als hotelanimator

Je bent ook gastblogger bij ons, over welke landen zou je heel graag nog willen bloggen de komende jaren?

Als ik dit zou samenbrengen met de landen die ik de komende jaren graag wil bezoeken, staan Argentinië, Japan, Jordanië en Letland hoog op dit lijstje. Ik heb gelukkig nog vele herinneringen aan eerdere reizen om te bloggen tot ik deze landen kan schrappen van mijn wereldkaart.

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

De meest noordelijke bewoonde plek ter wereld bezoeken. Dat was vijf jaar geleden in Svalbard, in het oude mijnersdorpje Longyearbyen. Ik heb er al over geblogd op jullie website. Als ik er nu aan terugdenk, kan ik alleen maar mezelf gelukkig prijzen dat ik toen die reis heb gemaakt. Weinigen die me dit ooit zullen nadoen.

In het oude mijnersdorpje Longyearbyen
In het oude mijnersdorpje Longyearbyen

Over welk onderwerp zou je nog graag een boek willen schrijven?

Dinosaurussen. De ultieme reis voor mij is een tijdreis. Ik ben altijd gefascineerd geweest door dinosaurussen in mijn jeugd en ik wil hier graag nog een boek over schrijven in combinatie met tijdreizen.

Selfie met een dinosaurus
Selfie met een dinosaurus

Heb je nog een goede reistip voor onze volgers?

Luister naar het advies van de lokale bevolking, zeker als het gaat over restaurants of bars. Deze is bijna altijd waardevoller dan wat je op het internet vindt. En vooral, geniet van elke plek waar je bent.

Geniet van elke plek waar je bent
Geniet van elke plek waar je bent
Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis