Interview met Nikki – “Luister naar het advies van de lokale bevolking”.

Gepubliceerd: 06 mei 2021 | Foto: Interview met gastblogger Nikki

Sinds juni 2020 is Nikki vaste gastblogger bij Liefde voor reizen. Met zijn passie voor reizen en leuke schrijfstijl weet hij elke maand reizigers te enthousiasmeren. Zo nam hij ons al mee in zijn blogs naar Hong Kong, Spitsbergen, Kroatië, IJsland en Estland. Vandaag is het tijd om Nikki beter te leren kennen. Wat is zijn mooiste reismoment tot nu toe geweest en wat heeft hij het meest gemist aan het niet kunnen reizen?

Wie is Nikki?

Ik ben een dertigjarige schrijver met een enorme passie voor reizen. In mijn twintigerjaren heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt en heb ik gewerkt als hotelanimator in het buitenland en cabin crew voor binnen- en buitenlandse maatschappijen. Ik ben hier twee jaar geleden mee gestopt toen ik mijn eigen stek heb gekocht en mijn focus meer op het schrijven wou leggen. In een ideale wereld wil ik dit combineren met korte citytrips, zolang ik mijn laptop maar met me mee heb, om de verhalen die in mijn hoofd zitten op het digitale papier te zetten. 

Ik woon in Zoerle-Parwijs, in de Antwerpse kempen, met mijn twee katten.

Verder spendeer ik mijn vrije tijd met padel, gezelschapspellen en voetbal (kijken).

Nikki tijdens een voetbalwedstrijd
Nikki tijdens een voetbalwedstrijd

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Ik ben met mijn familie nooit naar het buitenland gereisd. Mijn eerste vliegtuigreis was op mijn 17de, toen we met de laatstejaars naar Italië gingen. Dat was me toen zo enorm bevallen, dat ik er nooit meer uit ben gerold. Ondertussen zijn we 68 landen verder in 12 jaar tijd.

Welke landen kan jij iedereen aanraden?

Mooiste citytrip: Budapest. Deze stad is werkelijk zo divers dat er voor iedereen wel wat te beleven valt. Ikzelf was verkocht aan het rijke verleden, het lekkere lokale eten en het bruisende uitgaansleven.

Budapest zijn favoriete stedentrip stad
Budapest, zijn favoriete stedentrip stad

Mooiste land: Ik vind Malta enorm ondergewaardeerd. Ik ga er elk jaar weer naartoe omdat deze plek echt mijn hart veroverd heeft. Ik ga in augustus eindelijk weer terug.

Het mooie Malta
Het mooie Malta

Wat heb je het meeste gemist aan het niet kunnen reizen dit jaar?

Reizen staat voor mij gelijk aan inspiratie voor mijn boeken. Niet kunnen reizen is dus een serieuze handicap voor mij. Ook heb ik vele buitenlandse vrienden die ik nu niet kan opzoeken. Ik tel de weken af tot ik weer weg ben.

Je bent schrijver en hebt net je nieuwe boek “De Kater Achterna” gelanceerd. Kun je iets meer vertellen over dit boek?

De Kater Achterna is het vervolg op mijn debuut, “Alle Remmen Los”. Dit zijn twee novelles die het weekendje weg volgen van twee beste vrienden die zich net tot de “volwassenen” rekenen. Oud genoeg om beter weten, jong genoeg om zich er niets van aan te trekken. Het eerste boek speelt zich af in Oostende, het tweede in Parijs. De twee boeken zijn geschreven in de gedachten van het hoofdpersonage, die nieuwe plekken ontdekt en er vooral kattenkwaad uithaalt en meisjes probeert te versieren, met de nodige dosis alcohol eraan verbonden. Het is dus zeker geen boek om aan een twaalfjarige te laten lezen. Er zijn plannen voor een derde en vierde boek in deze reeks, maar ik wil eerst aan andere projecten verder werken. Zo ben ik nu aan een soort detective-misdaadroman bezig en ligt er een sci-fi en fantasy project klaar op mijn harde schijf. Lees meer over De Kater Achterna

Zijn boek ‘De Kater Achterna’

Waar haal jij jouw schrijfinspiratie vandaan?

In de mensen die ik tegenkom en de plaatsen die ik bezoek. Daarom dat reizen een belangrijk deel is voor mijn schrijfproces. Het is letterlijk het zaadje dat nodig is om mijn ideeënboom te laten groeien.

Wat is voor jou het ideale boek om te lezen op vakantie?

Ik wil geen dikke boeken meehebben op vakantie, omdat ik meestal enkel lees op de vlucht heen en terug. Een heerlijke novelle die bol staat van de toverwoorden in Engelse of Nederlandse taal. Tijdens mijn vakantie ben ik te druk bezig om te ontdekken wat er allemaal te beleven valt. Ik ben geen fan van zon- en strandvakanties, die heb ik te veel gezien toen ik werkte als hotelanimator. Je zal me dus niet vaak zien lezen aan een strandbar, maar eerder schrijven.

Aan het werk als hotelanimator
Aan het werk als hotelanimator

Je bent ook gastblogger bij ons, over welke landen zou je heel graag nog willen bloggen de komende jaren?

Als ik dit zou samenbrengen met de landen die ik de komende jaren graag wil bezoeken, staan Argentinië, Japan, Jordanië en Letland hoog op dit lijstje. Ik heb gelukkig nog vele herinneringen aan eerdere reizen om te bloggen tot ik deze landen kan schrappen van mijn wereldkaart.

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

De meest noordelijke bewoonde plek ter wereld bezoeken. Dat was vijf jaar geleden in Svalbard, in het oude mijnersdorpje Longyearbyen. Ik heb er al over geblogd op jullie website. Als ik er nu aan terugdenk, kan ik alleen maar mezelf gelukkig prijzen dat ik toen die reis heb gemaakt. Weinigen die me dit ooit zullen nadoen.

In het oude mijnersdorpje Longyearbyen
In het oude mijnersdorpje Longyearbyen

Over welk onderwerp zou je nog graag een boek willen schrijven?

Dinosaurussen. De ultieme reis voor mij is een tijdreis. Ik ben altijd gefascineerd geweest door dinosaurussen in mijn jeugd en ik wil hier graag nog een boek over schrijven in combinatie met tijdreizen.

Selfie met een dinosaurus
Selfie met een dinosaurus

Heb je nog een goede reistip voor onze volgers?

Luister naar het advies van de lokale bevolking, zeker als het gaat over restaurants of bars. Deze is bijna altijd waardevoller dan wat je op het internet vindt. En vooral, geniet van elke plek waar je bent.

Geniet van elke plek waar je bent
Geniet van elke plek waar je bent
Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten?...

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge...

Interview met Robbert van Backpackblog.nl

Robbert is backpacker in hart en nieren, een 9 tot 5 baan is niks voor hem. Het liefst reist hij...

Interview met Valerie – ‘Ik verlang nu nog meer naar reizen’.

De pandemie gooit al meer dan een jaar roet in het eten bij reisfanaten. Zo ook bij onze vaste gastblogger...

Rondreis in 555 quizvragen – Interview Tim Hartman

Rondreizen door Europa door middel van quizvragen. Tim Hartman kwam op dit geniale idee en bundelde 555 vragen over Europa...

Dorien maakte een solofietstocht van Singapore naar Nederland

Gedurende 15 maanden heeft Dorien Cramer een solofietstocht gemaakt van Singapore naar Nederland. Een zeer avontuurlijke reis waar wij natuurlijk...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy