Interview met Tim Hartman - Rondreis in 555 quizvragen

Rondreis in 555 quizvragen – Interview Tim Hartman

Gepubliceerd: 30 nov 2020 | Foto: Interview met Tim Hartman - Rondreis in 555 quizvragen

Rondreizen door Europa door middel van quizvragen. Tim Hartman kwam op dit geniale idee en bundelde 555 vragen over Europa in een inspirerend reisboek. Wij interviewden hem en vroegen o.a. naar zijn mooiste reismomenten, zijn bucketlist en wilden natuurlijk graag meer weten over zijn nieuwe reisboek.

Even voorstellen, wie is Tim?

Ik ben Tim Hartman (26), geboren en getogen in Gorinchem en sinds januari woonachtig in Arkel, een dorpje naast Gorinchem. Ik ben werkzaam als journalist bij onder meer Voetbal International en AD Sportwereld. Sport, en dan met name voetbal, is dan ook mijn grootste passie.

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Eigenlijk vrij laat. Pas op mijn zestiende ging ik voor het eerst naar het buitenland voor een uitwisseling met school. Na een aantal buitenlandse stapvakanties met vrienden kreeg ik de behoefte om wat meer van Europa te zien dan alleen de discotheken en ben ik in 2015 met twee vrienden op een roadtrip gegaan langs Berlijn, Praag, Krakau, Wenen, Boedapest, Siófok, Ljubljana, München, Frankfurt am Main, Brussel en Antwerpen. Na die vakantie kreeg ik een relatie met mijn huidige vriendin Madelon, die nog veel meer van reizen hield. Toen is het reizen steeds verder toegenomen. Ik houd alleen niet zo van vliegen. Dat is niet echt handig als reisliefhebber, haha.

Wat is jouw mooiste rondreis tot nu toe geweest?

Naast bovenstaande roadtrip ben ik in 2019 naar Bali en Singapore geweest. Ik vind grote steden gaaf en mijn vriendin houdt vooral van mooie stranden en natuur: dat was dus een perfecte combinatie. Rondtrekken over Bali was al geweldig, maar Singapore maakte echt veel indruk.

Op Bali
Op Bali
In Singapore
In Singapore

Je hebt je eigen boek ‘Rondreis in 555 quizvragen’ uitgebracht, wanneer kwam je op het idee om dit boek te schrijven?

Ik organiseerde al regelmatig voetbalquizzen en pubquizzen en als sportjournalist speelde ik al langer met het idee om richting het EK dat dit jaar zou plaatsvinden een voetbalquizboek te maken met vragen over elk Europees land. Dat EK ging natuurlijk niet door vanwege het coronavirus en ook mijn werk als sportjournalist kwam bijna helemaal stil te liggen. Er werd immers nergens meer gesport. Ik zat dus veel thuis en dat was eigenlijk het perfecte moment om toch maar eens aan een boek te beginnen. Om het boek voor een breder publiek leuk te maken, werden het vragen over allerlei onderwerpen in plaats van alleen over voetbal.

Rondreis in 555 quizvragen
Rondreis in 555 quizvragen

Kun je iets meer over het boek vertellen, wat kunnen reisliefhebbers bijvoorbeeld verwachten die het boek aanschaffen?

Het boek is vrij overzichtelijk ingedeeld. Het begint met een ‘Grote Europa Quiz’ met vijftig vragen die niet per se bij een specifiek land horen. Bijvoorbeeld: ‘Welke Europese hoofdsteden hebben slechts vier letters?’ Ook kan daar bijvoorbeeld gevraagd worden naar namen van Europese vliegvelden, de skyline van een Europese stad of liedjes met een Europese stad in de titel.

Daarna volgen alle landen van Europa op alfabetische volgorde: een rondreis van Albanië tot en met Zwitserland. Over de grotere landen (zoals Italië, Duitsland en Spanje) worden twintig vragen gesteld en over de kleinere landen (zoals Andorra, San Marino en Kosovo) vijf. De vragen gaan echt over allerlei onderwerpen: eten, muziek, topografie, sport, cultuur, werelderfgoed, bekende personen. Echt van alles wat!

Welke landen staan hoog op jouw bucketlist? En waarom juist deze landen?

De Verenigde Staten. Zowel Florida als de westkust. Ik houd van dat grootse. Dat je eigenlijk niet weet waar je moet kijken. We zouden in 2017 een rondreis door Florida maken, maar toen gooide orkaan Irma roet in het eten.

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

Ik weet nog goed dat we in Singapore de metro uitkwamen en bovenaan de trappen stonden. Dan zie je dat enorme Marina Bay Sands en je denkt echt meteen ‘Wow, wat is dit voor stad?’ Je weet gewoon niet waar je moet kijken. Eigenlijk viel je daar van de ene verbazing in de andere. Gardens by the Bay vond ik ook geweldig daar.

 Marina Bay Sands
Het prachtige Marina Bay Sands

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

Ik maak zelf eigenlijk nooit foto’s. Dat laat ik altijd aan mijn vriendin over, die kan dat veel beter. Deze van Gardens by the Bay is wel mijn favoriet. Die gebruik ik ook als wallpaper op mijn laptop.

Gardens by the Bay
Gardens by the Bay

Welke reizen staan er op de planning?

In 2021 zouden we naar de westkust van de Verenigde Staten gaan, maar ik vrees dat we mijn eerste bezoek aan de VS nog een keer moeten uitstellen, haha. We hebben ook nog de droom om een keer voor meerdere maanden op reis te gaan en daarin elk land van Europa te bezoeken. Daar nemen we nu met quizboek een klein voorschot op, haha.

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

Dat is een inkoppertje: koop het boek ‘Rondreis in 555 Quizvragen’!

Bestel Rondreis in 555 Quizvragen nu!

Meer leuke reisboeken?

Wij hebben de leukste reisboeken voor je op een rijtje gezet. Bekijk de lijst met leukste reisboeken

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy