Voor het eerst met de baby op vakantie

Gepubliceerd: 05 okt 2017 | 

Hey allemaal, Afgelopen augustus zijn Bert en ik dolgelukkig geworden met de geboorte van onze zoon. Nu zijn we voor het eerst op vakantie met de kleine en dat is toch wel heel bijzonder en anders. Dit zal iedere ouder vast herkennen, je vakantie is ingericht op de kleine avonturier en niet meer op al je eigen wensen! Toch is het wel belangrijk om je eigen tijd goed in de gaten te houden. 

Eerste week weg

Ons eerste weekje weg, spannend! Wat neem je mee? Waar ga je naartoe? 

Eerlijk is eerlijk, onze geliefde baby winkels en bladen geven heerlijke kortingsbonnen weg voor bepaalde parken en dit is ook wat wij hebben gedaan; in een huisje in Limburg. Heerlijk wandelen dat is wat we graag wilden doen. 

Wat neem je mee?

Wat neem je mee? Tja, ook dat is een beetje op de gok; een stapel luiers, hydrofiele doeken, draagdoek(!), zwembroek, wandelwagen, wiegje en natuurlijk zijn speeltjes en heel veel rompers! 

Aangekomen op de locatie gaat eigenlijk alles vanzelf en we besluiten de dag na aankomst even lekker een stuk te lopen. Blij dat de draagdoek mee is, want met die wandelwagen over het zand en bospaden is geen groot succes (behalve als je daarin je bagage kunt vervoeren). De kleine kan heerlijk slapen in de doek (let er wel op dat zijn neus vrij ligt) en ik heb heerlijk mijn handen vrij. Dit is wel een succes.

Na 2 dagen merken we wel dat de kleine wat overprikkeld is, zijn slaapjes zijn op de vakantie niet altijd op bed en we besluiten dan toch maar een dagje rustig aan te doen en in het huisje te vertoeven (gelukkig regent het pijpenstelen en is dit voor ons ook niet zo erg). 

De eerste keren

De komst van een baby zorgt voor een boel eerste keren; zo ook de eerste keer in het zwembad… was dit een groot succes? Niet heel erg, het bad is nog wat te koud voor hem en het was een bezoekje van hooguit 10 minuten. Toch leuk dat het de eerste keer was, maar voor het echte plezier moeten we toch nog wel wat langer wachten! Nu gaan we dan maar om en om het zwembad in en blijft de ander in het huisje. 

Uit eten is ook heel anders geworden, wanneer je je eerste hap wilt nemen begint het huilen, alsof ze het moment uitkiezen! Dus mama gaat rondlopen en papa eet, papa gaat rondlopen en mama eet. Het blijft een hele belevenis, maar het is zeker wel te doen! 

Het is dus een heel avontuur zo de eerste keer een midweekje weg, maar het wordt wel steeds makkelijker allemaal en je hoeft niet heel veel dingen te laten. Wel worden de dingen een klein beetje anders, maar als je je daarop aanpast is er niks aan de hand!

In de draagdoek

De volgende keer?

Mijn tip voor de volgende keer zal dus zijn om toch een beetje het ritme erin te houden en neem altijd en overal de draagdoek mee! 

Volg mij en de kleine man…

Meer lezen over mijn avonturen met de kleine man? Houdt de nieuwe facebookpagina (zie hieronder) in de gaten! Duimpje omhoog, volg mij daar en deel ook jouw verhaal!

Reisblogger Marloes

Met liefde geschreven door:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy