Schone straten in Singapore!

5 absurde boetes die je reis flink kunnen verpesten


21 mrt 2017 | Lifestyle en Trends
Foto: Schone straten in Singapore!

Ieder land heeft zijn eigen wetten en regels. Wat hier in Nederland bijvoorbeeld heel normaal is, kan in een ander land weer strafbaar zijn. Let er daarom altijd goed op wat je doet, lees je in over andere culturen en ga goed voorbereid op vakantie. Want zo’n absurde boete wil je echt niet krijgen en kan je vakantie flink verpesten. Wij hebben 5 absurde boetes op een rijtje gezet, die je vakantie flink kunnen verpesten. Wist jij ze? 

1. Kauwgom in Singapore

Kauwgom is echt verboden in Singapore. Je krijgt een pakje kauwgom het land niet in. Het is alleen toegestaan als je op doktersrecept kauwgom nodig moet hebben of wilt stoppen met roken. Mocht je toch een pakje kauwgom naar binnen hebben meegesmokkeld en je een kauwgompje uitspuugt op de grond, riskeer je een boete van €600,-. 

2. Duiven voeren in Venetië

Duiven zijn bij de politie in Venetië nou niet echt vrienden. Ze noemen ze zelfs vliegende ratten. Jammer genoeg blijven ze afkomen op de toeristen die regelmatig broodkruimels geven. Als de politie in Venetië dit ziet delen ze direct een bon uit. 

3. No bikini Barcelona

Wil je naar het strand bij Barcelona, dan is het natuurlijk toegestaan om een bikini te dragen. Wil je vanaf het strand in je bikini de stad in gaan, dan heb je wel een probleem. Dit geldt ook voor mannen, zij mogen ook niet de straat op in hun zwembroek. Zorg er daarom altijd voor dat je kleren meeneemt naar het strand.

4. Camouflageprint in Barbados

Camouflageprint is alleen toegestaan als je onderdeel bent van het leger van Barbados. Hierdoor kun je goed zien wie onderdeel is van het leger. Deze regel is in 1980 ingevoerd en moet voorkomen dat de gewone burgers hetzelfde gekleed zouden gaan als het leger.  

5. Openbaar zoenen in Abu Dhabi en Dubai

Ben je van plan om romantisch te gaan doen in Abu Dhabi en Dubai, doen dan zeker voorzichtig. Of je nu in een park bent, achter een raam van je hotelkamer staat; als anderen je kunnen zien zoenen, is er een kans op een boete. Bewaar je romantische avontuurtjes daarom voor momenten wanneer het kan, in 2013 werd er namelijk nog een stel opgepakt voor hun romantische strandavontuur. 


 1. Redactie van Liefde voor Reizen

  Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

3 reacties

 • Ernst Debets schreef:

  In diverse steden staan borden langs de weg waar duidelijk op te kennen wordt gegeven dat je geen vuil mag wegwerpen ( “no littering”) en in veel gevallen staat de boete er ook nog bij. Kolderieke is dat ik indertijd dit soort borden zag langs de freeway in Los Angeles. Mijn Amerikaanse vrienden zeiden desgevraagd dat het risico van een boete practisch nihil was: “Je moet echt met 35 mijl/u vlak voor een politiewagen gaan rijden en een gote zak vol vuilnis naar buiten gooien tijdens het rijden, dan heb je enige kans dat je een boete krijgt.” Tot zover de USA. Het door Jesper aangehaalde voorbeeld van Singapore komt me erg bekend voor: Singapore is uitmuntend in draconische straffen en boetes die naar onze maatstaven in geen enkele verhouding staan tot de gepleegde overtreding. Gevolg is wel dat de stad erg westers en schoon is (en dat in Z.O.Azië) en dat de Changi gevangenis nog meer schijnt uit te puilen dan het Bangkok Hilton.

 • mamisdehortop schreef:

  Ik zou nooit in bikini de stad in gaan. Dus als dat verboden is dan vind ik dat prima.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *