Schone straten in Singapore!

5 absurde boetes die je reis flink kunnen verpesten


21 mrt 2017 | Lifestyle en Trends
Foto: Schone straten in Singapore!

Ieder land heeft zijn eigen wetten en regels. Wat hier in Nederland bijvoorbeeld heel normaal is, kan in een ander land weer strafbaar zijn. Let er daarom altijd goed op wat je doet, lees je in over andere culturen en ga goed voorbereid op vakantie. Want zo’n absurde boete wil je echt niet krijgen en kan je vakantie flink verpesten. Wij hebben 5 absurde boetes op een rijtje gezet, die je vakantie flink kunnen verpesten. Wist jij ze? 

1. Kauwgom in Singapore

Kauwgom is echt verboden in Singapore. Je krijgt een pakje kauwgom het land niet in. Het is alleen toegestaan als je op doktersrecept kauwgom nodig moet hebben of wilt stoppen met roken. Mocht je toch een pakje kauwgom naar binnen hebben meegesmokkeld en je een kauwgompje uitspuugt op de grond, riskeer je een boete van €600,-. 

2. Duiven voeren in Venetië

Duiven zijn bij de politie in Venetië nou niet echt vrienden. Ze noemen ze zelfs vliegende ratten. Jammer genoeg blijven ze afkomen op de toeristen die regelmatig broodkruimels geven. Als de politie in Venetië dit ziet delen ze direct een bon uit. 

3. No bikini Barcelona

Wil je naar het strand bij Barcelona, dan is het natuurlijk toegestaan om een bikini te dragen. Wil je vanaf het strand in je bikini de stad in gaan, dan heb je wel een probleem. Dit geldt ook voor mannen, zij mogen ook niet de straat op in hun zwembroek. Zorg er daarom altijd voor dat je kleren meeneemt naar het strand.

4. Camouflageprint in Barbados

Camouflageprint is alleen toegestaan als je onderdeel bent van het leger van Barbados. Hierdoor kun je goed zien wie onderdeel is van het leger. Deze regel is in 1980 ingevoerd en moet voorkomen dat de gewone burgers hetzelfde gekleed zouden gaan als het leger.  

5. Openbaar zoenen in Abu Dhabi en Dubai

Ben je van plan om romantisch te gaan doen in Abu Dhabi en Dubai, doen dan zeker voorzichtig. Of je nu in een park bent, achter een raam van je hotelkamer staat; als anderen je kunnen zien zoenen, is er een kans op een boete. Bewaar je romantische avontuurtjes daarom voor momenten wanneer het kan, in 2013 werd er namelijk nog een stel opgepakt voor hun romantische strandavontuur. 


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.