Ontembare reislust? 6 leuke dingen om te doen in quarantaine-tijd!

Gepubliceerd: 14 apr 2020 | Foto: 6 leuke dingen om te doen in quarantaine!

Ondertussen zitten we al een maand in quarantaine en ligt ook de reiswereld al een aantal weken helemaal plat. Om me heen hoor ik veel mensen die graag weer op reis willen, maar dat zit er voorlopig even niet in. Toch kan je in deze bizarre tijd wel wat aan die ontembare reislust doen.

In deze speciale quarantaine-reisblog deel ik daarom enkele tips om toch nog een beetje het reisgevoel te krijgen. Maar eerst wil ik benadrukken dat, zolang ik alleen maar last heb van reislust, ik mezelf erg gelukkig prijs. Deze blog is dan ook echt niet bedoeld om ‘zielig te doen’, maar juist om tips met jullie te delen om de quarantaineperiode leuker te maken 😉

1 – Ontdek je eigen buurt

Eén van de leukste dingen aan reizen vind ik nieuwe dingen zien en ontdekken. Verrassend genoeg is er nog veel in de buurt dat je nog niet gezien hebt, of wat je simpelweg niet eerder is opgevallen. Nu is dan ook de uitgelezen tijd om je eigen buurt goed te leren kennen.

Slot Zeist
Slot Zeist

Ga bijvoorbeeld eens (op gepaste afstand van anderen) een rondje wandelen, fietsen of skeeleren en sla dan een weg in waar je anders gewoon voorbij rijdt. Op deze manier heb ik al meerdere mooie plekjes ontdekt. Zo kwam ik laatst toevallig uit bij Slot Zeist*. Ik wist al langer van dit slot af, maar was er nog nooit naartoe geweest. Nu skeeler ik regelmatig een rondje rond dit prachtige slot, wat helemaal niet ver van mijn kamer is. Bovendien staat de natuur nu prachtig in bloei en vaak hoef je helemaal niet ver te gaan om van de mooiste bloemen* te genieten. Merk je dat het toch té druk is op straat, ga dan gewoon naar huis (blijf thuis) en kies een ander moment!

Mooie bloemen in Nederland

2 – Eet internationaal

Gelukkig kunnen onze smaakpapillen in deze tijd nog wel op reis. Hoewel we even niet op restaurant kunnen, kan je bij veel restaurants wel eten afhalen of laten bezorgen. Hiermee heb je meteen twee vliegen in één klap: heerlijk eten én je steunt de lokale ondernemers! Hen kun je nu extra makkelijk een steuntje in de rug geven door de actie #supportthelocals

Ook kun je eens zelf internationaal koken. Van pizza tot curry en van sushi tot moussaka, het internet staat vol met recepten.

3 – Plan alvast de volgende reis

Een deel van de reispret is natuurlijk de voorpret! Deze periode kun je goed gebruiken om de volgende reis alvast uit te stippelen. Waar zou je naartoe willen en wat is er daar allemaal te beleven? Als de vliegtuigen weer de lucht in gaan, heb jij het draaiboek voor je reis al klaarliggen en kun je meteen op pad 😉 ps: Vraag de gratis reisgidsen bijvoorbeeld alvast aan.

4 – Kijk reisprogramma’s

Als je wat inspiratie nodig hebt voor de volgende reis, dan is er een overvloed aan reisprogramma’s die je snel genoeg op ideeën zullen brengen. Van Floortje Dessing tot Joanna Lumley, en van 3 op Reis tot Erica op Reis. Er zijn reisprogramma voor elk soort reiziger!

5 – Leer een taal

Misschien heb je wel een reis in gedachten naar een land waarvan je de taal niet spreekt. Gelukkig zijn er erg veel sites en apps die talencursussen bieden. Zo leer je makkelijk en op eigen tempo (de basis van) een nieuwe taal. Als je dan eindelijk in het land bent, kun je misschien zelfs een praatje maken met de locals of de menukaart lezen.

6 – Maak een fotoboek/fotolijst

Je kunt je niet alleen voorbereiden op een toekomstige reis, eerdere reizen kun je ook weer herbeleven. Bundel bijvoorbeeld foto’s en verhalen in een fotoboek (van Albelli bijvoorbeeld). Ook kun je een fotolijst of collage maken en deze een mooi plekje geven in je huis. Zo heb je thuis toch nog een beetje dat vakantiegevoel te pakken 😉

*De foto’s in deze blog zijn gemaakt binnen een straal van 2 kilometer van mijn kamer.

Deze gastblog is geschreven door Johanna

Auteur:

Hi! Ik ben Johanna en schrijf met veel plezier maandelijks een gastblog. Ik ben opgegroeid in het prachtige West-Zeeuws Vlaanderen en momenteel studeer ik in Utrecht. Aangezien ik last heb van een ontembare reislust, ben ik vaak bezig met (dromen over) reizen. Zo organiseer ik bijvoorbeeld de buitenlandse reis voor mijn studievereniging, help ik vrienden bij het plannen van hun vakanties en heb ik zelf ook nog meer dan genoeg reisplannen.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Winactie gespot: maak kans op een groepsreis naar Lapland + shoptegoed

Droom jij wel eens over een betoverende reis door Fins Lapland? Dan is dit jouw kans! Sawadee en Bever hebben...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Reisdagboek bijhouden: dit zijn de beste apps om te gebruiken

Na het reizen nog lange tijd kunnen nagenieten, met het bijhouden van een online reisdagboek is dit mogelijk. Er zijn...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx