8 Extreme Bestuurders Geflitst

Te hard op het gaspedaal: 8 extreme bestuurders geflitst


21 apr 2017 | Lifestyle en Trends
Foto: 8 Extreme Bestuurders Geflitst

HomeToGo, Berlijn – Op de snelheidsmeter letten lijkt voor sommige bestuurders optioneel. We zijn ongeduldiger geworden lijkt het, als het sneller kan proberen we dit ook. HomeToGo en HAPPYCAR kijken samen naar een aantal uitschieters in Europa als het gaat om extreme snelheden op de weg. Deze 8 bestuurders zijn geflitst toen ze iets te hard op het gaspedaal drukten.

1. Zwitserland – Ging 324 km/u in een Bentley Continental

In Zwitserland bleek de extreemste snelheidsovertreding van alle 8 de landen. In een video rijden twee vrienden blijkbaar maar liefst 324 km per uur. De eigenaar van de auto beweerde dat een vriend in zijn Bentley Continental GT reed omdat hij die dag te veel gedronken had.

De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen na het bekijken van de video. Daarnaast zal hij een boete van €1.865 moeten aflossen en kreeg 6 maanden celstraf.

2. Italië – Voormalig CEO van Telecom Italia rijdt 311 km/u

In Italië is een Porsche 911 Carrera op de snelweg gespot met maar liefst 311 km per uur. Tot dit moment was de hoogste snelheid ooit gereden op deze weg ‘slechts’ 270 km/u. De politie dacht eerst dat het een meetfout was, maar kwamen al snel tot de conclusie dat dit niet het geval was. De voormalige CEO van Telecom Italia, Riccardo Ruggiero, bleek de bestuurder te zijn. Hij verklaarde aan de politie dat hij de Porsche Carrera alleen maar wilde testen.

Uiteindelijk kwam hij er vanaf met een boete van €357 en 10 strafpunten aftrek (van 20 totaal).

3. Frankrijk – Rit van 310 km/u zelf gefilmd

Een bestuurder van een Audi RS4 in Frankrijk (Niort) reed maar liefst 310 km per uur op een provinciale weg waar de maximale snelheid slechts 110 km per uur was. De onverantwoordelijke rit is opgenomen door de bestuurder zelf, waarin te zien is hoe de snelheidsmeter van de opgevoerde Audi RS4 oploopt.

De overtreder kreeg uiteindelijk 1 jaar gevangenisstraf voor het in gevaar brengen van andermans leven en door opnieuw zonder rijbewijs te rijden.

4. Groot-Brittannië – 309 km/u Rijden in een Nissan en het zelf filmen

De grootste snelheidsovertreding in Groot-Brittannië werd gemaakt door een 48-jarige man uit Northampton. Hij reed 309 km per uur in een Nissan GTR en filmde dit met zijn mobiele telefoon.

De politie was hier op zijn zachst gezegd niet blij mee en de Engelsman kreeg 2 gevangenisstraf opgelegd. Hij zei geen spijt te hebben van zijn daden.

5. Polen – Video van Warschau rit meer dan 500.000x bekeken

In Polen heeft een bekende straatracer met een Porsche Panamera Turbo met 300 km per uur door Warschau gereden. De extreme snelheid is opgenomen en zelfs op het internet geplaatst. De video is nu meer dan 500.000 keer bekeken.

De politie heeft de bestuurder vervolgens opgespoord en hij heeft zijn rijbewijs in moeten leveren. Daarnaast stond er ook nog een boete van €1.500 te wachten.

6. Spanje – Zonder rijbewijs door Madrid scheuren

Een 36-jarige bestuurder van een Porsche 911 Carrera heeft op 21 maart 2017 het record voor te snel rijden overtroffen. Hij heeft de maximale snelheid 2,5 keer overschreden door met 297 km per uur op een tolweg ten zuiden van Madrid te rijden. Om de zaken nog erger te maken heeft de bestuurder geen rijbewijs en lijdt zelfs aan een lichamelijke handicap. De auto was ook niet verzekerd.

De overtreder mocht 1 jaar niet rijden en moest een boete van €3.600 betalen. Hij beweerde dat hij de auto alleen maar wilde testen.

7. Nederland – Motorrijder gaat 209km/u maar niet gepakt

Een van de meest extreme snelheidsovertredingen in Nederland werd gemaakt door een motorbestuurder van een Kawasaki Ninja ZX-9R. Met maar liefst 290 km per uur scheurt de bestuurder over de N57. Hij rijdt richting Middelburg waar men maar 80 km per uur mag rijden. Ondanks dat de overtreder dit zelf opgenomen heeft en de video op het internet plaatste, is hij nooit gepakt.

8. Duitsland – Haast in Berlijn met 240 km/u

Een 20-jarige Duitser in een Audi A3 reed met 240 km per uur door Berlijn, ondanks dat de maximale snelheid slechts 60 km per uur was. Er is nooit een hogere snelheid gemeten in Berlijn.

Hij heeft een boete van €680 en 4 strafpunten gekregen (van 8 totaal).

Extreme Bestuurders Geflitst
Infographic: Extreme bestuurders geflitst – By HomeToGo


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *