Een fantastische zonsondergang op het Griekse Amorgos

Dit is de ideale vakantielengte! Hoe lang ga jij gemiddeld?


23 okt 2017 | Lifestyle en Trends
Foto: Een fantastische zonsondergang op het Griekse Amorgos

Heel Holland reist! We gaan als Nederlander steeds vaker op reis. Een weekendje weg, een korte strandvakantie of bijvoorbeeld een lange rondreis, het is allemaal mogelijk tegenwoordig. Hoe lang en met wie we op vakantie gaan bepalen we natuurlijk helemaal zelf. Maar wat is nou eigenlijk de ideale vakantielengte om goed te kunnen ontstressen? Als je in ieder geval 1 week op vakantie gaat dan mag je terecht zeggen dat je vakantie te kort was. 

Stress kwijtraken 

Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 8 dagen nodig hebben om helemaal tot rust te kunnen komen, zo vertelt de Vlaamse psychologe Fanya Verhenne aan De Standaard. Pas dan zouden we ons werk helemaal kunnen loslaten. 

Rust en de juiste planning 

Als je dus vaker lang op vakantie gaat (dus geen weekendjes weg) zit je volgens de psychologe helemaal goed. Maar dit houdt niet in dat je standaard er goed aan doet om meer dan 8 dagen op vakantie te gaan. Tijdens zo’n lange vakantie is rust erg belangrijk. Zorg ervoor dat je niet de hele vakantieperiode gaat volplannen. Bij een te drukke vakantieplanning krijg je geen rust en zal de stress niet afnemen.  

Eigen ervaring

Ik ben zelf ook meer van de lange vakanties, alhoewel ik een lang weekend weg in Europa ook tegenwoordig heerlijk vind. Met verschillende weekendjes weg verspreid over het jaar, heb je voor je gevoel veel meer vakantie dan 1 lange vakantie. Toch vind ik ook dat je bij een langere vakantie veel relaxter thuiskomt. Ben jij het ermee eens? 

Wat is jouw ideale vakantielengte? 

Laat je reactie achter! 


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *