Disgusting Food Museum: museum voor walgelijk eten opent in Zweden

Gepubliceerd: 05 nov 2018 | Foto: Disgusting Food Museum - Foto: Disgusting Food Museum

Let op: dit bericht is alleen voor mensen met een sterke maag. Op culinair gebied is er op de wereld van alles te ontdekken. Sommige gerechten zijn zo smaakvol dat ze al snel de hele wereld over gaan, andere gerechten zijn er weer voor een hele kleine doelgroep. Wat dacht je bijvoorbeeld van rottende haai of muizenwijn? Dat klinkt walgelijk, vind je ook niet? Toch is het voedsel dat ergens ter wereld wordt gegeten. In Zweden is er nu het Disgusting Food Museum. En bezoekers mogen proeven. Je moet er natuurlijk wel een sterke maag voor hebben.

Zweedse Malmö

Het tijdelijke museum opende woensdag haar deuren in het Zweedse Malmö. In het museum worden tachtig misselijkmakende etenswaren tentoongesteld. Van schapenogen, krokante vleermuissoep tot smeuïge stierenpenis, het komt allemaal voorbij in het Disgusting Food Museum.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Disgusting Food Museum (@disgustingfoodmuseum) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Disgusting Food Museum (@disgustingfoodmuseum) op

Mensen aan het denken zetten

Het idee achter de tentoonstelling is om mensen te entertainen, maar ook tot nadenken zetten, aldus curator Samuel West. Wat als lekker wordt beschouwd is volgens hem aangeleerd en kan veranderen. Als wij het als mens zouden begrijpen, zouden we eerder bereid zijn om duurzame voedselmiddelen te proberen, zoals bijvoorbeeld insecten of laboratoriumvlees.

Video over de expositie

Expositie bezoeken

Nieuwsgierig geworden het Disgusting Food Museum in Zweden? De expositie is nog tot 27 januari 2019 te bezoeken en je hoeft niet zelf een kotszakje mee te nemen, die krijg je daar als entreebewijs. Eet smakelijk 😉

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Een droom: werken en reizen in het buitenland!

Werken in het buitenland en tegelijkertijd reizen, dat klinkt toch als de perfecte combinatie? Je ontdekt de wereld, leert nieuwe...

Maak het gezellig thuis: creëer je eigen vakantieparadijsje!

Als we zelf niet op vakantie kunnen, waarom halen we de vakantie dan niet naar ons toe? Geef je tuin,...

Ontembare reislust? 6 leuke dingen om te doen in quarantaine-tijd!

Ondertussen zitten we al een maand in quarantaine en ligt ook de reiswereld al een aantal weken helemaal plat. Om...

Overnachten in ’s werelds eerste bierhotel in Schotland

Hou jij van bier en drink je ook graag een biertje op je hotelkamer? Dan hebben wij het ideale hotel...

5 dingen die je het meest waardeert als je thuiskomt

Reizen is natuurlijk fantastisch, je ontdekt te gekke plekken en ontmoet de leukste mensen. Toch is het thuiskomen ook altijd...

5 dingen die je liever niet wil horen bij thuiskomst na een droomreis

Ken je dat... je hebt net de reis van je dromen gemaakt en wil graag naar huis om je verhalen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy