Disgusting Food Museum

Disgusting Food Museum: museum voor walgelijk eten opent in Zweden


05 nov 2018 | Lifestyle en Trends
Foto: Disgusting Food Museum - Foto: Disgusting Food Museum

Let op: dit bericht is alleen voor mensen met een sterke maag. Op culinair gebied is er op de wereld van alles te ontdekken. Sommige gerechten zijn zo smaakvol dat ze al snel de hele wereld over gaan, andere gerechten zijn er weer voor een hele kleine doelgroep. Wat dacht je bijvoorbeeld van rottende haai of muizenwijn? Dat klinkt walgelijk, vind je ook niet? Toch is het voedsel dat ergens ter wereld wordt gegeten. In Zweden is er nu het Disgusting Food Museum. En bezoekers mogen proeven. Je moet er natuurlijk wel een sterke maag voor hebben.

Zweedse Malmö

Het tijdelijke museum opende woensdag haar deuren in het Zweedse Malmö. In het museum worden tachtig misselijkmakende etenswaren tentoongesteld. Van schapenogen, krokante vleermuissoep tot smeuïge stierenpenis, het komt allemaal voorbij in het Disgusting Food Museum.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Disgusting Food Museum (@disgustingfoodmuseum) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Disgusting Food Museum (@disgustingfoodmuseum) op

Mensen aan het denken zetten

Het idee achter de tentoonstelling is om mensen te entertainen, maar ook tot nadenken zetten, aldus curator Samuel West. Wat als lekker wordt beschouwd is volgens hem aangeleerd en kan veranderen. Als wij het als mens zouden begrijpen, zouden we eerder bereid zijn om duurzame voedselmiddelen te proberen, zoals bijvoorbeeld insecten of laboratoriumvlees.

Video over de expositie

Expositie bezoeken

Nieuwsgierig geworden het Disgusting Food Museum in Zweden? De expositie is nog tot 27 januari 2019 te bezoeken en je hoeft niet zelf een kotszakje mee te nemen, die krijg je daar als entreebewijs. Eet smakelijk 😉


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *