Het nieuwe leven van de naar Spanje geëmigreerde Ton & Mariëtte

Gepubliceerd: 16 mrt 2015 | Foto:

Wij zijn Ton (56) en Mariëtte (54) Huijskes en zijn vorig jaar zomer (2014) vanuit Doesburg (Gelderland) naar Spanje geëmigreerd.

Wanneer ontstond het idee om te gaan emigreren naar Spanje?

Ongeveer 4 jaar geleden, toen begonnen we erover te praten en 2 jaar geleden definitief de plannen doorgezet. Ton raakte zijn baan kwijt en ik deed ook niet meer het werk (secretaresse) wat ik graag wilde doen. Kinderen al zelfstandig, dus toen was de tijd er echt rijp voor. Huis te koop gezet, verhuizer geregeld en alles opgezegd. 

interview-met-ton-mariette-van-case-ton-y-mar3

Hoe was het om alles in Nederland achter te laten?

Kinderen, ouders, de rest van de familie en vrienden is het zwaarste, maar gelukkig is er Skype. Mijn ouders hebben een tablet aangeschaft, mijn broers hebben alles voor ze geïnstalleerd en het ze geleerd. Ze hebben zelfs Facebook, zodat ze alles van ons kunnen bijhouden! Wat het weer betreft is het hier super. Vanwege het heerlijke klimaat, kan men het hele jaar door vakantie bij ons houden, zelfs in de winter is het hier gemiddeld 19 graden. Wij wonen nog net voor de bergen en in de winter is het hier minder vochtig en warmer.

interview-met-ton-mariette-van-case-ton-y-mar8

interview-met-ton-mariette-van-case-ton-y-mar10

Wat missen jullie het minst van Nederland?

Nederland missen we niet. Het hectische leven en vooral het weer niet, alhoewel het deze winter in Spanje extra koud was. Gelijk een vuurdoop gehad. Het is natuurlijk wel leuk dat ik de digitale krant kan lezen en via Facebook blijf ik ook op de hoogte van alles uit Doesburg en omstreken. Het vochtige weer in Nederland mis ik ook helemaal niet. Ik zit nu veel beter in mijn vel met dit droge klimaat. Minder last van alles. Het heerlijke buiten leven, wat we nu hebben. In Nederland zat je zoveel noodgedwongen binnen. Ik voelde me zo opgesloten.

Wat maakt Spanje zo bijzonder?

De mediterrane sfeer, zon, cultuur, rust en ruimte. De andere natuur met de mooie palmbomen. Hebben we zelfs in onze eigen tuin staan!

interview-met-ton-mariette-van-case-ton-y-mar6

Wat kenmerkt de Nederlandse campinggast?

Je hebt altijd leuke en nieuwsgierige mensen om je heen, die graag alles in de omgeving willen zien. Wij kunnen ze van alles vertellen, want wij zijn ook helemaal verliefd op de plaats Aspe en omgeving. We hebben verschillende soorten gasten. Mensen die korter en mensen die langer willen blijven. De gene die korter blijven, zo hebben we het deze winter gemerkt, zijn de camperaars die rondtrekken en veel gaan bezichtigen.

Hoe ziet een dag er voor jullie uit?

We hebben al aardig de Spaanse tijden aangenomen. Ton is nog veel met klussen bezig en helpt mij ook. Ik doe het grootste gedeelte van de administratie , PR, onderhoud de tuin, zwembad, sanitair, terrein en doe het huishouden. Tussendoor ontvangen wij de gasten en beantwoorden wij graag hun vragen. Onze gastvrijheid en gezelligheid, staan bovenaan. Iedereen moet zich hier op hun gemak voelen en het naar het zin hebben.

Hebben jullie wel eens het idee gehad om terug te gaan naar Nederland?

We zijn net nog 1 week in Nederland geweest. Een heerlijke week. Familie en vrienden bezocht en nog wat zakelijke dingen geregeld. Ali en Peter hebben super goed opgepast en de gasten ontvangen. Maar niet meer permanent terug. Het is hier veel te fijn.

Waarom zouden onze lezers voor jullie camping moeten kiezen?

Ons camperpark/mini-camping en B&B ligt heel centraal, 1½ Km. van Aspe, het is een plaats met vele gezellige winkels, 6 supermarkten, 3 Chinese bazaars, 2 x per week markt, iedere dag een overdekte hal met verse producten, bars/restaurants en een overdekt zwembad. Alles is behoorlijk vlak en goed te fietsen. In de omgeving kan je ook zeer mooie wandel/fietstochten houden. Hier in de bergen/heuvels kan je met de motor ook mooie tour tochten.

Wij liggen op de route naar zuid-Spanje, Marokko en Portugal en dan kunnen de gasten een leuke tussenstop houden. Wij staan graag voor de gasten klaar en bieden: (stok)brood service, iedere vrijdag heerlijke Hollandse vis en(buiten de winter om) 1 x per week een paella avond aan. Ook brengen en halen we de gasten naar het vliegveld of evenementen.

Hebben jullie nog leuke reistips voor in de omgeving waar jullie camping ligt?

We hebben een info map gemaakt met wat er allemaal te zien is. In de directe omgeving ligt een grote 18 holes golfbaan, tennisbaan, kartbaan, marmergroeve en mooie kerken die men kan bezichtigen. Op 10 km afstand ligt Elche, de stad met 50.000 palmbomen en historische gebouwen, de universiteit geniet grote bekendheid. Op 15 km afstand bevind zich de bruisende kustplaats Alicante, met vele historische gebouwen, musea, Ramblas, gezellige winkel straten, strand en haven.

interview-met-ton-mariette-van-case-ton-y-mar5

Hebben jullie nog handige tips voor mensen die op het punt staan te emigreren?

Zorg dat je je zaken goed voor elkaar hebt, want je komt altijd voor onverwachte feiten te staan. Sta stevig in je schoenen en zoek van te voren alles goed uit. Ga bij je nieuwe buren langs en maak kennis met ze. Zij kunnen je ook heel goed op weg helpen met het vinden van instanties.

Wat willen jullie zelf nog kwijt.

Het is hard werken, maar ook puur genieten. Wij hebben er geen spijt van en voelen ons hier goed thuis. Leuke nieuwe vrienden gemaakt, zowel Nederlanders als Spanjaarden. 

Voor meer informatie over de camping verwijzen we naar: www.casatonymar.nl

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten?...

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge...

Interview met Nikki – “Luister naar het advies van de lokale bevolking”.

Sinds juni 2020 is Nikki vaste gastblogger bij Liefde voor reizen. Met zijn passie voor reizen en leuke schrijfstijl weet...

Interview met Robbert van Backpackblog.nl

Robbert is backpacker in hart en nieren, een 9 tot 5 baan is niks voor hem. Het liefst reist hij...

Interview met Valerie – ‘Ik verlang nu nog meer naar reizen’.

De pandemie gooit al meer dan een jaar roet in het eten bij reisfanaten. Zo ook bij onze vaste gastblogger...

Rondreis in 555 quizvragen – Interview Tim Hartman

Rondreizen door Europa door middel van quizvragen. Tim Hartman kwam op dit geniale idee en bundelde 555 vragen over Europa...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy