De 5 meest bizarre landingsbanen van de wereld

De 5 meest bizarre landingsbanen ter wereld


11 nov 2015 |
Foto: De 5 meest bizarre landingsbanen van de wereld

Iedereen die wel eens vliegt kent het gevoel wel, het landen van een vliegtuig. Het blijft toch altijd even spannend. Nou zijn dit vaak landingen op hele normale landingsbanen. Het kan namelijk veel gekker! Bekijk deze top 5 maar eens. Hier zit je bij de landing iets meer gespannen in je stoel.

5. Toncontin International Airport (Honduras)

Dit vliegveld is gelegen in een vallei en staat voornamelijk bekend om de vele ongelukken.

4. Tenzing-Hillary Airport (Nepal)

Op dit vliegveld landen veel beklimmers van de Mount Everest. De vaak aanwezige harde winden zijn een doorn in het oog voor piloten die hier moeten landen.

3. Madeira Airport (Portugal)

Deze landing is een ware beproeving voor piloten. Zij moeten namelijk vliegen in de richting van een berg en moeten het vliegtuig draaien op het laatste moment.

2. Princess Juliana International Airport (Sint Maarten)

Ik denk dat veel mensen deze landingsbaan wel kennen. Net voordat het vliegtuig is geland komt het nog even over een druk bezocht strand. Je vraagt je af of het zand niet een keer verdwenen is. Vanaf het strand is het in ieder geval een heel gaaf gezicht.

1. Gibraltar Airport (Gibraltar)

Dit is de gevaarlijkste landingsbaan ter wereld. Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar er loopt dus een autoweg over de landingsbaan van het vliegveld. Bizar he?

Ken jij nog een andere spannende landingsbaan?

Deel hem hier op de pagina of via onze social media kanalen zoals Facebook en Twitter!


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *