De 5 meest bizarre landingsbanen ter wereld

Gepubliceerd: 11 nov 2015 | Foto: De 5 meest bizarre landingsbanen van de wereld

Iedereen die wel eens vliegt kent het gevoel wel, het landen van een vliegtuig. Het blijft toch altijd even spannend. Nou zijn dit vaak landingen op hele normale landingsbanen. Het kan namelijk veel gekker! Bekijk deze top 5 maar eens. Hier zit je bij de landing iets meer gespannen in je stoel.

5. Toncontin International Airport (Honduras)

Dit vliegveld is gelegen in een vallei en staat voornamelijk bekend om de vele ongelukken.

4. Tenzing-Hillary Airport (Nepal)

Op dit vliegveld landen veel beklimmers van de Mount Everest. De vaak aanwezige harde winden zijn een doorn in het oog voor piloten die hier moeten landen.

3. Madeira Airport (Portugal)

Deze landing is een ware beproeving voor piloten. Zij moeten namelijk vliegen in de richting van een berg en moeten het vliegtuig draaien op het laatste moment.

2. Princess Juliana International Airport (Sint Maarten)

Ik denk dat veel mensen deze landingsbaan wel kennen. Net voordat het vliegtuig is geland komt het nog even over een druk bezocht strand. Je vraagt je af of het zand niet een keer verdwenen is. Vanaf het strand is het in ieder geval een heel gaaf gezicht.

1. Gibraltar Airport (Gibraltar)

Dit is de gevaarlijkste landingsbaan ter wereld. Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar er loopt dus een autoweg over de landingsbaan van het vliegveld. Bizar he?

Ken jij nog een andere spannende landingsbaan?

Deel hem hier op de pagina of via onze social media kanalen zoals Facebook en Twitter!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy