Over reisblog Liefde voor Reizen

Wat begon als een hobby in 2013 is uitgegroeid tot een succesvolle reisblog waar reizigers dagelijks hun reisinspiratie vandaan halen. Lees nu het verhaal achter reisblog Liefde voor Reizen.

Liefde voor Reizen is een initiatief van Marper, een online bedrijf wat zich bezighoudt met content creatie en website ontwikkeling, opgericht door Jesper van der Pol te Deventer. Wanneer de liefde voor reizen groeit en de vraag naar reisinspiratie toeneemt besluit Jesper in 2014 om zijn reiservaringen te bundelen op een eigen reisblog. Samen met Marloes Dubbeldam, Bert Dubbeldam en Martin Brinkman richten zij Liefde voor Reizen op. 

Het reporters team van reisblog Liefde voor Reizen!
Team Liefde voor Reizen (v.l.n.r. Bert, Jesper, Marloes en Martin)

4 enthousiaste reizigers schrijven wekelijks over hun reiservaringen en delen de leukste reistips. En dat valt in de smaak. Reizigers weten ons te vinden en al snel worden we gevolgd door duizenden reisliefhebbers. Wekelijks schrijven maakt plaats voor dagelijks schrijven en de website bezoekers nemen gestaag toe.

Emigratie

Wanneer Martin en Jesper in 2017 besluiten om te gaan emigreren naar Australië, wordt de website uitgebreid met een nieuw thema: emigratie. Het emigreren was niet makkelijk, maar na een lang emigratieproces krijgen zij in 2018 eindelijk groen licht. Dit was ook meteen hét moment om over de toekomst van Liefde voor Reizen na te denken. Maar al snel waren we het met elkaar erover eens: we gaan natuurlijk door!! 

Deze emigratie stap maakte het voor ons als reisblog in 2019 mogelijk om vanuit 2 plekken op de wereld te gaan werken. Team Nederland en team Australië was een feit!

Het team van Liefde Voor Reizen!
Onze eerste teamfoto op de Veluwe (2014)

Gastbloggers

Omdat wij als reizigers ons ook graag laten inspireren vonden wij het ook een leuk idee om gastbloggers toe te voegen aan ons bloggersteam. Na een online oproep ontvingen wij veel enthousiaste e-mails en konden wij gepassioneerde reisbloggers uit Nederland en België toevoegen aan team Liefde voor Reizen. Vaste gezichten zoals Johanna, Valerie, Reni, Nikki en Liselotte delen nu regelmatig hun reiservaringen en reistips. 

Social media

Naast het publiceren van reisblogs delen wij ook onze blogs, reisfoto’s en reisvideo’s op social media. Steeds meer reizigers weten ons te vinden, op dit moment zijn we dan ook verbonden met meer dan 55.000 reisliefhebbers. En het aantal followers neemt dagelijks toe. Neem voor de meest recente statistieken contact op en vraag naar de mediakit. Op de hoogte bijven? Volg ons dan op social media.

Cassowaries gespot in Cape Tribulation
Cassowaries gespot in Cape Tribulation

Doelgroep

Onze doelgroep bestaat voor 70% uit reislustige vrouwen tussen de 25 en 34 jaar, waarvan de meeste afkomstig zijn uit Nederland (74%) en België (15%). Wil je meer weten over onze doelgroep vraag dan onze mediakit aan.

Liefde voor Reizen op social media
Liefde voor Reizen op social media

Samenwerkingen

Liefde voor Reizen heeft de afgelopen jaren al met verschillende mooie partijen in de reisbranche samen mogen werken. Zo hebben we deelgenomen aan verschillende persreizen, inspirerende advertorials geplaatst en hebben we samengewerkt met verschillende mooie reisorganisaties tijdens onze reizen. 

Bij samenwerkingen vinden wij het belangrijk om een eerlijk verhaal te delen. Wij zullen dan ook nooit door bedrijven gestuurd worden bij het plaatsen van content. Indien er tijdens een samenwerking diensten worden aangeboden of als er sprake is van een uitnodiging, vermelden wij dit netjes op de website en geven wij dit aan met #invite / #ad op social media. Lees meer over samenwerken met Liefde voor Reizen

Schaatsen bij Kinderdijk
Schaatsen bij Kinderdijk (foto: Marloes Dubbeldam)

Werkwijze

Tijdens onze reizen houden wij onze volgers op de hoogte via social media. Volgers van Liefde voor Reizen kunnen genieten van reisfoto’s en reisvideo’s en onze stories bekijken. Na onze reizen beginnen wij met het ontwikkelen van onze reisvideo’s en het schrijven van onze reisblogs. 

Het reporters team van Liefde voor Reizen
Teamfoto (v.l.n.r. Marloes, Martin, Bert en Jesper) – Locatie: Boedapest

Reisvideo’s

In onze reisvideo’s worden kijkers meegenomen naar de mooiste plekken en krijgen ze een goed beeld van de reisbestemming. Regelmatig componeren wij de filmmuziek ook zelf, waardoor we de ideale sfeer kunnen creëren.

Reisblogs

Onze reisblogs worden geschreven vanuit onze eigen reiservaringen. Eerlijke verhalen, waarbij je een goed beeld krijgt over een reisbestemming en waarin we vertellen wat je wel en juist niet moet doen op die bestemming.

Stedentrip Porto, Portugal
Stedentrip Porto – Portugal

Reisfoto’s

Elke reisblog bevat reisfoto’s om lezers een goed beeld te geven van de reisbestemming. Wij vinden het belangrijk dat onze reisfoto’s realistisch zijn en een eerlijk beeld geven. Onze favoriete reisfoto’s vind je voortaan in onze fotogallery.

Nitmiluk National Park
Nitmiluk National Park, Australië

Web stories

Onze reisblog is altijd in ontwikkeling, wij vinden het namelijk belangrijk dat onze volgers een optimale gebruikservaring hebben. Onze laatste website toevoeging zijn web stories. Dankzij Google kunnen wij reizigers nu nog beter inspireren door middel van visuele stories. Korte reisverhalen met beeld en geluid en waarmee je op een snelle manier geïnspireerd kunt raken. Deze stories zijn zichtbaar op de website onder inspiratie en op de homepage en zijn ook goed zichtbaar in de Google zoekmachine. Heb jij ook een leuke toevoeging of een idee voor een nieuwe web story? Stuur ons dan een berichtje, en wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen.

In de media

Wij zijn regelmatig in de media te vinden. Zo hebben wij o.a. een interview gehad met het Carlton Hotel magazine, zijn wij benaderd door Expedia, zijn wij uitgeroepen tot veelbelovende reisblog, stonden we in de Stentor en hebben wij een interview gehad met ‘In de buurt Deventer’. Ook worden regelmatig onze reisfoto’s en reisvideo’s gedeeld door toerisme bureaus en reisorganisaties (zie voorbeeld). Wil jij graag een interview afnemen of een reisfoto / reisvideo van ons gebruiken, neem dan contact met ons op. Bekijk online en offline uitingen.

In de media - Reisblog Liefde voor Reizen
In de media – Reisblog Liefde voor Reizen

Heb je een vraag over onze reisblog, social media kanalen of doelgroep? Neem dan hier contact met ons op!

Copyright

Alle foto’s en video’s op deze website zijn gemaakt door reisbloggers van Liefde voor Reizen, tenzij anders staat vermeld. Gebruik van tekst, video- en fotomateriaal zonder toestemming is verboden. Alle rechten voorbehouden. © 2021 Liefde Voor Reizen.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy

De leukste stedentrips in EuropaDe Azoren – Bezienswaardigheden en tipsDe best bekeken reisvideo’s van dit moment5 leuke activiteiten om te doen op BaliStedentrips met de trein: de mooiste Europese steden!Weekendje Deventer: de leukste hotelsWeekendje Lunteren: overnachten bij De WereltDarwin Street Art Festival – Australië10 x doen in Dublin tijdens je stedentripDe leukste reisboeken om te krijgen en om cadeau te doen