Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fitzroy Island

Australië

Queensland in Australië staat bekend om zijn schitterende kustlijnen en tropische schoonheid. Fitzroy Island is een van de juwelen om te bezoeken. Dit eiland, gelegen op ongeveer 29 kilometer uit de kust van Cairns is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Great Barrier Reef

Fitzroy Island is omgeven door het kristalheldere water van het Great Barrier Reef Marine Park, wat betekent dat bezoekers hier kunnen genieten van enkele van de beste snorkel- en duiklocaties ter wereld. Onderwaterliefhebbers kunnen zich verwonderen over het kleurrijke koraal, tropische vissen en zelfs schildpadden die hier te vinden zijn. Ook wij genoten hier erg van het onderwaterleven en hebben zelfs bij Fitzroy een pijlstaartrog gespot.

Fitzroy Island - Queensland Australië

Fitzroy Island Summit Walk

Het eiland zelf biedt ook tal van activiteiten. Het Fitzroy Island National Park heeft verschillende wandelpaden die door weelderige regenwouden slingeren en leiden naar uitkijkpunten met prachtige uitzichten op de omliggende wateren. Een van de meest populaire wandelingen is die naar de Fitzroy Island Summit, waar je wordt beloond met een panoramisch uitzicht over het eiland en de oceaan.

Fitzroy Island Resort

Voor degenen die liever ontspannen, biedt het eiland prachtige stranden zoals Welcome Bay en Nudey Beach, die uitnodigen tot luieren en zwemmen. Het Fitzroy Island Resort biedt comfortabele accommodaties en eetgelegenheden, zodat bezoekers in stijl kunnen genieten van hun tropische uitje.

Beste reistijd

Fitzroy Island is een bestemming die het hele jaar door kan worden bezocht, maar de beste tijd om te gaan is tijdens het droge seizoen van mei tot oktober, wanneer het weer perfect is om te snorkelen, wandelen en relaxen op het strand.

Fitzroy Island

Tropisch paradijs

Kortom, Fitzroy is een tropisch paradijs voor degenen die op zoek zijn naar avontuur, ontspanning en de schoonheid van de natuur. Voor ons was dit prachtige eiland in de buurt van Cairns een van de hoogtepunten tijdens onze rondreis door Far North Queensland. Bekijk hier meer mooie plekken in het noorden van Queenland

Deze plek in Australië delen

Meer mooie plekken om te bezoeken Australië

Wallaman Falls

Wallaman Falls

In het afgelegen noorden van Queensland van Australië ligt een natuurwonder dat weinig mensen kennen maar dat zeker de moeite van het ontdekken waard is.

Lees verder »
Fitzroy Falls

Fitzroy Falls

Een bijzondere plek om te bezoeken in Nieuw-Zuid-Wales is Fitzroy Falls. Deze 80-meter hoge watervallen vind je in het mooie Morton National Park en staan

Lees verder »