Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fox & Franz Josef Glacier

Nieuw-Zeeland

Als er één ding heel gaaf was tijdens onze roadtrip over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, dan was het wel de helicoptervlucht over de Fox en Franz Josef Glacier. Tijdens een avontuurlijke helicoptervlucht vlieg je over deze mooie gletsjers en zul je verbaast raken over de omvang van deze ijsmassa.

Over de Fox Glacier

 • Ligging: De Fox Glacier vind je in Westland Tai Poutini National Park, in de regio West Coast op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.
 • Lengte: De gletsjer strekt zich ongeveer 13 kilometer landinwaarts uit vanaf de hoogste toppen van de Southern Alps, met een hoogte van ongeveer 2.600 meter boven zeeniveau.
 • Beweging: De Fox Glacier is een van de snelst bewegende gletsjers van Nieuw-Zeeland, met een snelheid van ongeveer 10 meter per dag.
 • Toegankelijkheid: Het gebied rond de Fox Glacier is populair bij toeristen en avonturiers. Er zijn verschillende wandelroutes en uitkijkpunten waar bezoekers een spectaculair uitzicht op de gletsjer kunnen krijgen.
 • IJsformaties: De Fox Glacier heeft indrukwekkende ijsformaties, waaronder grotten, spleten en ijspieken, die constant veranderen als gevolg van het smelt- en vriesproces.
 • Risico’s: Ondanks zijn schoonheid en populariteit, brengt het bezoeken van de Fox Glacier ook risico’s met zich mee. De gletsjer is dynamisch en kan gevaarlijk zijn vanwege vallend ijs en het veranderende landschap. Bezoekers worden aangemoedigd om alleen met ervaren gidsen de gletsjer te betreden.
 • Klimaatverandering: Net als vele andere gletsjers wereldwijd wordt ook de Fox Glacier beïnvloed door klimaatverandering. De gletsjer is de afgelopen decennia aanzienlijk geslonken als gevolg van de stijgende temperaturen.

Over de Franz Josef Glacier

 • Lengte: De Franz Josef Glacier strekt zich ongeveer 12 kilometer landinwaarts uit van de Southern Alps, met een hoogte van ongeveer 2.700 meter boven zeeniveau.
 • Bewegingssnelheid: De gletsjer beweegt met een snelheid van ongeveer 50 centimeter per dag, wat relatief snel is in vergelijking met andere gletsjers wereldwijd.
 • Toegankelijkheid: Net als de Fox Glacier is ook de Franz Josef Glacier toegankelijk voor bezoekers en biedt het verschillende wandelmogelijkheden en uitkijkpunten langs de rand van de gletsjer. Gletsjerwandelingen. Maar je kunt deze bijzondere gletsjer ook net als wij tijdens een helikoptervlucht bezoeken.
 • Omgeving: De omgeving van de Franz Josef Glacier is indrukwekkend en omvat steile bergwanden, regenwouden en watervallen. Dit maakt het tot een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Gletsjers bezoeken?

Wil je deze bijzondere plek in Nieuw-Zeeland ook zelf bezoeken? Bekijk hier de mogelijkheden en tours die aangeboden worden.

Deze plek in Nieuw-Zeeland delen

Meer mooie plekken om te bezoeken Nieuw-Zeeland

Milford Sound

Een van de mooiste plekken die wij bezochten in Nieuw-Zeeland was Milford Sound. Deze schitterende plek vind je op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en bevindt

Lees verder »