Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Glass House Mountains

Australië

Queensland in Australië staat bekend om zijn adembenemende landschappen en opvallende natuurlijke schoonheid. Een van de meest iconische bezienswaardigheden in deze staat zijn de Glass House Mountains. Gelegen op ongeveer 70 kilometer ten noorden van Brisbane, vormen deze bergen een spectaculair silhouet tegen de horizon en trekken ze jaarlijks duizenden bezoekers aan.

De Glass House Mountains bestaan uit een reeks opvallende vulkanische kegelvormige pieken die uit het omringende landschap omhoog rijzen. Hoewel ze eruitzien als gigantische glazen huizen die uit de aarde oprijzen, zijn ze eigenlijk gevormd door vulkanische activiteit miljoenen jaren geleden. Deze bergen zijn niet alleen een geologisch wonder, maar ook een cultureel en spiritueel belangrijke plek voor de Aboriginals, die de bergen als heilig beschouwen.

Glass House Mountains

Ook wij hebben deze prachtige plek bezocht voor een lange hike door dit adembenemende natuurgebied in Queensland. Lees meer over onze ervaringen en de hike die wij gemaakt hebben

Deze plek in Australië delen

Meer mooie plekken om te bezoeken Australië

Wallaman Falls

Wallaman Falls

In het afgelegen noorden van Queensland van Australië ligt een natuurwonder dat weinig mensen kennen maar dat zeker de moeite van het ontdekken waard is.

Lees verder »
Fitzroy Falls

Fitzroy Falls

Een bijzondere plek om te bezoeken in Nieuw-Zuid-Wales is Fitzroy Falls. Deze 80-meter hoge watervallen vind je in het mooie Morton National Park en staan

Lees verder »