Breda ontdekken en omarmen tijdens BrabantNacht

Gepubliceerd: 21 sep 2016 | Foto:

Reisblog Liefde voor Reizen

Afgelopen weekend was het voor ons tijd om Brabant nóg beter te leren kennen. Wij hebben deelgenomen aan BrabantNacht, waarbij we hebben gekozen voor het programma van BredaPhoto 2016, welke dit jaar de titel YOU had.

Overnachten in het prachtige Hotel Nassau Breda

Vanuit Deventer vertrokken wij rond 13.30 uur en kwamen precies om 15.00 aan in het prachtige Hotel Nassau Breda. Met een gastvrij onthaal hebben wij ingecheckt en genoten van de eerste indrukken van deze prachtige locatie. Hotel Nassau Breda is gevestigd in een oud-klooster, wat in diverse details terug te zien is. Het hotel oogt chique, warm en geeft je meteen een gevoel dat je meer dan welkom bent. De slaapkamers zijn allemaal verschillend en erg ruim, voorzien van alle te verwachten voorzieningen(inclusief een Nespresso apparaat) en met grote bedden van Swisse Sense. Het hotel is na een renovatie van zo’n 3 jaar in mei 2016 geopend.

Entree Hotel Nassau in Breda
Entree Hotel Nassau Breda
Lobby - Hotel Nassau in Breda
Lobby – Hotel Nassau Breda
Aankomsthal van hotel Nassau
Aankomsthal van Hotel Nassau Breda
Chique bar - Hotel Nassau Breda
Bar – Hotel Nassau Breda

Sfeerproeven in de bruisende stad 

Breda is een heel gezellige stad waar ontzettend veel mooie winkels zitten en waar een overvloed is aan mooie terrassen vol met Brabantse gezelligheid. Na een grote ronde te hebben gelopen in het centrum en veel mooie straten te hebben aanschouwd werd het tijd voor een biertje. Ik wil wel even zeggen dat we het in Nederland de laatste weken wel erg treffen als het gaat om het weer. Ook die dag was het heerlijk weer en zelfs erg warm tijdens ons terras bezoekje. Proost, op een mooi weekend! 

Sfeerproeven in de sfeervolle stad Breda!
Sfeerproeven in de sfeervolle stad Breda!

Dineren bij Liefdesgesticht

Om 17.30 stond ons diner op de planning samen met een groep van bloggers, fotografen en de organisatie van VisitBrabant. Het klikte meteen erg goed en de eerste gesprekken waren al snel gevoerd. Leuk om ook verhalen te horen van andere reisbloggers tussen de heerlijke gerechten door. We zaten in het restaurant, dat gevestigd is in de oude kapel van het klooster, wat nog goed zichtbaar is met de schitterende hoge plafonds en ramen.

Het diner bestond uit een amuse van zelfgemaakte kroepoek, een voorgerecht van rundertartaar tot een hoofdgerecht van varkenswang en een kop koffie met friandises als nagerecht. En dit alles begeleidt door een heerlijk wijnarrangement. Heerlijk eten en drinken dus bij het Liefdesgesticht met prima bediening!

Het diner
Het diner

Cubaanse Fotoexpositie 

Na het eten begint het programma van BredaPhoto met een expositie over Cuba van Carl De Keyzer in de oude suikerwerkfabriek De Faam, welke in de wijk Belcrum staat. Belcrum is een wijk in opkomst in Breda, waarin allerlei mooie ontwikkelingen plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld het (her)gebruik van locaties als De Faam. We bezoeken de exposities in de avond, want het is tenslotte BrabantNacht, dus we krijgen allemaal een zaklantaarn waarmee we de foto’s in het donker kunnen bekijken. Dit geeft een leuke dimensie aan het beleven van de exposities.

bredaphoto-expositie-carl-de-keyzer
bredaphoto-expositie-carl-de-keyzer2
bredaphoto-expositie-carl-de-keyzer4
bredaphoto-expositie-carl-de-keyzer6

Belcrum Beach, gezellig plekje Breda

Na de expositie bij De Faam volgt een avondwandeling naar een volgende plek in de wijk Belcrum genaamd STEK. Dit is een locatie op een industrieterrein, waar een soort van ondernemerscommunity is gevestigd. Hier worden allerlei ambachten gevoerd door ondernemers die elkaar helpen. Wanneer er een plekje vrij is voor een nieuwe ondernemer kunnen nieuwe ondernemers als het ware solliciteren om de plek in te vullen en de ondernemerscommunity die er reeds gevestigd zit neemt de beslissing welke ondernemer de vrije plek mag invullen. Het is een nieuwe vorm van vrij ondernemen, zonder overheidsbemoeienis. 

Bij STEK staat er een drankje klaar en krijgen we een bitterbal welke gemaakt is van een ‘ongewenst’ dier, namelijk de Schiphol gans. Dit is 1 van de diverse gerechten, die verkocht worden uit de Keuken van het Ongewenst Dier. Op het terrein is een foto expositie te zien van de ondernemers van STEK in glossy vorm met daartussendoor vermaak in de vorm van verlichte steltenlopers en een bandje dat speelt. Aan het eind van de route over STEK komen we op Belcrum Beach, een aangelegd stadsstrand met bar en diverse leuk verlichte zitjes. Een mooie locatie met een sprookjesachtige sfeer

belcrum-beach-breda
belcrum-beach-breda-stek
bredaphoto-belcrum-beach-2016-2
bredaphoto-belcrum-beach-2016

Varen rondom de stad Breda 

Vanaf Belcrum Beach stappen we op een fluisterboot waarmee we over de singel van Breda varen. Onderweg komen we nog boten tegen, die hebben deelgenomen aan de lichtjesparade in het centrum en langs de kant van het water staan diverse grote foto’s welke ook onderdeel zijn van BredaPhoto. We komen langs het Bredase stadspark Valkenberg, waar die avond het festival Breda Barst bezig is en de muziek uit het park galmt. Uiteindelijk leggen we aan met de boot bij het Chassépark waar nog een grote expositie van diverse grote foto’s door het park is. 

breda-photo-2016

Avond afsluiten in de stadsgallery met een band

Aan het eind van het Chassépark staat de stadsgallerij, waar een bandje op ons wacht en er lekkere hapjes en drankjes klaar staan voor de afsluiting van een mooie avond BredaPhoto! 

Laatste foto’s schieten 

De volgende ochtend zijn we bijtijds opgestaan om nog een mooie wandeling door de stad te maken met daglicht en hebben we nog een aantal mooie foto’s gemaakt van Breda en zijn we ook nog weer langs een aantal foto exposities gelopen, die we de avond ervoor in het donker hadden gezien. Ook erg leuk om het verschil van daglicht en avondlicht met een zaklamp te ervaren. 

breda-photo-2016-2
breda2

Na deze laatste ronde door Breda zijn we met een zeer goed gevoel over Breda huiswaarts gegaan met de intentie om hier snel nog weer een keer een weekendje door te brengen en ons wederom onder te dompelen in de Brabantse gastvrijheid en gezelligheid!

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen in Sydney
Reisblogs

Wat te doen in Sydney: leuke tips en bezienswaardigheden!

Als je aan Sydney in Australië denkt, denk je al snel aan de iconische gebouwen zoals het Opera House en de Harbour Bridge of aan het zeer populaire Bondi Beach. Maar deze bruisende stad in Nieuw-Zuid-Wales is zoveel meer. In deze blog reis je met mij mee door deze mooie Australische stad en deel ik Wat te doen in Sydney: leuke tips en bezienswaardigheden!

Spit Bridge to Manly walk
Reisblogs

Spit Bridge to Manly Walk: adembenemende kustlijnen bij Sydney

De Australische stad Sydney heeft 2 gezichten. Zo heeft het bruisende hart van de stad genoeg te bieden voor de reiziger die zich graag onder de mensen bevindt, op zoek naar leuke koffietentjes, goede restaurants en iconische attracties zoals de Opera House, Harbour Bridge, Sydney Tower Eye en het spiksplinternieuwe Sydney Modern museum. Maar vanuit Spit Bridge to Manly Walk: adembenemende kustlijnen bij Sydney

Wat te doen in Brisbane
Reisblogs

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer op keer te verrassen. Brisbane is een stad waarin je vooral niet teveel van te voren moet plannen. Laat het gebeuren tijdens je bezoek en maak keuzes op het moment zelf, alleen dan ervaar je Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy