Het Amazoneregenwoud is een van de mooiste plekken ter aarde.

Brazilië: de zeven leukste dingen om te doen


31 jul 2017 | Brazilië
Foto: Het Amazoneregenwoud is een van de mooiste plekken ter aarde.

Brazilië is een geweldige plek voor vakanties. Het is het juweel van Zuid-Amerika en er zijn talloze dingen om te zien, doen en uitproberen. Je hebt aan één week niet genoeg om alles wat op je lijstje staat te doen. Met dit lijstje van zeven aanbevelingen ben je namelijk sowieso al je eerste week zoet.

Het regenwoud

Het Amazoneregenwoud is een van de mooiste plekken ter aarde. Het woud heeft een oppervlakte van 2,5 miljoen vierkante mijl. Wat je daar op je netvlies krijgt zal je nooit meer vergeten. Maar je moet niet in je eentje het woud betreden. De kans op verdwalen of ongelukken is groot. Schakel een getrainde begeleider in, bijvoorbeeld door vanuit Belem of Manaus te vertrekken. Mei en juni zijn de beste maanden voor een bezoek, want dan is de regenval minder heftig en de zon minder krachtig. Je zal een enorme diversiteit aan flora en fauna zien en je vrienden gaan nog jaren van je horen over de trip.

Het Amazoneregenwoud is een van de mooiste plekken ter aarde.

Het Amazoneregenwoud is een van de mooiste plekken ter aarde.

Carnaval

Het carnavalstfeest in Brazilië is het meest knallende feest ter wereld. Ga naar Rio de Janeiro om je te mengen in het bekendste evenement van het land. Eten, drinken, parades, bonte kleuren en levendige culturen in overvloed. Elk jaar komen er circa twee miljoen mensen mee feesten. Carnaval vindt elk jaar in februari plaats (in 20018 van 9 tot 14 februari) en de Braziliaanse versie ervan is nergens mee te vergelijken. Wil je wat geld en lange rijen besparen, kom dan een weekje eerder kijken naar de repetities.

Watervallen van de Iguaçu

Het regenwoud is niet de enige Braziliaanse uitblinker op het gebied van de natuur. De Watervallen van de Iguaçu vormen een van de grootste watervallen ter wereld. De breedte is 2,68 kilometer, de hoogte 269 voet. De watervallen bevinden zich op de grens van Parana en de Argentijnse provincie Misiones. Het uitzicht biedt een adembenemend spektakel. De beste manier om dit natuurgeweld te ervaren is via een kanotrip. Vergeet je fototoestel niet!

Watervallen van de Iguaçu

Watervallen van de Iguaçu

Petrópolis

Petrópolis, oftewel De Keizerlijke Stad, is door mensenhanden gevormd. Het is het voormalige thuis van Braziliaanse kijkers. Petrópolis biedt fraaie staaltjes architectuur, waaronder het hoogtepunt, het voormalige huis van Keizer Pedro II. Ben je hier toch, ga dan gelijk naar de Bohemia Brewery en Casa de Almao. Heb je nog wat tijd over, begeef je dan naar Ouro Preto voor de indrukwekkende kerken vol zilver en goud.

Eten en drinken

Elk land heeft zijn typische binnenlandse keuken en in Brazilië is die wel heel bijzonder. Misschien denk je dan niet meteen aan piranha’s, maar die kan je wel degelijk snacken! Ga daarvoor naar Manaus, want daar gelden de vissen als een lekkernij. Of ga voor de lokale fruitsoort acai, die wordt geserveerd als bevroren mengsel met granola of als sapje. Braziliës nationale cocktail is caipirinha, gemaakt van cachaca, suiker en limoen. Als het je bevalt, probeer het dan na je vakantie thuis ook te maken.

Voetbal

Brazilië is een van de meest succesvolle landen op het gebied van voetbal. Samen met de stranden, het carnaval en het beeld van Jezus in Rio vormt voetbal een belangrijk deel van de Braziliaanse identiteit. Probeer vooral een voetbalmatch te bezoeken! Er zijn talloze stadions in het land van profclubs in diverse divisies. Het stadion Maracana is de grootste en daarin vinden louter topwedstrijden plaats

Het strand

Je kan Brazilië niet verlaten zonder eerst de stranden te bezoeken. Of je er nou wil socialisen, ontspannen, sporten, zwemmen of rustig wil lezen, je zal er de juiste plek voor vinden. Copacabana in Rio is een van ’s werelds topstranden. De prachtige omgeving en de levendige boulevard maken het een topper op je to-do- lijstje voor je vakantie naar Brazilië.

Brazilië: de zeven leukste dingen om te doen

Prachtige stranden in Brazilië

De goedkoopste vliegtickets naar Brazilië vind je hier. 


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *