Brazilië: de zeven leukste dingen om te doen

Gepubliceerd: 31 jul 2017 | Foto: Het Amazoneregenwoud is een van de mooiste plekken ter aarde.

Brazilië is een geweldige plek voor vakanties. Het is het juweel van Zuid-Amerika en er zijn talloze dingen om te zien, doen en uitproberen. Je hebt aan één week niet genoeg om alles wat op je lijstje staat te doen. Met dit lijstje van zeven aanbevelingen ben je namelijk sowieso al je eerste week zoet.

Het regenwoud

Het Amazoneregenwoud is een van de mooiste plekken ter aarde. Het woud heeft een oppervlakte van 2,5 miljoen vierkante mijl. Wat je daar op je netvlies krijgt zal je nooit meer vergeten. Maar je moet niet in je eentje het woud betreden. De kans op verdwalen of ongelukken is groot. Schakel een getrainde begeleider in, bijvoorbeeld door vanuit Belem of Manaus te vertrekken. Mei en juni zijn de beste maanden voor een bezoek, want dan is de regenval minder heftig en de zon minder krachtig. Je zal een enorme diversiteit aan flora en fauna zien en je vrienden gaan nog jaren van je horen over de trip.

Het Amazoneregenwoud is een van de mooiste plekken ter aarde.

Het Amazoneregenwoud is een van de mooiste plekken ter aarde.

Carnaval

Het carnavalstfeest in Brazilië is het meest knallende feest ter wereld. Ga naar Rio de Janeiro om je te mengen in het bekendste evenement van het land. Eten, drinken, parades, bonte kleuren en levendige culturen in overvloed. Elk jaar komen er circa twee miljoen mensen mee feesten. Carnaval vindt elk jaar in februari plaats (in 20018 van 9 tot 14 februari) en de Braziliaanse versie ervan is nergens mee te vergelijken. Wil je wat geld en lange rijen besparen, kom dan een weekje eerder kijken naar de repetities.

Watervallen van de Iguaçu

Het regenwoud is niet de enige Braziliaanse uitblinker op het gebied van de natuur. De Watervallen van de Iguaçu vormen een van de grootste watervallen ter wereld. De breedte is 2,68 kilometer, de hoogte 269 voet. De watervallen bevinden zich op de grens van Parana en de Argentijnse provincie Misiones. Het uitzicht biedt een adembenemend spektakel. De beste manier om dit natuurgeweld te ervaren is via een kanotrip. Vergeet je fototoestel niet!

Watervallen van de Iguaçu

Watervallen van de Iguaçu

Petrópolis

Petrópolis, oftewel De Keizerlijke Stad, is door mensenhanden gevormd. Het is het voormalige thuis van Braziliaanse kijkers. Petrópolis biedt fraaie staaltjes architectuur, waaronder het hoogtepunt, het voormalige huis van Keizer Pedro II. Ben je hier toch, ga dan gelijk naar de Bohemia Brewery en Casa de Almao. Heb je nog wat tijd over, begeef je dan naar Ouro Preto voor de indrukwekkende kerken vol zilver en goud.

Eten en drinken

Elk land heeft zijn typische binnenlandse keuken en in Brazilië is die wel heel bijzonder. Misschien denk je dan niet meteen aan piranha’s, maar die kan je wel degelijk snacken! Ga daarvoor naar Manaus, want daar gelden de vissen als een lekkernij. Of ga voor de lokale fruitsoort acai, die wordt geserveerd als bevroren mengsel met granola of als sapje. Braziliës nationale cocktail is caipirinha, gemaakt van cachaca, suiker en limoen. Als het je bevalt, probeer het dan na je vakantie thuis ook te maken.

Voetbal

Brazilië is een van de meest succesvolle landen op het gebied van voetbal. Samen met de stranden, het carnaval en het beeld van Jezus in Rio vormt voetbal een belangrijk deel van de Braziliaanse identiteit. Probeer vooral een voetbalmatch te bezoeken! Er zijn talloze stadions in het land van profclubs in diverse divisies. Het stadion Maracana is de grootste en daarin vinden louter topwedstrijden plaats

Het strand

Je kan Brazilië niet verlaten zonder eerst de stranden te bezoeken. Of je er nou wil socialisen, ontspannen, sporten, zwemmen of rustig wil lezen, je zal er de juiste plek voor vinden. Copacabana in Rio is een van ’s werelds topstranden. De prachtige omgeving en de levendige boulevard maken het een topper op je to-do- lijstje voor je vakantie naar Brazilië.

Brazilië: de zeven leukste dingen om te doen

Prachtige stranden in Brazilië

De goedkoopste vliegtickets naar Brazilië vind je hier. 

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Brazilië

8x unieke overnachtingen in Brazilië

Brazilië is enorm qua omvang en daardoor ook heel gevarieerd in het aanbod van accommodaties. Je vindt unieke overnachtingen in...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy