Cambodja heeft me wéér versteld doen staan.

Gepubliceerd: 19 jan 2017 | Foto: Siem Reap Cambodja

Siem Reap Cambodja
Reisblog Liefde voor Reizen

Vorig jaar was ik voor de tweede keer in Cambodja. Het land heeft me wéér versteld doen staan.

Siem Reap

Siem Reap is vooral bekend om het grootste tempelcomplex in de wereld, de tempels van Ankor. Dit indrukwekkende tempelcomplex is een must om te zien! Omdat alle tempels verspreid ligt over een groot gebied is het handig om vervoer te regelen voor de hele dag (of zelfs 2 of 3 dagen). De mooiste en bekendste tempels zijn Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm.

Siem Reap-cambodja2
Siem Reap – Het grootste tempelcomplex in de wereld

Battambang

Van plan naar Battambang te gaan? Neem dan de boot! Het duurt misschien wat langer en echt comfortabel is het niet, maar het is een hele ervaring. Tijdens deze 8 uur durende tocht kom je door allemaal floating villages; hele dorpen drijvend in de rivier. Al de jonge kinderen begroeten je met een glimlach en de hele tocht ben je druk aan het terug zwaaien naar ze.

floating-villages-cambodja
8 uur durende tocht met veel floating villages

Battambang zelf is een klein stadje en er is niet ontzettend veel te doen. Een ochtend heb ik een tuktuk genomen om wat hoogtepunten van dit stadje te zien. Ook liet ik hem weten dat hij vrij was om mij naar andere plekken te brengen wat hij dacht dat interessant zou zijn. Zo bracht hij mij naar zijn dorp en liet hij mij het lokale lekkernijtje proeven: sticky rice in bamboo. Het maakte het net wat even interessanter. De laatste 2 stops waren The Killing Cave (even gruwelijk als dat het klinkt) en de Bat Cave. Precies om 17.50 uur kwamen er honderden vleermuizen uit een grot en vlogen dansend door de lucht. Onwijs gaaf gezicht.

sticky rice in bamboo
Sticky rice in bamboo.

Phnom Penh


Phnom Penh is misschien niet iedereens favoriet, maar ik vind het juist een hele charmante stad. De boulevard aan de rivier is in de avond heel levendig. De locals komen hier samen om streetfood te eten, een grote groep vrouwen doet hier elke avond aerobics en de kinderen spelen allerlei spelletjes op straat. Leuk om dit alles eens rustig te bekijken.

Gruwelijke geschiedenis – The Killing Fields, Phnom Penh


Cambodja heeft een gruwelijke geschiedenis. Tijdens het regime van de rode Khmer is meer dan 1/3 van de bevolking uitgemoord in een tijdsbestek van 3/4 jaar. De leider, Pol Pot, wilde een nieuwe start maken, een land waarin iedereen gelijk was. Om dit te bereiken werd de hele bevolking gevangen genomen of naar het platteland gedreven om hier van zonsopgang tot zonsondergang te werken. Ook kinderen vanaf 5 jaar en zieke mensen. Elke dag stierven mensen van de honger, uitdroging, ziekte of moord… zo veel gruwelijke verhalen. Al die onschuldige mensen en jonge kinderen.. Heel onwerkelijk. Om hier wat meer over te weten te komen is het mogelijk vanuit Phnom Penh een tuktuk naar The Killing Fields en Tuol Sleng gevangenis te nemen.

geschiedenis-cambodja
geschiedenis-cambodja2
Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Cambodja ook leuk:

Het prachtige Koh Rong in Cambodja
Cambodja

Koh Rong: een onverwacht paradijsje in Cambodja


Cambodja, dit prachtige land heeft toch wel een beetje mijn hart gestolen. Twee keer ben ik er geweest. Ik had geen enkel idee dat dit land verborgen paradijsjes heeft, totdat ik op Koh Rong aankwam.  Koh Rong: relaxen, zwemmen en lekker eten Sneeuwwit krakend zand, azuurblauwe zee en volop zon. Het is kleinschalig en er Koh Rong: een onverwacht paradijsje in Cambodja


Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy