Zoek
Sluit dit zoekvak.

Filipijnen, een land te mooi om te vergeten

Filipijnen, een land te mooi om te vergeten

Inhoudsopgave

De Filipijnen, wat een prachtig land. Een land te mooi om te vergeten. Haar 50 tinten blauwe zee. Het zachte kriebelende parelwitte zand tussen mijn tenen. Haar prachtig mooie bergen die een helder groene lagoon vol kleurrijke vissen omringen. Baaien met verborgen strandjes. De waanzinnig groene landschappen. En de meest adembenemende zonsondergang die de lucht elke avond vult met een knal oranje en diep rode gloed.

4 weken lang ben in de Filipijnen geweest. Het was een reis vol hoogtepunten. Ik heb mijn ogen uitgekeken en genoten van alles wat dit land te bieden heeft.

Filipijnen, een land om nooit te vergeten
Filipijnen, een land om nooit te vergeten

Chocolate Hills op Bohol

Hier verbleef ik in Nuts Huts; kleine houte hutjes gelegen aan een rivier midden in de natuur. Nergens in de buurt is er Wifi. Mensen praten hier weer met elkaar, spelen ouderwets bordspelletjes, liggen in een hangmat een boek te lezen. Zo kan het dus ook nog. Wat gaf dit onverwachts een rust. Op Bohol heb ik genoten van de mooie natuur, verfrissende watervallen, kajakken over de rivier door mooie bossen en natuurlijk de bijzondere Chocolate Hills. Honderden perfecte kegelvormige bergen die in het juiste seizoen bruin kleuren, net als kleine chocolade bolletjes. Prachtig!

Chocolate Hills op Boho
Chocolate Hills op Boho
Filipijnen, genoeg moois te ontdekken!
Filipijnen, genoeg moois te ontdekken!

Walvishaaien spotten in Oslob


Als klein meisje droomde ik er al van: zwemmen met walvishaaien. Vanuit Alona Beach heb ik de boot naar Oslob genomen. Dé plek om deze bijzondere beesten te zien. Enig nadeel, het is ontzettend druk, maar dat mocht voor mij de pret niet drukken. Ik kon mijn ogen niet geloven. Onwerkelijk, bijzonder. Zo groot en zo dichtbij. Een half uur lang heb ik met ze gezwommen. Ik kreeg mijn glimlach de rest van de dag niet meer van mijn gezicht. Een ervaring om nooit te vergeten!

Walvishaaien spotten in Oslob

Walvishaaien spotten in Oslob

Duiken

De Filipijnen is een walhalla voor de duikliefhebber. Grote scholen vissen in alle kleuren en maten, weelderig koraal en zeeschildpadden. Nr. 1 duiklocatie is Apo Island in Dauin. Ik ben hier zelf niet geweest, omdat het wat lastig te bereiken is, maar heb er veel goede verhalen over gehoord. Rondom Cebu, Bohol en Boracay kunnen ook zeer mooie duiken worden gemaakt en deze plekken zijn makkelijker te bereiken. Niet snel bang? Dan is een bezoekje aan het eiland Malapasqua zeker aan te raden. Malapasqua ligt op een klein half uurtje varen van het eiland Cebu en is dus prima samen te combineren. Het staat bekend om de Thresher sharks die je hier kunt spotten tijdens een duik. Dit was voor mij dan ook de reden om naar dit eiland te gaan. Ze zijn alleen vroeg in de ochtend te zien, dus om 05.00 moet iedereen al klaar te staan om de boot op te gaan. Buiten komt de zon langzaam op, maar op 30 meter diepte is het nog steeds aardig donker. Terwijl je rustig op bodem zit cirkelen de 2 a 3 meter lange Thresher sharks rustig om je heen. Een hele bijzondere ervaring.

El Nido op Palawan

I saved the best for last. El Nido. Een klein laidback dorpje met een speeltuin van eilandjes en verlaten strandjes. Alles zoals ik in mijn eerste stukje heb beschreven. Ik begrijp waarom iedereen zo lovend over dit plekje praat. Het heeft ook mij in haar greep. Een paar foto’s zeggen meer dan 1000 woorden.

Op het water
Op het water
El Nido op Palawan - Niet te omschrijven zo mooi!
El Nido op Palawan – Niet te omschrijven zo mooi!
Helemaal in mijn eentje, heerlijk! - El Nido op Palawan
Helemaal in mijn eentje, heerlijk! – El Nido op Palawan
Helemaal in mijn eentje, heerlijk! - El Nido op Palawan
El Nido op Palawan

Reistip voor de Filipijnen: duiken bij El Nido

Plan je reis door Filipijnen
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Filipijnen