Backpackers opgelet: Australië versoepelt regels Working Holiday Visum

Gepubliceerd: 12 nov 2018 | Foto: Australië versoepelt regels Working Holiday visa

Australië versoepelt regels Working Holiday visa
Reisblog Liefde voor Reizen

Backpackers opgelet: Australië versoepelt de regels voor een werkvisum. Wil je binnenkort als backpacker gaan rondreizen en werken in Australië, dan hebben wij goed nieuws voor je. Het wordt door de nieuwe regels rondom het Working Holiday visum makkelijker gemaakt om langer te verblijven in Australië. Goed nieuws toch backpackers? Nog nooit van het Working Holiday Visum gehoord? Lees dan snel verder. Ik zal je uitleggen hoe het werkt en waar je op moet letten. 

Waarom Australië?

Wat maakt Australië nou zo’n populaire bestemming onder backpackers? De meeste backpackers waarderen Australië om de laid-back mentaliteit, het klimaat, de goede infrastructuur en natuurlijk mooie bezienswaardigheden. Australië is een groot land, er is dan ook ontzettend veel te ontdekken, dit maakt het ook interessant voor backpackers. Daarnaast is het land verrijkt met veel leuke hostels speciaal voor backpackers, waarbij backpackers die alleen reizen snel andere maatjes kunnen vinden. Ook de mogelijkheid om te kunnen werken tijdens het backpacken maakt het voor backpackers een interessant land. Hiervoor heb je wel een Working Holiday Visum nodig. 

Wat is een Working Holiday Visum?

Het Working Holiday Visum is het perfecte visum voor reizigers (backpackers) die niet alleen maar willen reizen, maar tijdens hun reis ook willen werken en wat willen verdienen. Met een normaal toeristen visum is het namelijk niet toegestaan om te werken in Australië. Probeer dit ook niet, want Australië is een streng land en voor je het weet mag je straks het land niet meer in en dat zou echt doodzonde zijn, want er is zoveel moois te spotten.

Het werkvisum is tegenwoordig erg populair onder backpackers. Maar dat is ook wel te begrijpen. Om te kunnen reizen door Australië heb je toch een zakcentje nodig om rond te kunnen komen, vooral als je voor langere tijd wilt blijven. Door tussendoor te werken, kun je weer sparen en die mooie reis door Australië vervolgen. Australië is geen goedkoop land, zorg altijd dat je met voldoende geld naar Australië gaat. Ook bij het aanvragen van een Working Holiday Visum visum moet je kunnen aantonen dat je voldoende saldo hebt. 

Hoe zat het ook alweer?

Met een Working Holiday Visum mocht je voorheen gedurende een jaar betaalde werkzaamheden verrichten (waarvan 6 maanden voor eenzelfde werkgever en tot 4 maanden studeren. Dit gaf backpackers niet de mogelijkheid om op één plek te blijven en een jaar ergens te kunnen werken. 

Nieuwe regels Working Holiday Visum

Sinds 5 november 2018 is hier verandering in gekomen. Met de nieuwe regels is het namelijk mogelijk om voor langere periode te kunnen werken in Australië. Sinds die datum mogen visumhouders 12 in plaats van 6 maanden bij een agrarisch werkgever blijven werken.

Ook is het vanaf 1 juli 2019 mogelijk om een derde Working Holiday Visum aan te vragen. Dit geldt voor mensen die in het tweede jaar 6 maanden seizoenswerk hebben verricht in regionaal gebied. 

De voorwaarden

Het aanvragen van een Working Holiday Visum is alleen geldig als je aan onderstaande voorwaarden voldoet: 

 • Bij het aanvragen van het visum moet je minimaal 18 en maximaal 30 jaar zijn
 • Je werkt maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever
 • Je moet beschikken over minimaal 5000 AUD
 • Je reist zonder kinderen
 • Je bent in het bezit van een geldig paspoort
 • Het hoofddoel van je reis is de vakantie bestemming
 • Je verricht ongeschoold fysiek werk en alleen in één van onderstaande segmenten:
  – Agrarische sector
  – Bouwsector
  – Houtverwerkingsbedrijven
  – Mijnbouw
  – Visserij sector 

Hoe vraag ik een Working Holiday Visum aan?

Er zijn verschillende manieren om een visum voor Australië aan te vragen. Een partij waarbij het zeer eenvoudig is en die dagelijks visum aanvragen verwerkt is E-visums.nl.Via een online formulier vraag je het juiste Working Holiday visum Australië aan, vul je jouw gegevens in en zul je zo snel mogelijk het visum voor Australië hebben geregeld. Let er wel op dat je altijd de juiste gegevens invult. Fouten in het aanvraag proces kunnen namelijk vertragingen opleveren en dat wil je natuurlijk niet. 

Enthousiast geworden?

Staat zo’n backpackvakantie ook op jouw travel list? Heb je een vraag over Australië of omtrent het visum, laat dan zeker je reactie achter. 

Meer lezen over de wijzigingen?

Wil jij graag meer weten over deze wijzigingen met betrekking tot het Australische Working Holiday Visum? Neem dan een kijkje op de website van de Australische overheid en lees het hele artikel.

Meer Australië reistips:

Roadtrip oostkust van Australië deel 2: Van Airlie Beach naar Wollongong

5 goede en betaalbare hostels in Sydney

Backpacken in Australië? Dit zijn de mooiste routes in Australië!

Backpackgids Australië: haal het maximale uit je trip door Australië

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

8 jaar liefde voor reizen
Reisnieuws

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van Australië. Met ons team hebben we al veel mooie plekken mogen bezoeken. Vandaag 1 september, blazen we precies 8 kaarsjes uit. Wat een zegen om dit al jaren te kunnen doen met elkaar en mensen 8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Natuuractiviteiten - geniet nog intenser van de Nederlandse natuur
Reisnieuws

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform Natuurhuisje.nl in 2009 wisten oprichters Luuk en Tim van Oerle zich te onderscheiden in de vakantiehuizen markt. Met een speciaal platform puur gericht op huisjes in de natuur, werd het voor natuurliefhebbers een stuk makkelijker Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

A’DAM Toren opent achtbaan dwars door centrum Amsterdam
Reisnieuws

A’DAM Toren opent achtbaan dwars door centrum Amsterdam

Met hoge snelheid onder het Rijksmuseum door, vliegend tussen de duiven op de Dam en zigzaggen tussen de bootjes op de Amstel. Vanaf 23 juni kun jij vanuit een achtbaankarretje genieten van de mooiste plekken in Amsterdam. Bezoekers kunnen met de Amsterdam VR Ride, wat onderdeel is van A’DAM VR Game Park, plaatsnemen in deze A’DAM Toren opent achtbaan dwars door centrum Amsterdam

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy