Reisnieuws

Backpackers opgelet: Australië versoepelt regels Working Holiday visa

Australië versoepelt regels Working Holiday visa

Australië versoepelt regels Working Holiday visa

Backpackers opgelet: Australië versoepelt de regels voor een werkvisum. Wil je binnenkort als backpacker gaan rondreizen en werken in Australië, dan hebben wij goed nieuws voor je. Het wordt door de nieuwe regels rondom het Working Holiday visum makkelijker gemaakt om langer te verblijven in Australië.

Hoe zat het ook alweer?

Op dit moment is het mogelijk om als jongeren tussen de 18 en 31 jaar voor een periode van 12 maanden in Australië te verblijven. Het visum is zeer populair onder backpackers. Met het visum mag je gedurende 1 jaar betaalde werkzaamheden verrichten (tot 6 maanden voor eenzelfde werkgever) en tot 4 maanden studeren.

Nieuwe regels Working Holiday visa

Met de nieuwe regels is het mogelijk om voor langere periode te werken. Waar backpackers voorheen 6 maanden voor een werkgever mochten werken is het vanaf 5 november 2019 mogelijk voor visumhouders om 12 maanden in plaats van 6 maanden bij een agrarische werkgever te blijven werken. Goed nieuws dus!

Meer lezen over de wijzigingen?

Wil jij graag meer weten over deze wijzigingen betreft het Australische Working Holiday visa? Neem dan een kijkje op de website van de Australische overheid en lees het hele artikel.

Meer Australië reistips:

Roadtrip oostkust van Australië deel 2: Van Airlie Beach naar Wollongong

5 goede en betaalbare hostels in Sydney

Backpacken in Australië? Dit zijn de mooiste routes in Australië!

Backpackgids Australië: haal het maximale uit je trip door Australië

  1. Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.