Australië versoepelt regels Working Holiday visa

Backpackers opgelet: Australië versoepelt regels Working Holiday Visum

Gepubliceerd: 12 nov 2018 | Foto: Australië versoepelt regels Working Holiday visa

Backpackers opgelet: Australië versoepelt de regels voor een werkvisum. Wil je binnenkort als backpacker gaan rondreizen en werken in Australië, dan hebben wij goed nieuws voor je. Het wordt door de nieuwe regels rondom het Working Holiday visum makkelijker gemaakt om langer te verblijven in Australië. Goed nieuws toch backpackers? Nog nooit van het Working Holiday Visum gehoord? Lees dan snel verder. Ik zal je uitleggen hoe het werkt en waar je op moet letten. 

Waarom Australië?

Wat maakt Australië nou zo’n populaire bestemming onder backpackers? De meeste backpackers waarderen Australië om de laid-back mentaliteit, het klimaat, de goede infrastructuur en natuurlijk mooie bezienswaardigheden. Australië is een groot land, er is dan ook ontzettend veel te ontdekken, dit maakt het ook interessant voor backpackers. Daarnaast is het land verrijkt met veel leuke hostels speciaal voor backpackers, waarbij backpackers die alleen reizen snel andere maatjes kunnen vinden. Ook de mogelijkheid om te kunnen werken tijdens het backpacken maakt het voor backpackers een interessant land. Hiervoor heb je wel een Working Holiday Visum nodig. 

Wat is een Working Holiday Visum?

Het Working Holiday Visum is het perfecte visum voor reizigers (backpackers) die niet alleen maar willen reizen, maar tijdens hun reis ook willen werken en wat willen verdienen. Met een normaal toeristen visum is het namelijk niet toegestaan om te werken in Australië. Probeer dit ook niet, want Australië is een streng land en voor je het weet mag je straks het land niet meer in en dat zou echt doodzonde zijn, want er is zoveel moois te spotten.

Het werkvisum is tegenwoordig erg populair onder backpackers. Maar dat is ook wel te begrijpen. Om te kunnen reizen door Australië heb je toch een zakcentje nodig om rond te kunnen komen, vooral als je voor langere tijd wilt blijven. Door tussendoor te werken, kun je weer sparen en die mooie reis door Australië vervolgen. Australië is geen goedkoop land, zorg altijd dat je met voldoende geld naar Australië gaat. Ook bij het aanvragen van een Working Holiday Visum visum moet je kunnen aantonen dat je voldoende saldo hebt. 

Hoe zat het ook alweer?

Met een Working Holiday Visum mocht je voorheen gedurende een jaar betaalde werkzaamheden verrichten (waarvan 6 maanden voor eenzelfde werkgever en tot 4 maanden studeren. Dit gaf backpackers niet de mogelijkheid om op één plek te blijven en een jaar ergens te kunnen werken. 

Nieuwe regels Working Holiday Visum

Sinds 5 november 2018 is hier verandering in gekomen. Met de nieuwe regels is het namelijk mogelijk om voor langere periode te kunnen werken in Australië. Sinds die datum mogen visumhouders 12 in plaats van 6 maanden bij een agrarisch werkgever blijven werken.

Ook is het vanaf 1 juli 2019 mogelijk om een derde Working Holiday Visum aan te vragen. Dit geldt voor mensen die in het tweede jaar 6 maanden seizoenswerk hebben verricht in regionaal gebied. 

De voorwaarden

Het aanvragen van een Working Holiday Visum is alleen geldig als je aan onderstaande voorwaarden voldoet: 

 • Bij het aanvragen van het visum moet je minimaal 18 en maximaal 30 jaar zijn
 • Je werkt maximaal 6 maanden voor dezelfde werkgever
 • Je moet beschikken over minimaal 5000 AUD
 • Je reist zonder kinderen
 • Je bent in het bezit van een geldig paspoort
 • Het hoofddoel van je reis is de vakantie bestemming
 • Je verricht ongeschoold fysiek werk en alleen in één van onderstaande segmenten:
  – Agrarische sector
  – Bouwsector
  – Houtverwerkingsbedrijven
  – Mijnbouw
  – Visserij sector 

Hoe vraag ik een Working Holiday Visum aan?

Er zijn verschillende manieren om een visum voor Australië aan te vragen. Een partij waarbij het zeer eenvoudig is en die dagelijks visum aanvragen verwerkt is E-visums.nl.Via een online formulier vraag je het juiste Working Holiday visum Australië aan, vul je jouw gegevens in en zul je zo snel mogelijk het visum voor Australië hebben geregeld. Let er wel op dat je altijd de juiste gegevens invult. Fouten in het aanvraag proces kunnen namelijk vertragingen opleveren en dat wil je natuurlijk niet. 

Enthousiast geworden?

Staat zo’n backpackvakantie ook op jouw travel list? Heb je een vraag over Australië of omtrent het visum, laat dan zeker je reactie achter. 

Meer lezen over de wijzigingen?

Wil jij graag meer weten over deze wijzigingen met betrekking tot het Australische Working Holiday Visum? Neem dan een kijkje op de website van de Australische overheid en lees het hele artikel.

Meer Australië reistips:

Roadtrip oostkust van Australië deel 2: Van Airlie Beach naar Wollongong

5 goede en betaalbare hostels in Sydney

Backpacken in Australië? Dit zijn de mooiste routes in Australië!

Backpackgids Australië: haal het maximale uit je trip door Australië

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy