Forse boetes voor toeristen die een plekje op het strand claimen

Forse boetes voor toeristen die een plekje op het strand claimen


23 aug 2016 | Reisinspiratie
Foto: Forse boetes voor toeristen die een plekje op het strand claimen

Je kent het misschien van jezelf of juist van een ander: even snel je handdoek neerleggen op een bedje op het strand of bij het zwembad vroeg in de ochtend. Dit veroorzaakt vaak een hoop ergernis bij andere vakantiegangers, wat meestal wel terecht is. Wat vind jij hiervan? 

Stukje strand claimen

In delen van Spanje is dit vanaf nu verleden tijd. Spanje is namelijk begonnen met het uitdelen van boetes aan toeristen die met een strandstoel, parasol, tafeltje of handdoek een plaats op het strand bezet houden. Deze boete kan oplopen tot maar liefst 720 euro. 

Spanje pakt deze toeristen aan

In de buurt van Valencia in het kustplaatsje Gandia is de Spaanse politie begonnen met het verwijderen van de achtergelaten spullen en het uitdelen van flinke boetes tot een bedrag van 720 euro. Het claimen van zo’n stukje privéstrand is verboden in een voor iedereen toegankelijk gebied, want het hindert ook nog eens de machines die de stranden in de ochtend schoon houden. 

Italië

Eerder werd al bekend dat Italië ook al boetes uitdeelt voor het claimen van je eigen stukje strand. Niet alleen toeristen ergeren zich hieraan, ook voor de Italiaanse kustwacht is het een doorn in het oog. 

Wat vind jij van deze actie? 

Laat je reactie achter!

 


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *