Verkoeling zoeken in Scandinavië

Nederlanders zijn steeds vaker op zoek naar verkoeling in Scandinavië

Gepubliceerd: 30 aug 2023 | Foto: Verkoeling zoeken in Scandinavië

Door de klimaatverandering gaan we steeds vaker op vakantie in Noorwegen en Zweden. Dat zegt de toeristische koepelorganisatie ANVR, die stelt dat het aantal Nederlanders dat naar Scandinavië reist met tientallen procenten zal toenemen ten opzichte van 2019, het laatste jaar voor corona.

Zo gingen afgelopen maand 37 procent meer Nederlanders naar Zweden dan in 2019, terwijl Noorwegen in die tijd bijna verdubbelde. Ook is er een duidelijke stijging ten opzichte van vorig jaar. Dit geldt vooral in de lente en de zomer.

Volgens ANVR speelt klimaatverandering waarschijnlijk een belangrijke rol in de toenemende populariteit van Scandinavische landen. “Vooral jongere mensen willen vaak wandelen op vakantie. Maar dat is lastig als het heel warm is. Dan kun je beter de verkoeling zoeken in Zweden of Noorwegen”, zegt de ANVR-woordvoerder. Bron: Nu.nl

Waarom is Scandinavië een fijne reisbestemming?

Veel mensen zijn verliefd geworden op Zweden, Noorwegen, Finland of Denemarken vanwege de overweldigende natuur. Een vakantie of reis door een van deze mooie Scandinavische landen betekent rust, ruimte en veel mooie natuur. Het zijn de ideale bestemmingen om bijvoorbeeld per camper te bezoeken. Zo kun je helemaal op eigen tempo deze prachtige landen ontdekken en slaap je op de mooiste plekken ter wereld.

Scandinavië ontdekken per camper?

Hou jij ook van natuur, rust en ruimte en zoek jij ook graag de verkoeling op? Dan is een camperreis door Noorwegen of Zweden iets voor jou. Vraag de specialisten van Travelhome nu naar de mogelijkheden en maak die droomreis door Scandinavië. Voor meer inspiratie over Scandinavië, volg ons themakanaal Liefde voor Scandinavië.

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy