Nederlanders zijn steeds vaker op zoek naar verkoeling in Scandinavië

Gepubliceerd: 30 aug 2023 | Foto: Verkoeling zoeken in Scandinavië

Verkoeling zoeken in Scandinavië
Reisblog Liefde voor Reizen

Door de klimaatverandering gaan we steeds vaker op vakantie in Noorwegen en Zweden. Dat zegt de toeristische koepelorganisatie ANVR, die stelt dat het aantal Nederlanders dat naar Scandinavië reist met tientallen procenten zal toenemen ten opzichte van 2019, het laatste jaar voor corona.

Zo gingen afgelopen maand 37 procent meer Nederlanders naar Zweden dan in 2019, terwijl Noorwegen in die tijd bijna verdubbelde. Ook is er een duidelijke stijging ten opzichte van vorig jaar. Dit geldt vooral in de lente en de zomer.

Volgens ANVR speelt klimaatverandering waarschijnlijk een belangrijke rol in de toenemende populariteit van Scandinavische landen. “Vooral jongere mensen willen vaak wandelen op vakantie. Maar dat is lastig als het heel warm is. Dan kun je beter de verkoeling zoeken in Zweden of Noorwegen”, zegt de ANVR-woordvoerder. Bron: Nu.nl

Waarom is Scandinavië een fijne reisbestemming?

Veel mensen zijn verliefd geworden op Zweden, Noorwegen, Finland of Denemarken vanwege de overweldigende natuur. Een vakantie of reis door een van deze mooie Scandinavische landen betekent rust, ruimte en veel mooie natuur. Het zijn de ideale bestemmingen om bijvoorbeeld per camper te bezoeken. Zo kun je helemaal op eigen tempo deze prachtige landen ontdekken en slaap je op de mooiste plekken ter wereld.

Scandinavië ontdekken per camper?

Hou jij ook van natuur, rust en ruimte en zoek jij ook graag de verkoeling op? Dan is een camperreis door Noorwegen of Zweden iets voor jou. Vraag de specialisten van Travelhome nu naar de mogelijkheden en maak die droomreis door Scandinavië. Voor meer inspiratie over Scandinavië, volg ons themakanaal Liefde voor Scandinavië.

Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Vietnam
Reisnieuws

Winactie gespot: maak kans op een droomreis naar Vietnam

Heb jij altijd al gedroomd van een rondreis Vietnam? Dan is dit je kans. Sawadee heeft namelijk een nieuwe winactie gelanceerd waarbij jij kans maakt op een avontuurlijke groepsrondreis naar het indrukwekkende Vietnam. Ontdek de mooiste plekken van Vietnam tijdens een reis door o.a. het bergachtige noorden en het tropische zuiden. Een reis om nooit Winactie gespot: maak kans op een droomreis naar Vietnam

Met de nachttrein naar Brussel of Berlijn
Reisnieuws

Met de nachttrein naar Berlijn of Brussel

Een nieuwe partij is toegetreden tot het treinnetwerk in Nederland, België en Duitsland, Europeansleeper.eu! Deze partij biedt een nachttrein aan, die rijdt van Brussel, via Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam en Deventer naar Berlijn. Dit is de eerste route die ze aanbieden, maar vanaf 2024 staat een verlenging van de route gepland, zodat je vanaf Berlijn via Dresden ook nog Met de nachttrein naar Berlijn of Brussel

8 jaar liefde voor reizen
Reisnieuws

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van Australië. Met ons team hebben we al veel mooie plekken mogen bezoeken. Vandaag 1 september, blazen we precies 8 kaarsjes uit. Wat een zegen om dit al jaren te kunnen doen met elkaar en mensen 8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy