Nieuw-Zeeland lanceert campagne: stop met die influencerfoto’s!

Gepubliceerd: 11 feb 2021 | Foto: Op de top van Roys Peak in Nieuw-Zeeland - Foto: Nadeche

Je hebt het waarschijnlijk wel eens gezien tijdens het reizen: van die mega lange rijen met toeristen die aan het wachten zijn om een foto te kunnen maken op een bepaalde plek. Een trend waar veel reizigers zich aan storen. Ook de Kiwi’s hebben het helemaal gehad met deze inspiratieloze foto’s van influencers. Nieuw-Zeeland komt daarom nu met een campagne die toeristen aan moet zetten tot creativiteit. „Reis alsjeblieft niet onder sociale invloed”, luidt de slogan.

Met de komische campagne ‘Travelling Under The Social Influence’ (‘Reizen Onder Sociale Invloed’) wil Nieuw-Zeeland toeristen nu aansporen om ook eens wat minder bekend terrein te verkennen. De toerisme branche in Nieuw-Zeeland wil mensen bewust maken van de clichés. Op social media krioelt het van dezelfde soort foto’s van toeristen, zoals de geposeerde kiekjes op de top van Roys Peak.

Poseren op Roys Peak

Een paar jaar geleden ging bovenstaande foto viraal waarop te zien was dat honderden mensen aansloten in de rij om allemaal dezelfde reisfoto te kunnen maken op de berg. “Er zijn zoveel andere ongelofelijke dingen te doen in Nieuw-Zeeland, die verder gaan dan de trends op social media”, aldus manager van Toerisme Nieuw-Zeeland Bjoern Spreitzer tegen nieuwssite Stuff.

Bekijk de campagne

Wat vind jij van deze campagne?

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform...

Onderwatermuseum op Cyprus open voor duiktoeristen

Reizigers die van kunst en duiken houden, kunnen vanaf nu op Cyprus hun hart ophalen. Het Musan (museum of underwater...

Slapen in een panoramisch glazen tiny house omringd door 80 vulkanen

Slapen op een zeer unieke plek in Frankrijk? Via Airbnb kun je in een spectaculair tiny house overnachten met een...

A’DAM Toren opent achtbaan dwars door centrum Amsterdam

Met hoge snelheid onder het Rijksmuseum door, vliegend tussen de duiven op de Dam en zigzaggen tussen de bootjes op...

Dit is de meest aangename stad ter wereld om in te wonen

De Nieuw-Zeelandse stad Auckland is uitgeroepen tot 's werelds meest leefbare stad. Elk jaar wordt er door Economist Intelligence Unit...

Reisfotografie: de mooiste reisfoto’s uitgelicht in onze gallery!

Liefde voor reisfotografie? Vanaf vandaag hebben wij onze website uitgebreid met een fotogallery waarin wij onze mooiste reisfoto's plaatsen. De...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy