Onderwatermuseum in Cyprus

Onderwatermuseum op Cyprus open voor duiktoeristen


05 aug 2021 | Reisnieuws
Foto: Department of Fisheries and Marine Research - Onderwatermuseum Cyprus

Reizigers die van kunst en duiken houden, kunnen vanaf nu op Cyprus hun hart ophalen. Het Musan (museum of underwater sculpture Ayia Napa) is geopend en bevat 130 kunstwerken die onderwater te bewonderen zijn. Vlak bij het strand van Pernera in Ayia Napa vind je dit bijzondere onderwaterbos. Niet met echte bomen, maar met nepperds gemaakt van diervriendelijk materiaal.

Jason deCaires Taylor

Voor de bedenker Jason deCaires Taylor is dit niet het eerste onderwaterbos wat hij heeft ontwikkeld. Over de wereld vind je namelijk meer onderwatermusea die hij heeft gerealiseerd. Met meer dan 1.000 geïnstalleerde sculpturen over de hele wereld, waaronder het Great Barrier Reef, werkt deCaires Taylor specifiek met een type cement dat koraalgroei mogelijk maakt.

Onderwatermuseum in Cyprus
Onderwatermuseum Cyprus – Foto: Department of Fisheries and Marine Research

Zeematerialen

De sculpturen van Musan zijn gemaakt van zeematerialen, waaronder stenen, rotsen en schelpen, en zijn bedoeld om harmonieus te leven tussen het onderwaterleven. Het museum wil graag op deze manier de biodiversiteit van het gebied verrijken, zodat de sculpturen kunnen veranderen in koraalriffen en uiteindelijk een “onderwaterbos”.

Musan bezoeken

Bezoekers kunnen gratis duiken of snorkelen in Musan, hoewel er van tevoren moet worden gereserveerd. De omgeving heeft ook duikcentra en scholen voor bezoekers.

Met de komst van dit onderwatermuseum hoopt Cyprus meer toeristen te trekken. Volgens de voorspellingen van de lokale overheid zal Musan jaarlijks 50.000 bezoekers kunnen binnenhalen. Staat een bezoek aan dit bijzondere onderwatermuseum op Cyprus op jouw lijstje?

Lees meer over onderwatermuseum Musan


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.