Onderwatermuseum op Cyprus open voor duiktoeristen

Gepubliceerd: 05 aug 2021 | Foto: Department of Fisheries and Marine Research - Onderwatermuseum Cyprus

Reizigers die van kunst en duiken houden, kunnen vanaf nu op Cyprus hun hart ophalen. Het Musan (museum of underwater sculpture Ayia Napa) is geopend en bevat 130 kunstwerken die onderwater te bewonderen zijn. Vlak bij het strand van Pernera in Ayia Napa vind je dit bijzondere onderwaterbos. Niet met echte bomen, maar met nepperds gemaakt van diervriendelijk materiaal.

Jason deCaires Taylor

Voor de bedenker Jason deCaires Taylor is dit niet het eerste onderwaterbos wat hij heeft ontwikkeld. Over de wereld vind je namelijk meer onderwatermusea die hij heeft gerealiseerd. Met meer dan 1.000 geïnstalleerde sculpturen over de hele wereld, waaronder het Great Barrier Reef, werkt deCaires Taylor specifiek met een type cement dat koraalgroei mogelijk maakt.

Onderwatermuseum in Cyprus
Onderwatermuseum Cyprus – Foto: Department of Fisheries and Marine Research

Zeematerialen

De sculpturen van Musan zijn gemaakt van zeematerialen, waaronder stenen, rotsen en schelpen, en zijn bedoeld om harmonieus te leven tussen het onderwaterleven. Het museum wil graag op deze manier de biodiversiteit van het gebied verrijken, zodat de sculpturen kunnen veranderen in koraalriffen en uiteindelijk een “onderwaterbos”.

Musan bezoeken

Bezoekers kunnen gratis duiken of snorkelen in Musan, hoewel er van tevoren moet worden gereserveerd. De omgeving heeft ook duikcentra en scholen voor bezoekers.

Met de komst van dit onderwatermuseum hoopt Cyprus meer toeristen te trekken. Volgens de voorspellingen van de lokale overheid zal Musan jaarlijks 50.000 bezoekers kunnen binnenhalen. Staat een bezoek aan dit bijzondere onderwatermuseum op Cyprus op jouw lijstje?

Lees meer over onderwatermuseum Musan

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Team Liefde voor Reizen
Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform...

Slapen in een panoramisch glazen tiny house omringd door 80 vulkanen

Slapen op een zeer unieke plek in Frankrijk? Via Airbnb kun je in een spectaculair tiny house overnachten met een...

A’DAM Toren opent achtbaan dwars door centrum Amsterdam

Met hoge snelheid onder het Rijksmuseum door, vliegend tussen de duiven op de Dam en zigzaggen tussen de bootjes op...

Dit is de meest aangename stad ter wereld om in te wonen

De Nieuw-Zeelandse stad Auckland is uitgeroepen tot 's werelds meest leefbare stad. Elk jaar wordt er door Economist Intelligence Unit...

Reisfotografie: de mooiste reisfoto’s uitgelicht in onze gallery!

Liefde voor reisfotografie? Vanaf vandaag hebben wij onze website uitgebreid met een fotogallery waarin wij onze mooiste reisfoto's plaatsen. De...

In deze 10 landen drink je in 2021 het goedkoopst een biertje!

Hoewel het op dit moment door de pandemie helaas nog niet mogelijk is om een biertje te drinken in de...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy