Pieter Smitbrug in Groningen - langste fietsbrug van Europa

Pieter Smitbrug in Groningen: langste fietsbrug van Europa


26 mrt 2021 | Nederland
Foto: Pieter Smitbrug in Groningen - Foto: Blauwestad

Wist je dat de langste fietsburg van Europa te vinden is in Groningen? Begin februari 2021 is namelijk in het Groningse plaatsje Oldambt de nieuwe Pieter Smitbrug geopend van maar liefst 800 meter lang. De brug, bedoeld voor fietsers en wandelaars, is een verbinding tussen Winschoten en het nieuwe dorp Blauwestad.

Groene fietsbrug

Bij de aanleg van deze lang fietsbrug stond de natuur centraal. Zo is de brug verlicht met speciale led-lampen, waar dieren geen last van zouden moeten hebben. Ook zijn er vogelhuisjes opgehangen onder de brug en zijn er om de brug heen veel bomen geplant. Naast dat de bomen moeten zorgen voor meer groen in de omgeving, zijn ze ook speciaal voor vleermuizen geplant, omdat de brug op hun vliegroute zou liggen.

De Blauwe Loper

Bij het ontwikkelen van de brug stond het project bekend onder de naam ‘De Blauwe Loper’. Zo moest de brug eigenlijk gaan heten. Uiteindelijk is er voor gekozen om de brug te vernoemen naar oud-burgemeester Pieter Smit die in 2018 vrij plotseling overleed.

Video over Pieter Smitbrug

Ga jij dit jaar in Nederland op vakantie? En ben je nog op zoek naar een leuke plek? Neem dan een kijkje op onze speciale pagina met reistips over Nederland.


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.