Pieter Smitbrug in Groningen: langste fietsbrug van Europa

Gepubliceerd: 26 mrt 2021 | Foto: Pieter Smitbrug in Groningen - Foto: Blauwestad

Wist je dat de langste fietsburg van Europa te vinden is in Groningen? Begin februari 2021 is namelijk in het Groningse plaatsje Oldambt de nieuwe Pieter Smitbrug geopend van maar liefst 800 meter lang. De brug, bedoeld voor fietsers en wandelaars, is een verbinding tussen Winschoten en het nieuwe dorp Blauwestad.

Groene fietsbrug

Bij de aanleg van deze lang fietsbrug stond de natuur centraal. Zo is de brug verlicht met speciale led-lampen, waar dieren geen last van zouden moeten hebben. Ook zijn er vogelhuisjes opgehangen onder de brug en zijn er om de brug heen veel bomen geplant. Naast dat de bomen moeten zorgen voor meer groen in de omgeving, zijn ze ook speciaal voor vleermuizen geplant, omdat de brug op hun vliegroute zou liggen.

De Blauwe Loper

Bij het ontwikkelen van de brug stond het project bekend onder de naam ‘De Blauwe Loper’. Zo moest de brug eigenlijk gaan heten. Uiteindelijk is er voor gekozen om de brug te vernoemen naar oud-burgemeester Pieter Smit die in 2018 vrij plotseling overleed.

Video over Pieter Smitbrug

Ga jij dit jaar in Nederland op vakantie? En ben je nog op zoek naar een leuke plek? Neem dan een kijkje op onze speciale pagina met reistips over Nederland.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Nederland

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Sinds een paar jaar is het Markermeer een eilandengroep rijker. De Marker Wadden zorgen voor een rijkere biodiversiteit in het...

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform...

Hotel de Werelt: een comfortabel hotel midden in het groen

Op uitnodiging van Hotel de Werelt zijn we naar de omgeving van Lunteren gegaan om daar te overnachten en de...

Overnachten in Deventer: de leukste hotels in hartje Deventer

Deventer is één van de oudste steden van Nederland en de ideale stad voor een weekendje weg in eigen land....

Natuurhuisje: 5 leuke last minutes voor een zomer in eigen land

Nu de zomervakantie is begonnen en reizen naar het buitenland nog steeds ingewikkeld is, kiezen steeds meer mensen ervoor om...

10 leuke dingen om te doen in Nederland

In Nederland is zoveel te beleven dat je eigenlijk niet eens naar het buitenland hoeft te gaan. Elke provincie in...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy