Reisfotografie: de mooiste reisfoto's uitgelicht in onze gallery!

Reisfotografie: de mooiste reisfoto’s uitgelicht in onze gallery!


28 mei 2021 | Reisnieuws
Foto: Reisfotografie: de mooiste reisfoto’s uitgelicht in onze gallery!

Liefde voor reisfotografie? Vanaf vandaag hebben wij onze website uitgebreid met een fotogallery waarin wij onze mooiste reisfoto’s plaatsen.

De mooiste reisfoto’s

De afgelopen jaren hebben wij veel mooie bestemmingen mogen bezoeken. Tijdens onze reizen schieten wij honderden en soms zelfs duizenden foto’s. Na een grote selectie blijven er altijd tientallen foto’s over voor in onze reisblogs. Maar tussen die tientallen foto’s die wij plaatsen op de reisblog zitten altijd een paar pareltjes. Van die foto’s waar je echt trots op bent en met iedereen wilt delen. Deze reisfoto’s vind je voortaan terug in onze fotogallery.

Enkele foto’s uit de fotogallery

Bekijk hieronder enkele reisfoto’s die terug te vinden zijn in onze fotogallery.

Zee zout makers op Bali - Reisfotografie
Zee zout makers op Bali
Boom in bloesem in Darwin
Boom in bloesem in Darwin
Corroboree Billabong Wetland Cruise - Reisfotografie
Corroboree Billabong Wetland Cruise
Eenzaam paard in Trinidad - Cuba
Eenzaam paard in Trinidad – Cuba
Herfst in Schotland
Herfst in Schotland

Fotografie tips

Op dit moment maak ik mijn foto’s met de Panasonic Lumix G7 camera en de GoPro Hero 8. Wanneer ik mijn camera’s niet bij me heb moet ik vertrouwen op mijn Samsung Galaxy A50 telefoon.

Onverwachtse momenten

Natuurlijk speelt de omgeving en het weer een grote rol bij fotograferen. Zo kun je veel eerder het perfecte plaatje schieten wanneer het zonnig weer is en zul je sneller een gave foto maken als je weet dat er veel wildlife in de buurt is. Ik maak zelf altijd de mooiste foto’s op onverwachtse momenten. Zo werd ik afgelopen week opeens verrast door een hele mooie zonsondergang bij East Point in Darwin (zie onderstaande reisfoto’s).

Prachtige zonsondergang bij East Point in Darwin
Prachtige zonsondergang bij East Point in Darwin
Zonsondergang, Fannie Bay Darwin
Sunset bij East Point in Darwin – Reisfotografie

Geforceerd fotograferen werkt niet

De mooiste foto’s schiet je uit spontaniteit en op onverwachtse momenten. Ga bijvoorbeeld geen dag prikken om op zoek te gaan naar de perfecte reisfoto. Je zult merken dat het tegenvalt en niet werkt. Laat jezelf over aan het onverwachtse en laat je verrassen door wat de natuur te bieden heeft. Een zonsondergang bijvoorbeeld is elke dag anders en is nooit hetzelfde. Dat maakt fotograferen ook zo leuk. Door de verschillende lichtinvallen kun je elke dag op dezelfde plek een totaal andere foto maken.

Sunset Rapid Greek Darwin
Een totaal andere zonsondergang dan de dag ervoor, maar ook weer schitterend.

Sleutel niet teveel aan je reisfoto’s

Natuurlijk is dit smaakgevoelig en zullen de meningen hierover verdeeld zijn. Maar persoonlijk vind ik reisfoto’s die teveel bewerkt zijn niet mooi. Door filters en teveel gesleutel met contrast en lichtinval haal je het mooie van een foto af. Het is niet meer die reisfoto die je op dat moment geschoten hebt en dat is zonde. Ook vind ik de wereld al zo mooi dat het helemaal geen filters nodig heeft. Met de juiste camera en juiste lichtinval kun je op het juiste moment spraakmakende reisfoto’s maken.

Krokodil Yellow River Cruise - Reisfotografie
Krokodil kauwt een dikke (water)slang weg

Heb jij nog een goede fotografie tip? Stuur ons gerust een berichtje.


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.