Veiligste landen - IJsland is het veiligste land om naar toe te gaan in 2020

Dit zijn de veiligste landen om naartoe te reizen in 2020


20 nov 2019 | Reisinspiratie
Foto: IJsland, het veiligste land om naar toe te gaan in 2020 - foto: Voigt Travel

Voordat je verder leest: dit lijstje staat los van de coronacrisis. Neem voor de huidige situatie in landen een kijkje op de website van Nederlandwereldwijd.nl.

Ben je aan het oriënteren voor je volgende reis? Vraag dan de gratis reisgidsen voor 2021 aan en laat je inspireren.

We reizen graag de wereld rond en laten ons verassen door al het moois wat de aarde ons te bieden heeft. Maar het moet tijdens het reizen natuurlijk wel veilig zijn. Risico-experts hebben in samenwerking met de veiligheidsonderneming International SOS de veiligste landen ter wereld in kaart gebracht. Bij het onderzoek werd rekening gehouden met 3 verschillende criteria: medische mogelijkheden, algemene en verkeersveiligheid.

Veiligste land ter wereld

Benieuwd naar het veiligste land ter wereld? De allerveiligste reisbestemming volgens de Travel Risk Map is *tromgeroffel*: IJsland.

Bij het in kaart brengen van de veiligste landen wordt gebruik gemaakt van een puntensysteem en statistieken per land. Voor de medische en algemene veiligheid wordt punten gegeven op vijf. Bij het beoordelen van de verkeersveiligheid wordt gekeken naar het sterftecijfer per 100.000 inwoners.

Top 10 veiligste landen ter wereld

Door deze landen kun je met een gerust hart reizen in 2020 en maak je het minst snel onveilige situaties mee:

 1. IJsland
 2. Noorwegen
 3. Finland
 4. Denemarken
 5. Zwitserland
 6. Luxemburg
 7. Slovenië
 8. Andorra
 9. Spitsbergen
 10. Groenland

De gevaarlijkste landen ter wereld

Helemaal onderaan de lijst en dus gezien als gevaarlijke reisbestemmingen vind je conflictlanden. Daarbij is Libië het gevaarlijkst, gevolgd door Somalië en Zuid-Soedan. De Centraal-Afrikaanse Republiek en Mali volgen daarna.

In welk(e) land(en) voelde jij je heel veilig / onveilig?

Laat jouw reactie achter, wij zijn erg benieuwd!


 1. Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.