Dit zijn de veiligste landen om naartoe te reizen in 2020

Gepubliceerd: 20 nov 2019 | Foto: IJsland, het veiligste land om naar toe te gaan in 2020 - foto: Voigt Travel

Voordat je verder leest: dit lijstje staat los van de coronacrisis. Neem voor de huidige situatie in landen een kijkje op de website van Nederlandwereldwijd.nl.

Ben je aan het oriënteren voor je volgende reis? Vraag dan de gratis reisgidsen voor 2021 aan en laat je inspireren.

We reizen graag de wereld rond en laten ons verassen door al het moois wat de aarde ons te bieden heeft. Maar het moet tijdens het reizen natuurlijk wel veilig zijn. Risico-experts hebben in samenwerking met de veiligheidsonderneming International SOS de veiligste landen ter wereld in kaart gebracht. Bij het onderzoek werd rekening gehouden met 3 verschillende criteria: medische mogelijkheden, algemene en verkeersveiligheid.

Veiligste land ter wereld

Benieuwd naar het veiligste land ter wereld? De allerveiligste reisbestemming volgens de Travel Risk Map is *tromgeroffel*: IJsland.

Bij het in kaart brengen van de veiligste landen wordt gebruik gemaakt van een puntensysteem en statistieken per land. Voor de medische en algemene veiligheid wordt punten gegeven op vijf. Bij het beoordelen van de verkeersveiligheid wordt gekeken naar het sterftecijfer per 100.000 inwoners.

Top 10 veiligste landen ter wereld

Door deze landen kun je met een gerust hart reizen in 2020 en maak je het minst snel onveilige situaties mee:

  1. IJsland
  2. Noorwegen
  3. Finland
  4. Denemarken
  5. Zwitserland
  6. Luxemburg
  7. Slovenië
  8. Andorra
  9. Spitsbergen
  10. Groenland

De gevaarlijkste landen ter wereld

Helemaal onderaan de lijst en dus gezien als gevaarlijke reisbestemmingen vind je conflictlanden. Daarbij is Libië het gevaarlijkst, gevolgd door Somalië en Zuid-Soedan. De Centraal-Afrikaanse Republiek en Mali volgen daarna.

In welk(e) land(en) voelde jij je heel veilig / onveilig?

Laat jouw reactie achter, wij zijn erg benieuwd!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Winactie gespot: maak kans op een groepsreis naar Lapland + shoptegoed

Droom jij wel eens over een betoverende reis door Fins Lapland? Dan is dit jouw kans! Sawadee en Bever hebben...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx