Wij gaan ons hart volgen: wij gaan emigreren naar…

Gepubliceerd: 26 jan 2019 | Foto: Wij gaan emigreren naar Australië

De afgelopen 2 jaar waren hectisch, maar vooral ook erg bijzonder. Mensen die mij al een tijdje volgen weten dat ik veel over reizen blog met Australië in het bijzonder. Sinds ik in 2008 een half jaar stage heb gelopen in Sydney, ben ik verliefd geworden op het land en tot op de dag van vandaag is dit gebleven. Heimwee, zo noem ik het ook wel eens. Er is bijna geen dag geweest dat ik er niet aan dacht en vooral in de winter droom ik regelmatig over dat mooie land. Vandaag is het Australia Day, er is geen beter moment om mijn verhaal te delen.

Stage gelopen in Sydney

Ruimte, mentaliteit en klimaat

In 2012 ben ik samen met Martin weer naar Australië gegaan, ik wilde hem graag mijn favoriete land laten zien. En ja hoor…weer was dat gevoel er. De mentaliteit, de ruimte, het klimaat, de natuur, alles klopt daar gewoon. Die onvergetelijke reis langs de oostkust van Australië heeft weer mijn gevoel bevestigd.

Ruimte, mentaliteit en het klimaat spreken ons erg aan.
Ruimte, mentaliteit en het klimaat spreken ons erg aan.

Bloggen over Australië

Aangezien ik fotograferen, video montage en verhalen vertellen ontzettend leuk vind, ben ik in 2014 samen met Martin en Marloes & Bert deze reisblog begonnen. Via de blog hoopte ik mijn bijzondere reiservaringen met andere mensen te kunnen delen. Zo kon ik mijn gevoel voor Australië verwoorden in mijn blogs. Ondanks dat wij diverse mooie landen binnen en buiten Europa hebben mogen bezoeken en beschrijven, bleef het maar knagen, dat gevoel voor Australië.

Er zijn veel plekken waar je wilde kangoeroes kunt spotten!
Wilde kangoeroes in Eden

Rondreis door Australië

In 2016 besloot ik om samen met Martin en mijn ouders weer richting Australië te gaan. Ik wilde dit prachtige land zo graag laten zien. Alleen aan verhalen hebben ze niks, ze moeten het ook ervaren. Dit was uiteindelijk een van de meest bijzondere reizen tot nu toe. Het feit dat mijn ouders nu ook Australië hebben gezien en er gevoel bij hebben deed mij ontzettend veel. Eenmaal geland op Schiphol, merkte ik het weer, ik hoor daar thuis en niet hier.

Pebbly Beach, oostkust van Australië – Emigreren naar Australië

Emigreren naar Australië

Er zat niets anders op dan in maart naar de Emigratiebeurs in Houten te gaan. Al is het maar om met anderen te praten die in het zelfde schuitje zitten. Al snel raakten wij in contact met Visa4You, een bedrijf wat is gespecialiseerd in emigreren naar Australië. Na wat goede gesprekken en wat rondgelopen te hebben op de emigratiebeurs, stapten we de auto in. We waren het unaniem erover eens: we gaan dit avontuur aan en ons hart volgen!!

'Laid-back' cultuur in Australië - Emigreren naar Australië
‘Laid-back‘ cultuur in Australië

En hoe nu verder?

De komende maanden gaan we jullie meenemen in het proces. Zoals veel mensen weten is Australië niet het makkelijkste land om binnen te komen. Ik wil mijn ervaringen graag met jullie delen. Ik neem jullie mee in het proces in Nederland en hoe het uiteindelijk in Australië verloopt. Waar moet je bijvoorbeeld rekening mee houden als je die stap wilt gaan maken. Wat zijn de leuke dingen, wat zijn de minder leuke dingen en hoe kom je het beste dit emotionele en lange proces door?

Gaat Liefde voor Reizen nu veranderen? Ja en nee! Liefde voor Reizen gaat door met 2 teams. Zo blijven Bert en Marloes vanuit Nederland bloggen en gaan Martin en Jesper vanuit Australië verslag doen. Team Nederland en team Australië dus! 🙂 Wij gaan niet alleen Australië verder op de kaart zetten, maar ook diverse landen bezoeken die in Oceanië en Zuid-Oost Azië liggen. Daarnaast blijven wij altijd interessante reisblogs van gastbloggers plaatsen.

Op de hoogte blijven?

Volg mij ook via Liefde voor Australië op Facebook!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

Verhuizen naar Australië: waar moet je aan denken?

Droom jij ervan om op het prachtige eiland Australië te wonen en werken? Dat begrijpen wij wel! In 2019 verhuisden...

Emigreren naar Australië: de voordelen én nadelen!

Emigreren is een grote stap in je leven en zeker als je naar de andere kant van de wereld wilt...

Wonen in Australië: onze ervaringen na 1 jaar

Op 10 september 2020 wonen wij precies 1 jaar in Darwin. Vorig jaar rond dit tijdstip waren wij in Keith...

Leven in Australië: kerst, oud & nieuw, bosbranden en videobellen

Deze maand zitten we alweer 6 maanden in Australië. Er is weer ontzettend veel gebeurd en helemaal in december, de...

Terugblik: leven in Darwin, dit zijn onze ervaringen tot nu toe!

Wauw, wat vliegt de tijd! We zijn alweer bijna een maand in Darwin, na een lang emigratieproces. Tijd om even...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy