Wij gaan emigreren naar Australië

Wij gaan ons hart volgen: wij gaan emigreren naar…

Gepubliceerd: 26 jan 2019 | Foto: Wij gaan emigreren naar Australië

De afgelopen 2 jaar waren hectisch, maar vooral ook erg bijzonder. Mensen die mij al een tijdje volgen weten dat ik veel over reizen blog met Australië in het bijzonder. Sinds ik in 2008 een half jaar stage heb gelopen in Sydney, ben ik verliefd geworden op het land en tot op de dag van vandaag is dit gebleven. Heimwee, zo noem ik het ook wel eens. Er is bijna geen dag geweest dat ik er niet aan dacht en vooral in de winter droom ik regelmatig over dat mooie land. Vandaag is het Australia Day, er is geen beter moment om mijn verhaal te delen.

Stage gelopen in Sydney

Ruimte, mentaliteit en klimaat

In 2012 ben ik samen met Martin weer naar Australië gegaan, ik wilde hem graag mijn favoriete land laten zien. En ja hoor…weer was dat gevoel er. De mentaliteit, de ruimte, het klimaat, de natuur, alles klopt daar gewoon. Die onvergetelijke reis langs de oostkust van Australië heeft weer mijn gevoel bevestigd.

Ruimte, mentaliteit en het klimaat spreken ons erg aan.
Ruimte, mentaliteit en het klimaat spreken ons erg aan.

Bloggen over Australië

Aangezien ik fotograferen, video montage en verhalen vertellen ontzettend leuk vind, ben ik in 2014 samen met Martin en Marloes & Bert deze reisblog begonnen. Via de blog hoopte ik mijn bijzondere reiservaringen met andere mensen te kunnen delen. Zo kon ik mijn gevoel voor Australië verwoorden in mijn blogs. Ondanks dat wij diverse mooie landen binnen en buiten Europa hebben mogen bezoeken en beschrijven, bleef het maar knagen, dat gevoel voor Australië.

Er zijn veel plekken waar je wilde kangoeroes kunt spotten!
Wilde kangoeroes in Eden

Rondreis door Australië

In 2016 besloot ik om samen met Martin en mijn ouders weer richting Australië te gaan. Ik wilde dit prachtige land zo graag laten zien. Alleen aan verhalen hebben ze niks, ze moeten het ook ervaren. Dit was uiteindelijk een van de meest bijzondere reizen tot nu toe. Het feit dat mijn ouders nu ook Australië hebben gezien en er gevoel bij hebben deed mij ontzettend veel. Eenmaal geland op Schiphol, merkte ik het weer, ik hoor daar thuis en niet hier.

Pebbly Beach, oostkust van Australië – Emigreren naar Australië

Emigreren naar Australië

Er zat niets anders op dan in maart naar de Emigratiebeurs in Houten te gaan. Al is het maar om met anderen te praten die in het zelfde schuitje zitten. Al snel raakten wij in contact met Visa4You, een bedrijf wat is gespecialiseerd in emigreren naar Australië. Na wat goede gesprekken en wat rondgelopen te hebben op de emigratiebeurs, stapten we de auto in. We waren het unaniem erover eens: we gaan dit avontuur aan en ons hart volgen!!

'Laid-back' cultuur in Australië - Emigreren naar Australië
‘Laid-back‘ cultuur in Australië

En hoe nu verder?

De komende maanden gaan we jullie meenemen in het proces. Zoals veel mensen weten is Australië niet het makkelijkste land om binnen te komen. Ik wil mijn ervaringen graag met jullie delen. Ik neem jullie mee in het proces in Nederland en hoe het uiteindelijk in Australië verloopt. Waar moet je bijvoorbeeld rekening mee houden als je die stap wilt gaan maken. Wat zijn de leuke dingen, wat zijn de minder leuke dingen en hoe kom je het beste dit emotionele en lange proces door?

Gaat Liefde voor Reizen nu veranderen? Ja en nee! Liefde voor Reizen gaat door met 2 teams. Zo blijven Bert en Marloes vanuit Nederland bloggen en gaan Martin en Jesper vanuit Australië verslag doen. Team Nederland en team Australië dus! 🙂 Wij gaan niet alleen Australië verder op de kaart zetten, maar ook diverse landen bezoeken die in Oceanië en Zuid-Oost Azië liggen. Daarnaast blijven wij altijd interessante reisblogs van gastbloggers plaatsen.

Op de hoogte blijven?

Volg mij ook via Liefde voor Australië op Facebook!

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy