Zoek
Sluit dit zoekvak.

10x gratis activiteiten in Taupo, Nieuw Zeeland

10 gratis activiteiten in Taupo Nieuw Zeeland

10x gratis activiteiten in Taupo, Nieuw Zeeland

10 gratis activiteiten in Taupo Nieuw Zeeland

Inhoudsopgave

Wat is er nou fijner dan een leuke activiteit doen? Juist, een gratis leuke activiteit doen! Lees hieronder over 10 leuke gratis activiteiten in Taupo, Nieuw Zeeland.

1: Spa Park Hot Pools

Mijn favoriete (gratis) bezigheid in Taupo is naar het Spa Park gaan. Dit is een natuurlijke warmwaterbron langs de Waikato River (zie foto boven). Deze plek ligt op het punt waar de rivier en de Otumuheke Stream samenkomen. De Stream zorgt voor het hete water en de rivier voor het koude, dit betekent dat je het zo warm of koud kan maken als je zelf wilt. Voor iedereen is er dus een ideale temperatuur 🙂 Dit park is makkelijk lopend te bereiken vanuit Taupo, maar er is ook een parkeerplaats dichtbij. Benieuwd naar andere gratis warmwaterbronnen? Lees hier over gratis en betaalde warmwaterbronnen in Nieuw Zeeland.

2: Bungee jump

Langs de Waikato River, dichtbij het dorp bevindt zich Taupo Bungee. Ze hebben een mooi platform gebouwd waar je dappere mensen kan zien springen. Wist je trouwens dat deze bungee jump de hoogste is in Nieuw Zeeland waarbij je het water kan aanraken? Gegarandeerd bijzonder om te zien (en te horen)! Natuurlijk kan je ook zelf de bungee jump doen of de Extreme Swing, maar dat is uiteraard niet gratis.

3: Huka Falls en Aratiatia Rapids

De Huka Falls is één van de hoogtepunten van Taupo en is helemaal gratis te bekijken! Deze waterval is 11 meter hoog en erg indrukwekkend. Je kan deze waterval bereiken met de auto, bus of lopend vanuit Taupo.

Huka Falls, Nieuw Zeeland
Huka Falls, Nieuw Zeeland

Verder de rivier op bevindt zich de Aratiatia Rapids, dit is een dam. Vier keer per dag in de zomer en drie keer per dag in de winter gaat deze dam open. Duizenden liters water van de Waikato River stroomt dan met een razende snelheid door de droge rivierbank. Het is erg bijzonder om dit te zien!

Huka Rivier Taupo Nieuw Zeeland
Huka Rivier

4: Great Lake Walkway

Uiteraard kom je naar Taupo om van dat hele grote mooie meer te genieten. De Great Lake Walkway is een wandel- en fietsroute die langs het meer loopt. Naast een mooi uitzicht over het meer en de bergen eromheen kan je ook genieten van stranden, baaien en veel picknick plekken tijdens deze wandeling. De route is erg vlak waardoor het geschikt is voor alle leeftijden. Aangezien je terug moet lopen via dezelfde weg kan je zelf kiezen hoe lang je deze wandeling maakt. In totaal duurt het ongeveer 4 uur om hem helemaal heen en terug te lopen.

5: In het meer zwemmen

In de zomer is het heerlijk om te gaan zwemmen in Lake Taupo en lekker af te koelen. Er zijn dan ook veel plekken om te zwemmen, maar niet al die plekken zijn geschikt aangezien er veel boten en zelfs watervliegtuigen gebruik maken van het meer. De meeste stranden liggen langs de Great Lake Walkway. Mijn favorieten zijn in Taharepa Reserve (Warm Water Lake) en Four Mile Bay.

6: Pubquiz bij Mulligan’s

Elke dinsdagavond om 9 uur heeft de lokale Irish pub een pubquiz. Ga erheen met een team of sluit je aan bij anderen in de pub. Deze quiz is helemaal gratis en je kan er zelfs nog leuke prijzen mee winnen (ook al is mij dat nog nooit gelukt). Dit is een populaire activiteit voor de lokalen en ik heb het er nog nooit rustig gezien. Mulligan’s organiseert ook andere gratis evenementen zoals pool (biljart) en dart avonden. 

7: Huka Honey Hive

Als je vanuit Rotorua naar Taupo rijdt kom je langs de Huka Honey Hive. Hier kan je gratis honing proeven, bijenkorven bekijken en van alles leren over bijen via de interactieve informatie panelen. In hun winkel kan je ook allemaal bijen/honing producten kopen zoals alcohol, body lotion, kaarsen, oorbellen en nog veel meer! Neem ook meteen een kijkje bij de buren bij Rock’n Ropes Taupo. Zij hebben een klimparadijs voor kinderen, dat is wel betaald, maar het is helemaal gratis om te kijken 🙂

8: Bezoek de Waipahihi Botanical Gardens

Niet ver buiten het centrum ligt de botanische tuin. Deze is gratis te bezoeken en is erg mooi. De beste tijd om naar de tuin te gaan is in de lente, dus oktober en november. Je kan een rondje door het park lopen, deze is zo’n 2 km lang, maar er zijn ook meerdere kortere routes. Onderweg kan je uiteraard genieten van de bloemen en bomen, maar ook heb je een mooi uitzicht over de stad, Lake Taupo en Mount Tauhara. Er zijn meerdere bankjes en tafels verspreid over het park waar je lekker een boek kan lezen of kan picknicken.

9: Graffiti

In de hele stad vind je graffiti kunstwerken. Loop vooral de kleine steegjes in, hier zal je de mooie kunstwerken vinden. Taupo heeft zelfs een jaarlijks graffiti-festival, Graffiato. Elk jaar komen hier de beste artiesten op af om de stad mooi te maken. Je kan het hele jaar door genieten van hun kunstwerken.

Street art in Taupo
Street art in Taupo

10: Golfballen opduiken (en je verdient er zelfs geld mee!)

Aan Lake Taupo bevindt zich een afslagbaan voor golfers. De bedoeling is dat je de bal op het platform krijgt dat in het water ligt. Echter lukt dat veel mensen niet en belanden de meeste ballen in het water. En hoe haal je ze dan op? Door te duiken! Als je aangeeft bij “Hole in one Taupo” dat je graag ballen wilt opduiken zorgen zij voor een wetsuit en snorkelspullen en dan kan je je gang gaan. Je krijgt per uur betaald plus een bonus als je veel ballen opduikt. Ben je dus aan het reizen en wil je snel wat extra geld verdienen? Dit is je kans!

Golfballen opduiken in Lake Taupo
Golfballen opduiken in Lake Taupo

Benieuwd welke andere (betaalde) activiteiten er in Taupo te vinden zijn, hoe je er moet komen of waar je een leuk dagtripje naar toe kan maken? Lees hier meer over Taupo.

Deze leuke gastblog over Nieuw Zeeland is geschreven door Nadeche

Ook Nieuw Zeeland ontdekken?

Maak een rondreis door Nieuw Zeeland of plan je eigen reis door Nieuw Zeeland en boek je vliegtickets, camper en accommodaties los.

Meer reistips over Nieuw Zeeland

Meest indrukwekkende plekken in Nieuw Zeeland

Backpacken door Nieuw-Zeeland: stranden, lichtgevende wormen en Maori

Praktische tips over Nieuw Zeeland

10 must do’s in Nieuw Zeeland

Backpacken door Nieuw-Zeeland – Ontdek het mooie Auckland

Plan je reis door Nieuw-Zeeland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nieuw-Zeeland