Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 hotspots in Madagascar

5 hotspots in Madagascar

5 hotspots in Madagascar

5 hotspots in Madagascar

Inhoudsopgave

Houd je van Afrika, natuur, cultuur en strand, maar heb je nog niet echt een idee hoe je volgende trip eruit moet zien? Het eiland Madagascar, gelegen ten oosten van het continent Afrika is dan een perfecte optie. Mede door de ongerepte natuur, het perfecte klimaat en het ontbreken van massatoerisme is dit een unieke reisbestemming. In dit artikel hebben we de mooiste highlights voor je op een rij gezet. Bezoek deze hotspots tijdens je rondreis en maak van je bezoek aan Madagascar een onvergetelijke reis.

Tsarabanjina eiland

Eiland Tsarabanjina is onderdeel van de Nosy Mitsio-archipel bestaande uit meerdere eilanden. Nog maar weinig mensen hebben Tsarabanjina eiland bezocht wat het een bijzondere hotspot maakt. Het is een piepklein eiland, met welgeteld één resort ‘het Constance Tsarabanjina Hotel’. De dagelijkse visvangst probeer je uit in het bijbehorende restaurant en lekker relaxen doe je in de strandbar of bij een van de massageplekken uitkijkend op de oceaan. Massatoerisme tref je hier niet, het hotel heeft maar 25 houten bungalows. Kortom een prachtig stukje Madagascar, geniet van de schitterende natuur, de vissen, turquoise zee en het witte strand, meer heb je toch niet nodig? 

La Varangue

La Varangue in Antananarivo is een van de beste plekken om echt heerlijk te eten op Madagascar. Dankzij de chef-kok en toetjes- en chocoladespecialist is dit restaurant een topper. De chocoladespecialist hoort dan ook bij de wereldtop in zijn niche. Het restaurant is niet stijf en chique, maar gezellig en gemoedelijk wat zeer aangenaam is in zo’n top restaurant. In drie gangen proef en ervaar je waar dit restaurant zijn goede naam aan te danken heeft. Uit de eetzaal komt prettige muziek en met mooi weer is er de mogelijkheid om op het terras zitten. Het terras biedt een mooi panorama over Antananarivo en de hoteltuin. De prijs-kwaliteitsverhouding is heel netjes, je eet een uitmuntend diner en krijgt een rekening gepresenteerd die in Nederland veel hoger zou uitvallen.

Allée des Baobabs

Een speciale plek op Madagascar is de Allée des Baobabs. Er staat een groep baobabbomen met hele bijzondere vormen, dit trekt dan ook bezoekers uit alle hoeken van de wereld. Langs deze Avenue van ongeveer 260 meter staan ongeveer 20 à 25 bomen van gemiddeld 30 meter hoog. Ooit verrees hier een dichtbegroeid bos, deze bomen van soms wel 800 jaar oud is wat hier nog van overgebleven is. Toch heeft het gebied geen nationaal park status, waardoor ontbossing nog steeds een serieuze bedreiging vormt. Project Rebala en de lokale hulporganisatie Fanamby werken sinds 2011 samen aan een project om het gebied te behouden plus de economische situatie voor de lokale gemeenschappen te verbeteren. Laten we hopen dat we nog lang van deze bijzondere en prachtige bomen kunnen genieten.

Ranomafana National Park

Een van de parken van Madagascar waar je echt geweest wilt zijn is het Ranomafana National Park, adembenemend mooi. Zijn naam dankt het aan de warmwaterbronnen die in het park te vinden zijn, mafana betekent heet en rano staat voor water. Het park heeft een enorme oppervlakte van 416 km2. In het verleden, toen het nog een kolonie van Frankrijk was legden de Fransen hier een kuuroord aan, waardoor een dorp ontstond.

Er is een enorm indrukwekkende flora en fauna in de regenwouden van het park. Er zijn mooie watervallen, een grote diversiteit aan vogels en wel 12 soorten halfapen die je met een beetje geluk tegenkomt als je het park bezoekt. Een vooraanstaand wetenschappelijk instituut op het vlak van biodiversiteit vind je dan ook bij de park entree. Als je het park bezoekt moet dit altijd samen met een gids, je kunt gaan voor een dagtocht of een bezoek van slechts een paar uur.

Analakely Market

De grootste markt van Antananarivo is de Analakely Market, hier zie je het echte Madagascar, men noemt het soms ook de Zoma Market. Je vindt hier werkelijk van alles, er staan kraampjes met souvenirs, houten beelden, huishoudelijke artikelen, kleding, maar ook voedingsmiddelen, vlees, groenten en vers fruit. Het oogt erg chaotisch en het lijkt alsof er vele culturen samensmelten, het lijkt in niets op hoe een Europese markt wordt georganiseerd. Juist hierdoor zul je dit bezoek zeker de moeite waard vinden, leuk om even langs te gaan als je de omgeving aan het verkennen bent.

Plan je reis door Madagaskar
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Madagaskar
Misschien vind je deze blogs ook interessant