Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 mooie plekken in Ierland die je gezien moet hebben

Mooie plekken in Ierland

5 mooie plekken in Ierland die je gezien moet hebben

Mooie plekken in Ierland

Inhoudsopgave

Ierland, wat ben je mooi. Weinig landen in Europa zijn zo groen als Ierland, het is dan ook helemaal niet zo gek dat groen de nationale kleur is. Deze kleur zie je vooral tijdens St. Patrick’s Day in veelvoud terugkomen. Naast het feit dat Ierland gewoon een ontzettend gezellig land is, heeft Ierland ook veel bijzondere bezienswaardigheden. Wie van spectaculaire kliffen, mooie steden en indrukwekkende nationale parken houdt zit in Ierland helemaal goed. Maar het plannen van een rondreis door Ierland is nog best lastig, er zijn namelijk zoveel mooie plekken om te bezoeken. Misschien kan deze blog met ‘5 mooie plekken in Ierland die je gezien moet hebben’ je een handje helpen.

Cliffs of Moher

Één van de mooiste bezienswaardigheden in Ierland is Cliffs of Moher, geleden in de provincie Clare. Deze indrukwekkende klippen bestaan uit kalksteen en strekken zich uit over een lengte van 8 kilometer aan de Ierse westkust.

Een bezoek aan Cliffs of Moher laat je genieten van spectaculaire vergezichten over de Atlantische Oceaan. Cliffs of Moher wordt gezien als een inspirerende plek en een uniek landschap wat je niet mag missen tijdens je rondreis door Ierland. Een bezoek aan deze klippen zullen je altijd bijblijven.

Schiereiland Dingle

Aan de zuidwestelijke Atlantische kust van Ierland, in het graafschap Kerry, vind je het prachtige schiereiland Dingle. Dit mooie schiereiland staat bekend om de zandstranden en steile kliffen, meer landinwaarts vind je glooiende heuvels en bergen, waaronder Mount Brandon. Maar ook voor een bezoek aan pittoreske plaatsjes zit je hier helemaal goed. Dingle is een prachtig (fotogeniek) gebied waar je goed kunt hiken en kunt genieten van de ruige Ierse kustlijn. De vergezichten zijn er adembenemend mooi. Sommige reizigers noemen Dingle zelfs de mooiste plek op aarde. Vergeet Dingle dus niet op je lijstje te schrijven!

Cork

Naast dat Ierland wereldwijd bekendstaat om zijn prachtige natuur en kustlijnen, zijn de Ierse steden ook erg populair onder reizigers. Zo ook het Ierse pareltje Cork, de tweede grootste stad van Ierland. Deze stad is goed bereikbaar, heeft veel culturele bezienswaardigheden en heeft een schitterende omgeving om te verkennen. Ga op ontdekkingstocht door de stad en bezoek City Gaol, University College Cork en the English market of maak een mooie wandeling langs de rivier de Lee, die door Cork stroomt.

Cork in Ierland
Bezoek Cork

De Wicklow Mountains

Één van de mooiste natuurgebieden van Ierland zijn de Wicklow Mountains. Een gebied van 3,000 km² vol met Ierse schoonheid, waarbij Natuurliefhebbers en hikers nooit uitgekeken raken. Bezoekers zijn vooral onder de indruk door de sprookjesachtige valleien en prachtige glooiende landschappen van heide en veen. Naast een mooie wandeling kun je het gebied ook verkennen te paard op tijdens een mooie fietstocht. Vanuit Dublin ben je in een klein uurtje in dit mooie natuurgebied in het zuidoosten van Ierland.

Wicklow Mountains - mooie plekken in Ierland
Wicklow Mountains

De Skellig Islands

De Skellig Islands bestaat uit 2 eilanden, Skellig Michael en Little Skellig. Deze bijzondere eilanden liggen nabij de kust van Portmagee in Zuidwest-Ierland. De eilanden staan bekend om de indrukwekkende rotsformaties. Het kleine eilandje (Little Skellig) staat bekend om de bijzondere vogels die je er kunt spotten, zoals de mooie papegaaiduikers. Op dit eiland kun je zelf niet komen, maar wel met de boot omheen varen. Het is wel mogelijk om Skellig Michael te bezoeken, dit bijzondere eiland heeft een rijke geschiedenis en is de meest westelijke heilige plek van Europa.

Meer mooie plekken in Ierland

  • Bezoek Glendalough een gletsjervallei in County Wicklow. Een prachtig gebied waar je uren kunt wandelen. Glendalough is onderdeel van Wicklow Mountains National Park.
  • Wie van roadtrips houdt moet absoluut the Ring of Kerry rijden. The Ring of Kerry is een mooie route rond Iveragh Peninsula van zo’n 179 km lang.
  • Daarnaast moet je natuurlijk de hoofdstad Dublin hebben bezocht, een van de gezelligste steden van Europa. Lees hier onze insider tips voor je stedentrip Dublin.
  • Een van de mooiste plekken in de buurt van Dublin vinden wij het schiereiland Howth. Maak hier net als wij een prachtige cliff walk en geniet van de natuur.

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer plekken in Ierland die een bezoek waard zijn. Deel jouw favorieten via social media!

Rondreis Ierland?

Enthousiast geworden en wil je ook het mooie Ierland bezoeken? Een rondreis door Ierland boek je eenvoudig met EchtIerland.nl. Liever zelf je reis door Ierland uitstippelen? Klik dan hier.

Meer mooie bezienswaardigheden in Ierland ontdek je via Ierland.com

Plan je reis door Ierland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Ierland