Alles over het aanvragen van een eTA voor Canada

Gepubliceerd: 23 nov 2017 | Foto: Aanvragen van een eTa voor Canada

Aanvragen van een eTa voor Canada
Reisblog Liefde voor Reizen

Canada is een prachtig land met vele toeristische hotspots. Het is dan ook niet vreemd dat Canada een populaire reisbestemming is.
Wanneer je naar Canada reist, is het verplicht om vooraf een visum of eTA aan te vragen. In dit artikel vind je alle informatie over het aanvragen van een visum Canada (eTA).

Wat is een eTA voor Canada

Een ‘electronic Travel Authorisation’, afgekort eTA, is een elektronische reistoestemming voor Canada. Sinds november 2016 is het voor reizigers naar Canada uit visumvrijgestelde landen verplicht om over een eTA te beschikken. Belangrijk! Luchtvaartmaatschappijen mogen je niet meenemen als je geen eTA hebt. Zorg dus dat je deze tijdig aanvraagt.

eTA aanvragen

Een eTA aanvragen kan snel en eenvoudig in het Nederlands gedaan worden via E-visums. Het aanvragen gaat als volgt: Vul het aanvraagformulier op de website in.

 1. Zorg dat je goed controleert of de gegevens exact uit je paspoort hebt overgenomen. U kunt een aanvraag voor meerdere personen tegelijk indienen.
 2. Als je vragen hebt over het invullen van het aanvraagformulier of de voorwaarden van het eTA voor Canada kun je meer informatie vinden op de veelgestelde vragen pagina of telefonisch contact opnemen met E-visums.
 3. Na het afronden van de aanvraag kun je betalen met iDEAL of Mister Cash. Je hoeft dus niet over een credit card te beschikken. E-visums vraagt Eur. 19,95 per persoon voor een eTA.
 4. Na controle op de meest voorkomende fouten wordt je aanvraag ter beoordeling naar de Canadese overheid gestuurd.
 5. Je ontvangt je eTA toestemming per e-mail. Bijna alle aanvragen worden direct goedgekeurd.

Voorwaarden en geldigheid

Het eTA is bedoeld voor toeristische reizen naar Canada. Als je per boot of over de weg naar Canada reist, heb je geen eTA nodig. Je kunt dan een formulier invullen bij aankomst. Reis je per vliegtuig naar Canada, dan is een eTA verplicht. Je eTA is geldig vanaf het moment van goedkeuren en er mag dan ook direct mee gereisd worden. Een eTA is 5 jaar geldig, of tot de dag voordat je paspoort verloopt, als dat eerder is. Bij aankomst bepaalt de douane hoe lang je in Canada mag blijven. Meestal is dat 6 maanden.

Wanneer hoef ik geen eTA voor Canada aan te vragen?

De volgende reizigers hoeven geen eTA aan te vragen om naar Canada te mogen reizen:

 • Diplomaten
 • Luchtvaart- en cabinepersoneel
 • Reizigers met een geldig visum voor Canada  
 • Reizigers met een permanente verblijfsvergunning voor Canada. Let op! Wanneer je in het verleden in Canada hebt gewoond en de status ‘Permanent Resident’ hebt gehad, komt deze status NIET automatisch te vervallen. Als je deze status nog hebt kom je niet in aanmerking voor een eTA. Als je wel een eTA aanvraag hebt ingediend krijg je van de Canadese overheid het verzoek om een GCKey en een IRCC account aan te maken. Hier onder lees je meer over hoe je dit kunt doen.

GCKey en IRCC account

Het grootste deel (ongeveer 99%) van de eTA aanvragen wordt direct goedgekeurd door de Canadese overheid. In enkele gevallen komt het echter voor dat de Canadese overheid je vraagt om een GCKey en een IRCC account aanmaakt. De Canadese overheid wil dan graag meer informatie van je ontvangen voor ze je eTA aanvraag beoordelen. Welke informatie dat is kun je pas zien na het aanmaken van de accounts. Je hebt een beperkt aantal dagen om de informatie aan te leveren. Het is wel mogelijk om uitstel aan te vragen voor het verlopen van de deadline.

Het maken van deze accounts op de website van de IRCC (‘Immigration, Refugees and Citizenship Canada’) gaat als volgt:

 1. Maak een GCKey
 2. Maak een beveiligd IRCC account
 3. Koppel je eTA aanvraag aan je IRCC account
 4. Bekijk je berichten. Hierin staat welke informatie je wordt verzocht aan te leveren.
 5. Upload de gevraagde informatie.

Na het versturen van de informatie gaat IRCC je aanvraag beoordelen. Dit kan enkele dagen duren. Per e-mail krijg je vervolgens bericht of je aanvraag wordt goedgekeurd. Op deze pagina vind je een gedetailleerde toelichting over het maken van een GCKey en een IRCC account in het Nederlands.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Canada ook leuk:

Bezienswaardigheden Toronto
Canada

Bezienswaardigheden Toronto: de leukste plekken om te bezoeken

Toronto is een hele fijne stad om te bezoeken voor een stedentrip of tijdens je rondreis door Canada. Deze hoofdstad van de provincie Ontario heeft zoveel leuks te bieden dat je je zeker niet gaat vervelen. In deze blog delen wij de leukste bezienswaardigheden van Toronto. Plekken die je niet mag missen tijdens je bezoek Bezienswaardigheden Toronto: de leukste plekken om te bezoeken

Canada: de mooiste hikes in Whistler
Canada

Canada: de mooiste hikes in de buurt van Whistler

Whistler is een skiresort 2 uur ten noorden van Vancouver, maar wist je dat Whistler ook geweldig is in de zomer? Ik heb bijna twee jaar in dit prachtige, levendige, unieke dorp gewoond. In de zomer ging ik vaak hiken, kamperen, fietsen en naar de meren. In deze blog vertel ik jullie graag over mijn Canada: de mooiste hikes in de buurt van Whistler

Met de camper naar the Rockies in Canada
Canada

Met de camper naar The Rockies in West-Canada

Na een citytrip in Vancouver (aanrader van formaat!) pikken we onze camper op om (toch een stukje) van West-Canada te ontdekken. Want wie heeft er nog niet gehoord van The Rockies? Voor ons de eerste keer met een camper, dus best wel spannend. Veel woorden maken ze er niet aan vuil, ’t is zoals een Met de camper naar The Rockies in West-Canada

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy