In welke landen ben ik welkom? ANWB komt met handige reiswijzer!

ANWB reiswijzer - In welke landen ben ik welkom

ANWB reiswijzer - In welke landen ben ik welkom

De afgelopen weken zat het reizen er helaas niet in, maar we krijgen door de veranderingen langzaam weer wat hoop dat het binnenkort weer mogelijk is. We maken dit jaar minder vakantieplannen dan vorig jaar, toch hebben 7,2 miljoen Nederlanders aangegeven dit jaar gewoon op vakantie te willen gaan. Maar hoe weet je nou in welk land je welkom bent? En welke regels gelden er allemaal in dat land? Daar heeft de ANWB een hele handige tool voor gelanceerd.

ANWB reiswijzer

De ANWB heeft een speciale reiswijzer gelanceerd voor Europa. Hierop kunnen vakantiegangers zien of ze straks welkom zijn in het vakantieland van hun keuze en welke regels omtrent het coronavirus daar gelden. Handig toch?

Verschillende categorieën

In de reiswijzer worden verschillende categorieën gebruikt. Zo kunnen landen bijvoorbeeld dicht, beperkt toegankelijk, gedeeltelijk toegankelijk of open voor vakantiegangers uit Nederland zijn. Je ziet in een oogopslag in welk rijtje jouw vakantieland staat.

18 Europese landen

In het overzicht zijn 18 Europese landen opgenomen. Als je op een gewenst land klikt krijg je een overzicht van de maatregelen die gelden in een land. Hierin staat ook informatie betreft horeca, wegen, bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden. Bekijk de handige reiswijzer van de ANWB

Reisadviezen wereldwijd

Ben je geïnteresseerd in informatie over landen buiten Europa? Dan verwijzen we je naar de website Nederlandwereldwijd.nl. Zij hebben ook een handige app waar je alle laatste updates direct kunt zien.

Gratis reisgidsen

Wij hebben speciaal voor jou alle gratis reisgidsen van alle bekende reisorganisaties op een rijtje gezet. Vraag ze nu aan en ontvang ze zo snel mogelijk in huis. Bekijk alle gratis reisgidsen voor 2020

Welke bestemming gaat het worden?

Weet jij al voor welke vakantiebestemming je gaat? Of wacht je nog even totdat de situatie nog beter is?

TAGS:
Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

 1. Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

  Reacties

  1 reactie

  • Avatar Mario Marijnissen schreef:

   Ik lees dat in sommige gebieden/regio’s in Italië het dragen van een mondkapje VERPLICHT.
   Welke regio’s zijn dit ?
   Wil vanaf 30 augustus 2 weken naar Italië (Ligurië en Lago Maggiore).
   Is dit veilig. Staan er nog verlichtingen op het programma?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *