Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bestemmingen om te bezoeken vanuit Page Arizona & Kanab Utah

Bestemmingen om te bezoeken vanuit Page Arizona & Kanab Utah

Bestemmingen om te bezoeken vanuit Page Arizona & Kanab Utah

Bestemmingen om te bezoeken vanuit Page Arizona & Kanab Utah

Inhoudsopgave

Kanab is een lang gerekt stukje weg met hier en daar wat motels en restaurants. Page is vele malen groter en dus meer aanbod in motel en restaurants. Beide plaatsen liggen circa 70 mile (100 km) van elkaar en kunnen beide gebruikt worden voor de bestemmingen aan de House Rock Valley Road.

De bestemmingen op deze goed begaanbare onverharde weg zijn:

Buckskin Gulch

Buckskin Gulch, een zeer mooie slot canyon die maar liefst 18 km lang is. De toegang gaat via een andere, kortere slot canyon, The Wire pass. Voor deze canyon is geen permit (vergunning) nodig. Wel moet je parkeergeld betalen. Een aantal dollar die je in een zakje moet doen en in de bus deponeren. Laatst bekend bedrag is $6,00 (dit was 2017) dus zorg dat je gepast geld hebt want er kan niet gewisseld worden.

The Wave, het achtste wereldwonder. Om dit te gaan bezichtigen heb je een permit nodig. Hier leg ik uit hoe je eraan kunt komen of niet. Dit laatste helaas vaker dan het eerste.

The Wave - Bestemmingen page Arizona & Kanab Utah
The Wave – Bestemmingen page Arizona & Kanab Utah

White Pocket, een ongelofelijk natuurverschijnsel. Helaas ook alleen met permit of met een gids a $ 100,00 p.p. Neem je geen gids en heb je een jeep of soortgelijk voertuig dan kan je na het verkrijgen van de permit een rit door het mulle zand wagen.

Cottonwood Butes, nord & South, waartoe ook The Wave en White Pocket behoort, hebben nog enkele mooie bestemmingen op de route maar ook hier weer een permit nodig.

Wil of kan je een of meerdere bestemmingen hierboven gaan doen omdat je een permit wilt gaan verkrijgen via de tombola (zie hier) dan is Kanab de plaats waar je zou kunnen gaan overnachten omdat er een uur tijdverschil is t.o.v. Page.

Bestemmingen vanuit Kanab

En is Kanab al je uitvalbasis dan kan je vandaar uit ook nog de volgende bestemmingen bezoeken:

Pink Sand Dunes, mooi gekleurde en gevormde zandduinen waar je doorheen mag lopen.

Eagle Arch, in de Johnson Canyon.

Huntress Slot Canyon, niet ver van de HW 89 te ontdekken. Bij een beetje regen staat deze wel al snel vol met water.

Red Canyon aka Peekaboo (heeft niets te maken met de gelijknamige in Escalante) Heb je een 4WD en een compressor (voor banden aflaat en weer oppompen) dan ben je er na 10 minuten door het mulle zand. Anders te voet en dat is 1 uur lopen alvorens je er bent. Maar dan krijg je hetzelfde als bij de Antelope Canyon, maar dan gratis. Schitterend slot canyon.

Red Cave slot canyon. Dit gaat een deel over privéterrein van Mister Taite die vlak tegenover de ingang naar de route woont. Hij heeft er over het algemeen geen probleem mee. Als je later de berg afloopt ga dan links af, je ziet de ingang al van ver, want zo kan je de gehele slot lopen en de dryfalls afdalen omdat je via de uitgang terug  kan door buiten om te lopen. Terug via de slot gaat niet vanwege de dryfalls.

Redwood Spring, is een leuk maar zeer kort slot niet ver van Red Cave.

Bryce 2, een soort gelijk gevormd deel rotsen langs de HW 89 in noordelijke richting. Alleen vanaf de parkeerplaats bij de camping te bekijken. We hebben het beklommen maar eenmaal boven is er niet te lopen omdat het heel erg steil is en dus niet goed kunt staan.

Bestemmingen vanuit Page

Alle onderstaande bestemmingen zou ik vanuit Page doen omdat je dan minder te rijden hebt. Page is ook groter in aanbod van motels en restaurants.

Antelope Canyon. Upper & Lower slot canyons die ik op een dag zou doen. Scheelt in de kosten want die zijn al niet mals voor dit overigens ontzettend mooie stuk natuur. Je kunt er ook zelf heen rijden ipv met de jeep vanaf Page mee te hobbelen. Is dan ook weer wat goedkoper. Beide zijn goed vindbaar dus dat is geen probleem.

Antelope Canyon - Bestemmingen page Arizona & Kanab Utah
Antelope Canyon – Bestemmingen page Arizona & Kanab Utah

Birthday Arch, deze is redelijk snel te vinden via een kort stukje onverhard dat ook gelopen kan worden als je geen AWD hebt. Ligt zoals heel veel bestemmingen aan de HW89 tussen Page en Kanab.

Cathedral Wash, die nabij Lees Ferry te ontdekken is. We hebben de upper en lower gelopen, de lower is veel mooier en komt uiteindelijk uit bij de Colorado River. 

Rond Lees Ferry zijn er nog een aantal slot canyons te bewonderen maar deze hebben we nog op de to do list staan. Wel kan je als je er toch bent even naar de Balanced Rocks gaan kijken.

Edmaiers Secrets, niet ver van de Buckskin Gulch verwijderd. Dit zijn rotsen die op hersenen lijken. De toegang is ook via de House Rock Valley Road. Zou dus ook vanaf Kanab gedaan kunnen worden.

Horseshoe Bend, een van de bekendere plekken rondom Page.

Nautilus, een soort kurkentrekker, niet groot maar heel mooi. Na een zeer korte wandeling te zien als je naar White House Trailhead gaat. (deze ligt pal naast het Ranger Station) En als je al naar dit TH gaat en er is geen of heel weinig water in de Paria river dan moet je zeker de wash aflopen en dan krijg je de “grotjes” die op onderstaande foto te zien maar dan in veelvoud.

Nautilus
Nautilus
Grotjes
Grotjes – Bestemmingen page Arizona & Kanab Utah

Loop de de wash (droge rivierbedding) verder stroomafwaarts door dan volgt een mooie canyon die overgaat in de narrows, een wat bredere slot canyon. Na 5 uur lopen bereik je de splitsing met Buckskin Gulch.

Rainbow en Sidestep Canyon zijn alleen met AWD te doen. Mooie hoodoos en kleurrijke rotsen is wat je te zien krijg. Ze liggen naast elkaar gedeeld door een klein bergje.

Toadstool en The Rimrocks, zijn te ontdekken na een korte wandeling vanaf de 89.

Secret slot canyon, is alleen nog maar met een gids te doen. Horseshoe tours biedt dit aan.

Studhorse Point, alleen met AWD. Mooie hoodoos in een zeer mooi landschap.

Studhorse Point - Bestemmingen page Arizona & Kanab Utah
Studhorse Point – Bestemmingen page Arizona & Kanab Utah

Waterhole slot canyon, hiervoor geldt sinds 2019 hetzelfde als voor de Secret. We hebben het geluk gehad om dit nog solo te doen na het verkrijgen van een permit.

Waweap hoodoos, soort gips uitvoeringen van zeer mooie hoodoos. Sinds kort is de korte route verboden en moet er een fikse wandeling gemaakt worden om ze te gaan bekijken.

White Valley, met AWD langs vele mooie witte rotsformaties uit klei en zand en er is een gips gat.

Yellow Rock, deze is te bereiken via een pittige klim vanaf de Cottonwood Canyon Road. Deze onverharde weg, welke ik al vernoemd heb in de blog over Bryce Canyon, heeft een aantal mooie bestemmingen. Volg je deze weg dan kom je rond Bryce Canyon uit.

 Cottonwood Canyon Road
 Cottonwood Canyon Road

Om bovenstaande bestemmingen te gaan ontdekken heb je wel 2 weken nodig en een geschikt voertuig en ja helaas moet je enige permits zien te bemachtigen. Maar dit laatste is helaas maar voor weinig mensen weg gelegd. Maar niet geschoten is altijd mis.

Tot mijn volgend blog waarin ik de bestemmingen in en rond Zion NP ga belichten.

Deze gastblog over bestemmingen die vanuit Page Arizona & Kanab Utah te bezoeken zijn is geschreven door Jos Haffkamp

Reisinfo

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis