Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Cameron Highlands: Genieten van de prachtige natuur tussen de heuvels en de theeplantages!

Bezienswaardigheden Cameron Highlands - Maleisië

De Cameron Highlands: Genieten van de prachtige natuur tussen de heuvels en de theeplantages!

Bezienswaardigheden Cameron Highlands - Maleisië

Inhoudsopgave

De Cameron Highlands vind je zo’n 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur, op 1.500 meter hoogte. De temperatuur is hier ook een stuk lager dan in de rest van Maleisië. De heuvels zijn bedekt met veel theeplantages en dit is een prachtig gezicht! De weg naar de Cameron Highlands is al bijzonder op zich. De laatste 60 kilometers rij je over een weg omhoog met maar liefst 600 bochten. Onderweg passeer je diverse Orang Asli-nederzettingen. Dit zijn de traditionele bewoners van dit gebied.

De Cameron Highlands is vernoemd naar William Cameron. Hij ontdekte dit gebied tijdens een expeditie in 1885. Door het koelere klimaat ontdekte men dat er goed thee verbouwd kon worden. Inmiddels is de Cameron Highlands uitgegroeid tot hét theegebied van Maleisië. 

Voorbereiding Cameron Highlands

Tip! Door de hoogte kan het fris zijn in de Cameron Highlands. ’s Nachts ligt de temperatuur rond de 15 graden. Het is dus verstandig om een trui of vestje mee te nemen naar dit gebied.

Wanneer je een rondreis door Maleisië maakt, mag de Cameron Highlands eigenlijk niet aan je reis ontbreken. De natuur is hier super mooi en het is ook een fijne plek om even te ontsnappen aan de warmte.

Wat kun je allemaal doen in de Cameron Highlands? 

Bezoek een theeplantage

Wanneer je een rondleiding wilt krijgen door de theeplantages en de fabriek, dan is de Sungai Palas BOH theeplantage een leuke aanrader. Je krijgt een uitgebreide tour en ziet hoe de arbeiders de theebladeren plukken. Ondertussen kun je zelf ook genieten van de prachtige omgeving. Ook krijg je een rondleiding door de theefabriek. Er is ook een restaurantje waar je kunt genieten van een heerlijke kop thee en een lekkere taartjes. Uiteraard is er ook een winkel waar je zelf BOH thee kunt kopen. Erg leuk souvenir om mee te nemen!

Theeplantages - Cameron Highlands
Theeplantages – Cameron Highlands

Lekker afkoelen in de Lata Iskander watervallen

Op weg van Tapah naar de Cameron Highlands kom je langs de Lata Iskandar Watervallen. Het is leuk om hier even te stoppen en te genieten van de mooie natuur. Je kunt het water ingaan als je het warm hebt of een mooie wandeling maken tussen de diverse flora en fauna. Aan de rand van de weg staan allerlei kraampjes met handgemaakte producten. Het is een leuke stop op je weg naar boven!

Kennismaken met de Orang Asli

In de omgeving van de Cameron Highlands vind je nog een flink aantal nederzettingen van de Orang Asli. Deze kun je veelal bezoeken om zo een kijkje te nemen in hun dagelijkse leven. De natuur is nog steeds de voedselbron van de Orang Asli. Deze bepaalt ook hun beroep en bronnen van inkomsten.

De Orang Asli - Cameron Highlands
De Orang Asli – Cameron Highlands, Maleisië

Veel Orang Asli werken dan ook tegen een arbeidersloon op de theeplantages. De regering werkt hard aan het zorgen voor deze bevolkingsgroep. Er wordt ook hard gestreden tegen de armoede en analfabetisme bij de Orang Asli.

Bezoek de Butterfly Garden en de lokale markt

Een leuke bezienswaardigheid is de Butterfly Garden. Het is geen grote vlindertuin, maar toch vind je hier bijna 300 verschillende soorten vlinders. Daarnaast hebben ze hier onder andere ook schorpioenen, neushoornkevers en mega grote wandelende takken. Je kunt een begeleide tour krijgen, waarbij je geïnformeerd wordt over de dieren en als je durft, mag je veel dieren ook vasthouden of over je heen laten lopen. In de buurt van de vlindertuin vind je een lokale markt met veel lokale producten en vers fruit! Vooral de heerlijke aardbeien moet je hier proberen. Dat is namelijk nog iets waar de Cameron Highlands om bekend staan!

Butterfly-Garden - Cameron Highlands
Butterfly-Garden – Cameron Highlands, Maleisië

Wandel door Most Forest

Mossy Forest is een geweldig mooi en bijna magisch bos op weg naar de top van Mount Brinchang. Via kleine weggetjes klim en klauter je door het bos en geniet je ondertussen van de bemoste bomen om je heen. Het is echt een heel bijzonder gezicht! Vooral als het bewolkt is, ziet deze omgeving er heel bijzonder uit. Het bos ligt namelijk zo hoog dat het dan tussen de wolken ligt. In het bos vind je ook diverse bijzondere bloemen en planten en kun je genieten van prachtige uitzichten over de omgeving. Tip! Trek schoenen aan met voldoende grip, door de vochtigheid en het mos kan het soms glad zijn.

Je ziet het, een bezoek aan de Cameron Highlands is echt de moeite waard! Je geniet hier van de mooie natuur, kunt kennismaken met een eeuwenoude stam en je ontsnapt hier echt even aan de warmte.

Ben jij hier wel eens geweest? Wat vond jij het mooiste aan de Cameron Highlands?

Wil je meer weten over een reis door Maleisië? Bekijk dan deze landenpagina boordevol informatie, tips en de mooiste foto’s: https://ontdekjebestemming.nl/ontdek-maleisie/

Enthousiast geworden over Maleisië?

Bewonder ook de Cameron Highlands met eigen ogen. Bekijk hier de mogelijkheden!

Meer reistips over Maleisië:

Plan je reis door Maleisië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Maleisië