Bezienswaardigheden Tallinn: de 5 toppers in Tallinn

Gepubliceerd: 02 jul 2020 | Foto: De 5 toppers van Tallinn

De 5 toppers van Tallinn
Reisblog Liefde voor Reizen

Hoewel Tallinn een kleine stad is, kan je er allerlei gevarieerde dingen doen. De grootste aanrader is een wandeling door Vanalinn – de oude stad – die zowel bij stralend als guur weer enorm indrukwekkend is.

Authentieke specialiteiten

Er zijn hier veel bars en restaurants te vinden die vaak authentieke specialiteiten van het land aanbieden, maar deze kan je meestal buiten het historische centrum voor een goedkopere prijs vinden en die minstens even lekker zijn. Vele maaltijden worden vergezeld met het typische zwarte roggebrood dat Esten graag eten. Het smaakt heel sterk als je het vergelijkt met het brood dat we hier in België en Nederland hebben.

Saku, het lokale bier

Dit zou je echter niet moeten afschrikken, want het past goed bij de hartige maaltijden die je krijgt voorgeschoteld als je iets van de lokale keuken bestelt. Spoel zeker door met een Saku, het bekendste lokale bier. Dat je goed bier in Estland kan drinken, is geen verrassing: het land staat op de negende plek wereldwijd van grootste bierdrinkers. (België staat niet eens in de lijst van de top 25.) Als je het graag iets straffer wil, kan je altijd gaan voor Vana Tallinn, een likeur die nog steeds heel populair is in het Baltisch land.

Vana Tallinn likeur
Vana Tallinn likeur

Alexander Nevski-kathedraal

Het is kort aan bod gekomen in de vorige blog, maar de Alexander Nevski-kathedraal is één van de pareltjes van de stad. Het is een Russisch-orthodoxe kerk die in 1900 is gebouwd, dus in vergelijking met de meeste kerken nog relatief “jong” is.

Alexander Nevski-kathedraal
Alexander Nevski-kathedraal – bezienswaardigheden Tallinn

De oude stadsomwalling die het centrum ommuurd is vrij intact gebleven doorheen de jaren. Vandaar dat een wandeling langs deze stenen fortificatie zeker de moeite waard is. Het is vaak op en neer, dus voorzie jezelf zeker van een goed paar schoenen. Een paar uitkijktorens geven je een uitstekend zicht op de stad en de ruime omgeving rondom.

De oude stadsomwalling Tallinn Estland
De oude stadsomwalling – bezienswaardigheden Tallinn
In het centrum van Tallinn
In het centrum van Tallinn

Kustlijn van Tallinn

Zo zal je ook met wat geluk de kustlijn van Tallinn kunnen zien. Op een kleine tien kilometer van het centrum is er zowaar een mooi strand waar je even kan ontsnappen van het stadsgebeuren. Het spreekt vanzelf dat je in de zomer hier meer van kunt profiteren dan in de wintermaanden, zoals ik tijdens mijn reis in december. Toch loont het echt de moeite om even de tijd te nemen om met de bus naar Pirita Beach, ten noorden van Tallinn.

Museum of Medieval Devices of Torture

Als ik één van de museums moet oplichten die zeker een bezoekje waard is, ga ik voor het museum voor Middeleeuwse foltertuigen, oftewel The Museum of Medieval Devices of Torture. De openingsuren wisselen een beetje naargelang het seizoen. Wel is het elke dag geopend, wat altijd een voordeel is voor de reiziger die niet per se in de weekends de wereld aan het ontdekken is. Prijskaartje: 8 euro. Het is eens iets anders dan het typische museum voor kunst of archeologie dat je in de meeste steden kan vinden. Vandaar dat dit mijn voorkeur had.

Al bij al is Tallinn een onderschatte bestemming die best wat meer in de schijnwerpers mag gezet worden! Een budgetvriendelijke citytrip waar je nog vrij rustig kan ronddwalen tussen geschiedenis en toekomst.

Uitzicht op de stad Tallinn in Estland
Tallinn: een budgetvriendelijke citytrip

Deze gastblog over leuke bezienswaardigheden in Tallinn is geschreven door gastblogger Nikki. Neem ook een kijkje op zijn eigen website.

Stedentrip Tallinn?

Ook zin gekregen om het mooie Tallinn te bezoeken? Bekijk nu de mogelijkheden!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Estland ook leuk:

Stedentrip Tallinn - de parel van de Baltische Staten
Estland

Tallinn: de parel van de Baltische Staten

Op een dag besloot ik om een tripje Helsinki te combineren met een bezoek aan Tallinn in Estland. Dit wordt vergemakkelijkt door de dagelijkse ferry’s die op en af varen om de twee steden met elkaar te verbinden. Je kan hiervoor kiezen uit Viking Line of Tallink, die je voor de gemiddelde prijs van 40 euro Tallinn: de parel van de Baltische Staten

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy