Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek Bryce Canyon en omgeving in het Zuidwesten van Amerika

Ontdek Bryce Canyon en omgeving - Amerika

Ontdek Bryce Canyon en omgeving in het Zuidwesten van Amerika

Ontdek Bryce Canyon en omgeving - Amerika

Inhoudsopgave

Een van de mooiere en veel bezochte nationale parken in het zuidwesten van Amerika is de Bryce Canyon. In dit park kan je 2 a 3 dagen op zoek gaan naar mooie rotsformaties via de diverse paden die er zijn. Welke dat zijn dat is eenvoudig op het net op te zoeken.

Red Canyon
Red Canyon

Omgeving van Bryce Canyon

Wat ik met dit artikel wil laten weten is het feit dat dit park heel goed te combineren is met diverse andere mooie bestemmingen en natuur die er redelijk dichtbij gelegen zijn.

Red Canyon

Zo is daar de Red Canyon, indien je vanuit het westen op HW 12 (Panguitch b.v.) komt rij je er doorheen op weg naar Bryce.

En dat doorrijden dat doen vele van ons, zonde want dit deel is bijna net zo mooi en vooral gratis. Neem hier bijvoorbeeld de Pink Ledges trail, de foto route of Castle bridge trail. Er zijn nog meer trails zodat je gemakkelijk een dag en misschien wel 2 gevuld krijgt.

Castro en Losee Canyon

Hetzelfde geldt voor de Castro en Losee Canyon die achter de Red Canyon gelegen zijn.

Ook hier mooie en kleurrijke rotsformaties die bijna net zo mooi zijn als in Bryce maar dan ook weer gratis. De Arches trail in de Losee of de Castro trail in Castro, we hebben ze gelopen en het is niet alleen mooi, nee het is ook nog eens lekker rustig want iedereen laat het links liggen en dat geheel onterecht. Deze laatste 2 zijn via een korte route over een onverhard pad te ontdekken. Begaanbaar voor elk voertuig.

De buitenkant van Bryce Canyon
De buitenkant van Bryce Canyon.

En nu je er toch bent, waarom ga je dan niet nog meer bestemmingen in de buurt ontdekken.

Mossey Cave

Als je vanuit de Red Canyon aan de Bryce Canyon voorbij rijdt dan is aan de rechter zijde later ook nog heel veel moois te zien. Dit is de buitenkant van het park waar je ook nog naar Mossey Cave en de waterval kunt gaan wandelen.

Kodachrome Basin State Park

Vervolg je later de 12 dan komt er rechts een weg bij Cannonville. Neem deze en volg die naar Kodachrome Basin State Park. Dit mooie park wordt helaas of misschien wel gelukkig door de grote stromen toeristen overgeslagen. Daardoor is het hier ook heerlijk rustig en kan je mooie trails maken tussen de rotsformaties en de spires (zie mijn blog bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika) die er te zien zijn.

Ballerina Spire - Kodachrome Basin State Park - Bryce Canyon en omgeving
Ballerina Spire, Kodachrome Basin State Park

Willis Creek

Beschik je over een AWD of 4WD dan moet je zeker het pad naar de Willis Creek en Bull Valley Gorge inslaan. 2 prachtige slot canyons (wat zijn dit?, zie mijn blog hierover) 

Willis is er een met een beekje en de Bull is via boomstammen de diverse dryfalls overwinnen. Leuk en avontuurlijk allemaal.

Grosvenor Arch - Bryce Canyon en omgeving
Grosvenor Arch

Heb je geen AWD dan kan je na Kodakchrome State Park de weg, die dan onverhard is, verder volgen. Dit is de Cottonwood Canyon Road. De weg is bij normale weersomstandigheden met elk vervoer begaanbaar, wij hebben het ooit zelfs met een sportwagen gedaan. Volg je dit dan komt naar een korte tijd de Grosvenor Arch en later kan je bij de Cottonwood Canyon een uitstapje maken.

De Yellow Rock

Als je verder dit pad volgt kom je langs zeer kleurrijke heuvels. Niet veel verder heb je de mogelijkheid om naar de Yellow Rock te gaan wandelen. Overigens worden deze bestemmingen niet met borden aangegeven, je zult op het net moeten gaan kijken naar de routes. Uiteindelijk kom je op de HW 89 nabij Big Water uit. 

Page en Kanab

Vanaf daar kan je naar Page of Kanab. Deze plaatsen zullen door mij in een van de volgende blogs besproken gaan worden want die zijn net al Escalante zonder meer een bezoek waard. Niet voor het dorp, nee voor alle mooie bestemmingen die te ontdekken zijn.

Bull Valley Gorge
Bull Valley Gorge

Overigens: volg je de HW 12 verder voorbij aan Cannonville dan gaat de weg naar Escalante. Dit is the place to be. Hierover meer in het volgend blog.

En zo zie je dat er rond Bryce Canyon nog heel veel meer te beleven is. Voor de overnachting heb je mogelijkheden rond Bryce of in Tropic en Cannonviille.

Deze leuke gastblog over Bryce Canyon en omgeving is geschreven door Jos Haffkamp

Reisinfo

Plan je reis door Verenigde Staten
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Verenigde Staten