Californië - onontdekte pareltjes om te bezoeken

Californië: onontdekte plekken om te bezoeken

Gepubliceerd: 27 aug 2020 | Foto: Californië - onontdekte pareltjes om te bezoeken

Californië, de golden state wordt deze staat ook wel genoemd. In deze staat vind je diverse mooie nationale parken waaronder Yosemite, Kings Canyon en Sequoia NP. Van deze bestemmingen is op het net een overvloed aan info te verkrijgen zodat ik er hier niet op inga. Deze blog gaat over de verborgen bestemmingen, althans de nog niet of nauwelijks ontdekte.

Over Californië

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Arizona of Utah is er in deze staat geen stad of dorp waar je langer dan 2 dagen verblijven kunt om onderstaande bezienswaardigheden te gaan bezoeken. Door op een slimme manier ze te combineren kan je er een aantal mooie weken van maken in combinatie met bovengenoemde nationale parken.

Mooie bestemmingen in Californië

Dit zijn naar mijn mening de bestemmingen die bezocht zouden moeten worden:

 • Anza Borrego Desert State Park. Diverse hele mooie slotcanyons, kleibergen en een overvloed aan natuur. Dit is wat je er te wachten staat. Maar helaas is het er net als in Death Valley gloeiend heet, hetgeen betekend veel drinken en eten en goed insmeren en beschermen.
 • Death Valley, ja daar is  voldoende info over te vinden maar vele vergeten diverse andere mooie bezienswaardigheden in dit park. Bijvoorbeeld een oude mijn met daarbij een slot canyon, een verscholen waterval, Mosaic Canyon en nog diverse andere bestemmingen waarvan je hier meer kunt vernemen.
Death Valley
Death Valley
 • Fern Canyon is een kleine kloof vol met varens. En ook in dit gebied zijn mooie wandelingen te maken door de bossen met eveneens vele mooie varens.
 • Hot Creek is een rivier met warm water waar zelfs vissen in leven. Je kunt tot aan de bron wandelen.
 • Cottonwood Creek Charcoal Kilns zijn oude kalkovens in de buurt van Lone Pine
 • Mono Lake nabij Lee Vining, ook aan de 395, is vol met tufa pilaren.
 • Crater Mountain ligt er pal naast. Je kunt de krater oplopen en bovenop rondom de mond wandelen en eventueel schitterende stenen meenemen.
 • Alabama Hills liggen in California alhoewel de naam anders vermoeden doet. In deze omgeving zijn talloze films opgenomen. Het gebied is bezaaid met mooie rotsformaties en bogen.
 • Red Rock Canyon State Park biedt op diverse stops hele mooie bergen langs HW 14.
Red Rock Canyon
Red Rock Canyon
 • Josh Canyon vind je ook langs de HW 14. Dit is een zeer klein maar kleurrijk gebied.
 • Joshua Tree SP is wellicht wat meer bekend. Hier zijn talloze wandelingen te ondernemen door de mooie natuur en bergen.
 • Palm Springs is de uitvalbasis voor mooie oases met palmbomen. Indian Canyons is de verzamelnaam voor bijvoorbeeld Palm Canyon, Andreas Canyon Murray Canyon. Niet ver van Palm Springs, nabij Indio, is de bijzonder mooie slotcanyon genaamd Ladder Canyon te bezoeken. Ook bij 29 palms zijn nog diverse wandelingen naar oases te maken.
Palm Oasis
Palm Oasis
Palm Oasis - Californië
Palm Oasis
 • Salton Sea ligt on route als je van Anza Borrego naar het noorden rijdt. Opvallend veel dode vis zagen we. Verder is dit meer niet erg aantrekkelijk. Je bent hier al redelijk dichtbij de grens met Mexico. De Imperial Dunes liggen ook op deze route. Dus neem een kijkje of klim de zandbergen omhoog.
 • Kelso Sanddunes zijn eveneens hoge zandduinen waar gewandeld kan worden.
 • Body State Park is een verzameling oude huisjes van hout. Een etnografisch museum dus.
 • Trona pinacles, helaas alleen met AWD te doen. Dit zijn vele losstaande rotspunten die doen denken aan hoodoo maar dan veel hoger en dikker.
 • Lava Beds is een park met veel tunnels in de lavastromen die hier volop aanwezig zijn. Helaas is het binnen pikkedonker. Een lamp wordt ter beschikking gesteld maar ik zou een sterke lamp meenemen als je er heen gaat.
 • Lassen Vulcanic park is hoog in de bergen gelegen en hier zie je op diverse plaatsen stoom uit de grond komen. Dit geeft een mooi effect en het creëert mooie omgevingen.
 • Rainbow Basin is een route langs mooie zand- en kleibergen. Onverhard maar goed te doen.
 • Mammouth Lake heeft in de omgeving veel mooie bossen en meren. In de winter is hier volop te skiën. Er zijn vele liften en afdalingen aanwezig.
 • Rainbow Falls en Devils Postpile National Park
 • Big sur, HW 1, is de kustlijn van Californië met onderweg diverse stops die je maken kunt om naar zeeleeuwen te gaan kijken of naar een waterval, de Mc Way fall die zo in zee valt. Ook diverse state parks liggen langs de kust. Elk park heeft wel iets te bieden aan natuur. Zo is er bijvoorbeeld Carmel By The Sea, Pfeiffer State park, Point Reyes, Muir Woods en natuurlijk de Golden Gate Bridge.
 • El Matador Beach is met stacks, oftewel los staande rotsen in het water en op het strand. Een geliefde plek van net getrouwde stellen die hier hun bruiloftfoto laten maken.
 • Fossil Falls, dit zijn vele watervallen als het regent. Zonder regen is het ook leuk om er een stop te maken en tussen de kloofjes in de lavastroom te klauteren.
Fossil Falls in Californië
Fossil Falls
 • Hercules Finger is een enorme rots die op een vinger lijkt. Dit is over onverharde paden en zelfs wat zandpaden dus raad ik een AWD aan als je hierheen wilt.
Hercules Finger
Hercules Finger
 • Calico is net als Body State Park een etnografisch museum. Echter met een groot verschil, Calico is gerealiseerd rondom de voormalige mijnen. Ook staan nog enkele gebouwen op de originele plaats en het landschap rondom is gekenmerkt door vele kleuren van de ertsen en ijzersoorten die er ooit gewonnen zijn.
Calico in California
Calico in California
Calico in Californië
Calico in Californië
 • Avenue of the Giants is een verzameling aan hele grote en mooie bomen waar je heerlijke koele wandelingen maken kunt.
 • Pinnacles National Park biedt diverse mooie wandelingen aan die naar onder andere grotjes leiden.

Afwisselende bestemmingen

Zo zie je maar weer dat ook de staat Californië heel veel afwisselende bestemmingen te bieden heeft. Niet mooi bij elkaar maar met een goede planning is het tot een mooi geheel te smeden eventueel met een of meerdere uitstapjes naar de buur staten Arizona, Nevada of New Mexico.

Deze laatste, New Mexico, die ga ik in mijn volgend blok aan jullie voorstellen. En ook daar is weer van alles te beleven. Tot dan.

Oregon

Overigens is de staat die noordelijk van Californië gelegen is, te weten Oregon, ook klaar om ontdekt te worden. Enkele jaren geleden zouden we erheen gegaan zijn maar door een enorme brand zijn toen heel veel toegangen naar mooie bestemmingen afgesloten geweest en de natuur was flink beschadigd. Nu anno 2020 zal het wel weer enigszins hersteld zijn.

Deze gastblog over de onontdekte plekken in Californië is geschreven door Jos Haffkamp

Reisinfo

Meer reistips over Amerika

Wat je moet weten en regelen voor een reis naar USA

Mooie plekken om vanuit Hanksville (Utah) te bezoeken

New Mexico: mooie bezienswaardigheden om te bezoeken

Mooie plekken om vanuit Escalante te bezoeken

Ontdek Bryce Canyon en omgeving in het Zuidwesten van Amerika

Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy