Zoek
Sluit dit zoekvak.

Camper huren in Australië? Dit moet je weten!

Camper huren in Australië

Camper huren in Australië? Dit moet je weten!

Camper huren in Australië

Inhoudsopgave

Camper huren in Australië? Met een camper door Australië reizen is een geweldige ervaring. Er is volgens mij geen betere plek om een camper te huren dan in Australië. Dit enorme land, ook wel continent genoemd, heeft goed onderhouden wegen, een fijn klimaat, mooie routes en heel veel prachtige bezienswaardigheden. En dan hebben we het nog geen eens gehad over de mensen en laid-back mentaliteit. Oftewel: Australië is het perfecte land om een camper te huren!

Ben je op zoek naar een geschikte camper voor een rondreis door Australië? Stel je vraag aan de experts van Travelhome. Zij zijn de specialist in camperreizen en kunnen je goed helpen bij het vinden van de perfecte camper.

Een camper huren

Het huren van een camper in Australië is ideaal als je een paar weken door Australië wilt rondtrekken en je eigen tempo wilt bepalen. Het overnachten in de Australische natuur is sowieso ook een onvergetelijke ervaring.

Ben je van plan om een camper te huren in Australië let dan op de volgende dingen:

Het type camper

De kleine camper

Ook in Australië kun je verschillende type campers huren. Zo is er type 1: de kleine camper. Deze is vooral populair onder backpackers en geschikt voor 2 volwassenen.

Cheapa Endeavour camper
Cheapa Endeavour camper

De meest bekende partijen die kleine campers leveren zijn Jucy Rentals, Autobarn, Travelwheels en Cheapa Endeavour.

De grote camper

Ga je met je gezin reizen of heb je een groter budget dan kun je voor een groter model gaan. Hierin heb je ook de beschikking over een eigen douche en toilet.

Grote camper (Britz)
Grote camper (Britz)

Waar kan ik mijn camper ophalen?

Het ophalen van een camper in Australië gebeurt vaak in de grotere steden. De meeste camperreizigers beginnen aan hun campertrip in Sydney, Brisbane, Melbourne of Perth. In deze steden vind je meerdere verhuurbedrijven. Ook op de vliegvelden van Melbourne en Sydney vind je verschillende internationale verhuurbedrijven.

Kosten van een camper

Bij het huren van een camper in Australië hangen de kosten af van het soort camper dat je huurt, het seizoen waarin je reist en de route die je aflegt. De kleinere campers, ook wel ‘backpackers campers’ genoemd zijn vaak een stuk goedkoper. Deze campers zijn niet voorzien van een WC en hebben geen grote leefruimte. Wel zijn ze vaak voorzien van een kookstelletje. Bij de grotere campers heb je wel voorzieningen zoals een WC, een ruime keuken en meer leefruimte.

Kosten huren kleine camper: voor het huren van een kleine camper voor 2 personen betaal je ongeveer  $50 Australische Dollar per dag (hierbij gaan we uit van een verhuurperiode van 28 dagen (4 weken). Tip: hoe langer je de camper huurt hoe goedkoper het wordt.

Kosten huren van een grote camper: als je liever voor een grote camper gaat, waar meerdere mensen in kunnen en waarbij je de beschikking hebt over een WC en douche betaal je al snel $150 Australische Dollar per dag (bij een verhuurperiode van 4 weken).

Wanneer moet je een camper huren?

Je kunt het beste een camper huren:

 • als je graag op de weg te vinden bent.
 • als je wilt besparen op je accommodaties.
 • als je zelf je reistempo wilt bepalen.
 • als je wilt genieten van natuur, wildlife en mooie bezienswaardigheden.

Je kunt beter geen camper huren:

 • als kamperen niet echt jou ding is.
 • als je van plan bent om off-road te gaan. Dan kun je veel beter een (4WD) auto huren.
 • als je veel geeft om ruimte en luxe.
 • als je panisch bent voor insecten, spinnen en ander wildlife.

Hier moet je op letten bij het huren

 • Bij het huren van een camper in Australië moet je bij de meeste bedrijven minimaal 21 jaar oud zijn.
 • Bij het huren van een camper in Australië heb je een Internationaal Rijbewijs vaak nodig. Deze kun je eenvoudig aanvragen bij de ANWB.
 • Zorg altijd dat je een creditcard bij je hebt. Deze heb je vaak nodig bij het huren van een camper.
 • Lees het contract altijd goed door voor het tekenen.
 • Vraag altijd even hoeveel kilometers je mag rijden en of je niet hoeft bij te betalen bij meer kilometers.
 • Lees goed de voorwaarden en de schaderegeling.
 • Zorg altijd dat je noodnummers bij de hand hebt, zodat je die meteen kunt bellen in geval van nood.

Camper huren in Australië?

Ook zin gekregen in een mooie camperreis door Australië? Vraag eenvoudig naar de mogelijkheden voor het huren van een camper in Australië.

Mooie camperroutes in Australië?

Je kunt veel kanten op in Australië wat betreft routes. Wij zijn zelf onze campertrip begonnen in Cairns en hadden als eindbestemming Melbourne. Een prachtige route langs de oostkust waarbij wij stops maakten in o.a. Airlie Beach, Rockhampton, Noosa Heads, Nelson Bay, Byron Bay en Phillip Island. Lees meer over deze campertrip langs de oostkust van Australië.

Het prachtige Phillip Island in Australië
Het prachtige Phillip Island in Australië

Nog wat handige tips:

 • In Australië kan het aardig warm zijn, neem altijd tijdens je campertrip genoeg water en eten mee.
 • Zorg ook altijd dat je zonnebrand, een zonnebril en een petje bij je hebt voor bescherming tegen de felle zon.
 • Ga je door de outback rijden, zorg dan dat je genoeg benzine bij je hebt. Het zijn vaak lange stukken tussen de verschillende tankstations.

Meer reistips over Australië?

Wij wonen zelf in Australië en delen regelmatig leuke reistips over Australië. Zo hebben wij in december 2020 nog een rondreis gemaakt door Noord-Queensland en hebben we in 2021 een rondreis door West-Australië gemaakt. Alle reisblogs over Australië vind je terug op onze speciale pagina over Australië. Ontdek de mooiste plekken van Australië nu!

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië