Camper huren in Australië? Dit moet je weten!

Gepubliceerd: 09 jul 2019 | Foto: Camper huren in Australië

Camper huren in Australië? Met een camper door Australië reizen is een geweldige ervaring. Er is volgens mij geen betere plek om een camper te huren dan in Australië. Dit enorme land, ook wel continent genoemd, heeft goed onderhouden wegen, een fijn klimaat, mooie routes en heel veel prachtige bezienswaardigheden. En dan hebben we het nog geen eens gehad over de mensen en laid-back mentaliteit.

Ben je op zoek naar een geschikte camper voor een rondreis door Australië? Stel je vraag aan de experts van Travelhome. Zij zijn de specialist in camperreizen en kunnen je goed helpen bij het vinden van de perfecte camper.

Een camper huren

Het huren van een camper in Australië is ideaal als je een paar weken door Australië wilt rondtrekken en je eigen tempo wilt bepalen. Het overnachten in de Australische natuur is sowieso ook een onvergetelijke ervaring.

Ben je van plan om een camper te huren in Australië let dan op de volgende dingen:

Het type camper

De kleine camper

Ook in Australië kun je verschillende type campers huren. Zo is er type 1: de kleine camper. Deze is vooral populair onder backpackers en geschikt voor 2 volwassenen.

Cheapa Endeavour camper
Cheapa Endeavour camper

De meest bekende partijen die kleine campers leveren zijn Jucy Rentals, Autobarn, Travelwheels en Cheapa Endeavour.

De grote camper

Ga je met je gezin reizen of heb je een groter budget dan kun je voor een groter model gaan. Hierin heb je ook de beschikking over een eigen douche en toilet.

Grote camper (Britz)
Grote camper (Britz)

Waar kan ik mijn camper ophalen?

Het ophalen van een camper in Australië gebeurt vaak in de grotere steden. De meeste camperreizigers beginnen aan hun campertrip in Sydney, Brisbane, Melbourne of Perth. In deze steden vind je meerdere verhuurbedrijven. Ook op de vliegvelden van Melbourne en Sydney vind je verschillende internationale verhuurbedrijven.

Kosten van een camper

Bij het huren van een camper in Australië hangen de kosten af van het soort camper dat je huurt, het seizoen waarin je reist en de route die je aflegt. De kleinere campers, ook wel ‘backpackers campers’ genoemd zijn vaak een stuk goedkoper. Deze campers zijn niet voorzien van een WC en hebben geen grote leefruimte. Wel zijn ze vaak voorzien van een kookstelletje. Bij de grotere campers heb je wel voorzieningen zoals een WC, een ruime keuken en meer leefruimte.

Kosten huren kleine camper: voor het huren van een kleine camper voor 2 personen betaal je ongeveer  $50 Australische Dollar per dag (hierbij gaan we uit van een verhuurperiode van 28 dagen (4 weken). Tip: hoe langer je de camper huurt hoe goedkoper het wordt.

Kosten huren van een grote camper: als je liever voor een grote camper gaat, waar meerdere mensen in kunnen en waarbij je de beschikking hebt over een WC en douche betaal je al snel $150 Australische Dollar per dag (bij een verhuurperiode van 4 weken).

Wanneer moet je een camper huren?

Je kunt het beste een camper huren:

 • als je graag op de weg te vinden bent.
 • als je wilt besparen op je accommodaties.
 • als je zelf je reistempo wilt bepalen.
 • als je wilt genieten van natuur, wildlife en mooie bezienswaardigheden.

Je kunt beter geen camper huren:

 • als kamperen niet echt jou ding is.
 • als je van plan bent om off-road te gaan. Dan kun je veel beter een (4WD) auto huren.
 • als je veel geeft om ruimte en luxe.
 • als je panisch bent voor insecten, spinnen en ander wildlife.

Let hier op bij het huren van een camper in Australië:

 • Bij het huren van een camper in Australië moet je bij de meeste bedrijven minimaal 21 jaar oud zijn.
 • Bij het huren van een camper in Australië heb je een Internationaal Rijbewijs vaak nodig. Deze kun je eenvoudig aanvragen bij de ANWB.
 • Zorg altijd dat je een creditcard bij je hebt. Deze heb je vaak nodig bij het huren van een camper.
 • Lees het contract altijd goed door voor het tekenen.
 • Vraag altijd even hoeveel kilometers je mag rijden en of je niet hoeft bij te betalen bij meer kilometers.
 • Lees goed de voorwaarden en de schaderegeling.
 • Zorg altijd dat je noodnummers bij de hand hebt, zodat je die meteen kunt bellen in geval van nood.

Camper huren?

Ook zin gekregen in een onvergetelijke camperreis door Australië? Vraag eenvoudig naar de mogelijkheden voor het huren van een camper in Australië.

Mooie camperroutes in Australië?

Je kunt veel kanten op in Australië wat betreft routes. Wij zijn zelf onze campertrip begonnen in Cairns en hadden als eindbestemming Melbourne. Een prachtige route langs de oostkust waarbij wij stops maakten in o.a. Airlie Beach, Rockhampton, Noosa Heads, Nelson Bay, Byron Bay en Phillip Island. Lees meer over deze campertrip langs de oostkust van Australië.

Het prachtige Phillip Island in Australië
Het prachtige Phillip Island in Australië

Nog wat tips:

 • In Australië kan het aardig warm zijn, neem altijd tijdens je campertrip genoeg water en eten mee.
 • Zorg ook altijd dat je zonnebrand, een zonnebril en een petje bij je hebt voor bescherming tegen de felle zon.
 • Ga je door de outback rijden, zorg dan dat je genoeg benzine bij je hebt. Het zijn vaak lange stukken tussen de verschillende tankstations.

Voorbereiden?

aan het voorbereiden op je volgende trip door Australië? Misschien heb je wat aan deze tips:

Backpackgids Australië: Haal het maximale uit je reis door Australië met deze handige backpackgids.

Camper / auto: Australië is een groot land. Huur een camper via Travelhome om de mooiste plekken te kunnen bezoeken. Of zoek snel en eenvoudig de voordeligste huurauto via Rentalcars.

Vliegtickets: vlieg al naar Sydney vanaf 600 euro.

Alles geregeld: liever een complete pakketreis naar Australië? Partijen zoals Djoser, Fox en Sawadee hebben vaak goede aanbiedingen.

Meer reistips over Australië:

Wij wonen zelf in Australië en delen regelmatig leuke reistips over Australië. Zo hebben wij in december 2020 nog een rondreis gemaakt door Noord-Queensland. Alle reisblogs over Australië vind je terug op onze speciale pagina over Australië. Ontdek de mooiste plekken van Australië nu!

Meer leuke camper blogs

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Australië

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Brisbane: deze hotels en appartementen raden wij aan!

Overnachten in Brisbane in Australië? Brisbane is een stad waar je van gaat houden, wij komen er dan ook erg...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy