Zoek
Sluit dit zoekvak.

Daly Waters Pub: de meest iconische pub van Northern Territory

Daly Waters Pub Outback Australië

Daly Waters Pub: de meest iconische pub van Northern Territory

Daly Waters Pub Outback Australië

Inhoudsopgave

Daly Waters Pub, een historische pub langs de roemruchte Stuart Highway in Northern Territory. Het is een historische pub in het kleine plaatsje Daly Waters, wat gebouwd lijkt te zijn rondom deze pub.

Langs de Stuart Highway

Daly Waters ligt langs de Stuart Highway, wat de snelweg is van Darwin naar Adelaide. Deze snelweg loopt dwars van noord naar zuid door Australië en is ruim 2.800km lang.

Historic Daly Waters Pub - Outback Australië
Historic Daly Waters Pub – Outback Australië

World Solar Challenge

Op deze snelweg vindt ook jaarlijks de Solar Challenge Race plaats, waarbij studententeams uit verschillende landen strijden om de snelste tijd met hun solarauto van Darwin naar Adelaide neer te zetten. Waar je langs de Stuart Highway diverse overnachtingsplaatsen en stops vindt om even uit te rusten, te eten, of te drinken, is de stop in Daly Waters toch wel een bijzondere.

BH’s, petten, oude meuk en veel bier

Bij de Daly Waters Pub kun je stoppen voor benzine, eten, drinken en overnachtingen in huisjes, of met de caravan.

De bar van de historische Daly Waters Pub
De bar van de historische Daly Waters Pub

Deze pub is een bezienswaardigheid op zichzelf, want hij is oud en dat zie je vooral aan alle herinneringen, die er zijn achtergelaten door voorgaande reizigers. Van rijbewijzen en kentekenbewijzen, die op de bar geniet zijn, tot petjes en BH’s die boven de bar hangen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het hangt er wel en de pub hangt er vol mee.

Een bar vol met BH's
Een bar vol met bh’s

Oud tankstation

Buiten dat de pub op zichzelf een bezienswaardigheid is, is er buiten nog meer te beleven. De buitenkant is al een plaatje op zich en tegenover de pub is een tankstation ingericht, dat er nog heel oud uitziet, maar wel met nieuwe pompen.

Tankstation tegenover de pub
Tankstation tegenover de pub

Museum

Achter het tankstation is een schuur ingericht als museum, waar allerlei spullen uit de tweede wereldoorlog tentoongesteld staan, zoals auto’s en motoren en uniformen.

Een schuur vol met Australische gekkigheid
Een schuur vol met Australische gekkigheid

Maar er staan ook auto’s uit films en er hangt een enorme krokodil aan het plafond. Er is heel veel te zien en wat bovenal opvalt, ze houden van humor! Heel veel dingen worden met een hoop gekkigheid neergezet en dat is toch wel erg leuk om zo door een museum te lopen.

Oude auto's zijn er ook te vinden. Net zoals de politieauto uit de film Wolf Creek
Oude auto’s zijn er ook te vinden. Net zoals de politieauto uit de film Wolf Creek

Overnachten (Motel)

Wij hebben bij de Daly Waters Pub een overnachting geboekt in het motel, waar we met onze hond Joey in mogen. Onze kamer ligt lekker rustig achter een klein speeltuintje op zo’n 100 meter van de bar. We kunnen op ons terrasje voor ’s avonds nog lekker meegenieten van de live muziek, die elke avond in de bar te horen is.

Overnachten bij de Daly Waters Pub in de Outback van Australië
Overnachten bij de Daly Waters Pub in de Outback van Australië

Beer-garden

Er is een grote ‘beer-garden’ naast de bar waar iedereen een hapje eet en naar de muziek luistert. Voor het eten heb je keus uit de normale kaart van de keuken, waar je vooral schnitzels, burgers en pasta’s op vind en je kunt ook vis of vlees van de BBQ bestellen, wat dan ’s avonds vers wordt bereid op een speciale BBQ bij de ‘beer-garden’.

De beer garden
De beer garden

Ook hebben ze nog een aparte pizza oven, waar je verse pizza’s kunt bestellen. Wanneer je je hoofdmaaltijd op hebt, is er ook nog een uitgebreide ijskraam bij de ‘beer-garden’ om de gaatjes mee af te vullen.

Kangoeroes en slangen

Na het eten gingen wij nog een klein stukje lopen met Joey onze hond en wij kwamen al snel een kangoeroe en diverse andere kleine beestjes tegen, want je zit net iets van de snelweg af en dan is er ook meteen meer wildlife te zien.

Pas op voor slangen!
Pas op voor slangen!

Daly Waters ligt op ongeveer 6,5 uur rijden van Darwin en op ongeveer 10 uur rijden van Alice Springs. Mocht je met de auto van Darwin richting Alice Springs gaan, of vice versa, sla Daly Waters dus niet over, want het is een echte aanrader langs de Stuart Highway! Een bezienswaardigheid en heel veel gezelligheid!

Lees meer over de Daly Waters Pub

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië