5 x de leukste fietssteden in Europa

Gepubliceerd: 11 jun 2019 | Foto: De leukste fietssteden in europa - Fietsen tijdens jouw citytrip

Als Nederlanders doen we het al te graag: fietsen! Waar we ook zijn…als het even mogelijk is om voordelig een fiets te huren, dan doen we dat. En geef ons eens ongelijk. De fiets leent ons om op een leuke manier een stuk te kunnen ontdekken. Op de fiets kun je veel beter een beeld krijgen van een stad en als je een leuk plekje ziet is het eenvoudig om even een korte stop te maken. En het is ook nog eens een hele duurzame manier van reizen. Heb jij wel eens tijdens een stedentrip een fiets gehuurd?

Fietsen tijdens citytrip

In steeds meer steden wordt rekening gehouden met fietsers. Er verschijnen steeds meer fietspaden en fietsverhuurders komen als paddenstoelen uit de grond. Helaas is het niet in elke stad even fijn fietsen, maar het aantal fietssteden neemt wel toe. Wij hebben 5 leuke steden in europa voor je op een rijtje gezet, waar je goed een fiets kunt huren om de stad op eigen gelegenheid of met een tour te kunnen ontdekken.

Fietsen in Valencia

Als er een stad zich goed leent voor een fietstocht is het Valencia wel. Deze ‘bike-friendly’ stad is dankzij haar grootte, de vlakke wegen en het historische centrum waar motorvoertuigen de snelheid van 30 km per uur niet mogen overschrijden een prima stad voor fietsers. De stad beschikt over 156 kilometer aan fietspaden. In de oude rivierbedding van de Turia is het toegestaan om te fietsen, waardoor je op een relaxte manier rondom de stad kunt fietsen. Zeker met het Spaanse zonnetje is het onvergetelijk genieten. Ook zin om Valencia op de stad te ontdekken? Bekijk hier de leukste fietstours.

Fietsen in Valencia - Leuke fietssteden in Europa
Fietsen in Valencia – De leukste fietssteden in Europa

Fietsen in Berlijn

Over mooie steden gesproken. Berlijn leent zich prima voor een onvergetelijke stedentrip. Berlijn is een zeer grote stad, waarbij het eigenlijk onmogelijk is om alles lopend te kunnen bezoeken. Je kunt natuurlijk (net als vele toeristen doen) de U-Bahn (metro) pakken en op die manier Berlijn verkennen. Maar is het niet veel leuker om boven de grond op eigen tempo de stad te ontdekken? Doe een leuke fietstour of huur zelf een fiets en rijd langs alle bekende iconen in de stad. Bekijk hier de fietsmogelijkheden!

Rijksdaggebouw in Berlijn - Fietsen in Berlijn
Rijksdaggebouw in Berlijn – De leukste fietssteden in Europa

Fietsen in Kopenhagen

Wist je dat Kopenhagen verschillende keren is verkozen tot de meest fietsvriendelijke stad ter wereld? In Scandinavië zijn ze net als wij ook erg gek op de tweewieler en dat zie je in de stad Kopenhagen helemaal terug. Met de fiets kun je in Kopenhagen op plekken komen waar je met de bus of auto niet komt. Staat een stedentrip Kopenhagen op jouw planning? Ontdek Kopenhagen ook op de fiets, bekijk hier de mogelijkheden.

Fietsen in Sevilla

Sevilla is net als het Spaanse Valencia een leuke stad om op de fiets te ontdekken. Onder toeristen (en zeker ook onder Nederlanders) zijn fietstouren door Sevilla dan ook zeer populair. Een fietstour met gids is een leuke en snelle manier om te kennis te maken met een stad als Sevilla. Tijdens zo’n tour ga je langs de leukste plekjes van de stad en krijg je leuke insider tips van echte locals. Helemaal met Spaanse temperaturen is dit geen straf om te doen. Bekijk hier de fietstour mogelijkheden in Sevilla.

Fietsen in Sevilla - De leukste fietssteden in Europa
Fietsen in Sevilla (foto: gastblogger Lara)

Fietsen in Boedapest

Een aantal jaar geleden zag je nog weinig fietsers in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Door de aanleg van fietspaden en steeds meer mogelijkheden om fietsen te huren of een fietstour te doen, wordt Boedapest steeds fietsvriendelijker. Ook de locals zijn steeds meer gewend aan fietsers. Fiets bijvoorbeeld van Buda naar Pest en maak een mooie fietstocht langs de Donau. Bekijk hier de fietsmogelijkheden in Boedapest.

Het prachtige Boedapest in Hongarije ontdekken op de fiets. Leuke fietssteden in Europa
Het prachtige Boedapest in Hongarije ontdekken op de fiets.

Meer leuke fietssteden in Europa

En zo zijn er nog een heleboel mooie steden in Europa waar je prima een fiets kunt huren of een fietstour kunt doen. Zo zijn bijvoorbeeld het Oostenrijkse Wenen, het Spaanse Barcelona en het Franse Parijs ook leuke opties. En zo kun je nog meer dan 100 wereldsteden op de fiets ontdekken. Bekijk hier alle mogelijkheden!

Top 10 populairste steden om te fietsen

Dit zijn volgens Baja Bikes de meest populaire steden om te fietsen:
Barcelona, Parijs, Berlijn, Londen, Rome, Madrid, New York City, Lissabon, Valencia, Sevilla. In hoeveel van deze steden heb jij al gefietst?

Veiligheid en regels

Ga je fietsen in het buitenland, hou je dan wel aan de regels. In het buitenland kunnen namelijk hele andere regels gelden dan in Nederland. Zo is het bijvoorbeeld in Boedapest niet toegestaan om naast elkaar te fietsen. Let hier ook op, het zou toch zonde zijn als je opeens een boete te pakken hebt. Bekijk hier de verkeersregels die gelden in het buitenland.

Welke fietsstad ga jij dit jaar kiezen?

Heb je ook zin gekregen in een stedentrip en wil je deze graag op de fiets ontdekken? Voor welke stad zou jij gaan? Laat je reactie achter!

Meer leuke lijstjes:

Hier(om) moet je een stadswandeling doen!

De 10 mooiste vakantiebestemmingen voor 2019

Top 20 stedentrips in Europa!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

Treinrondreizen door Europa: mooie treinreizen vanuit Nederland!

Treinrondreizen door Europa, een avontuurlijke én milieubewuste manier van reizen. Een rondreis maken met de trein door Europa is ook...

São Bento: een van de mooiste stations ter wereld!

Wie de mooie Portugese havenstad Porto bezoekt mag een bezoek aan São Bento, een van de mooiste treinstations ter wereld...

Is een camper iets voor mij? De voor- en nadelen van een camper!

Het huren van een camper is hot. Steeds meer mensen hebben de smaak te pakken en kiezen voor een camperreis...

City break in Stavanger: skiën, fjorden en Noorse gastvrijheid

Prachtige fjorden, indrukwekkende gletsjers en majestueuze bergen, de omgeving van Stavanger in Noorwegen weet menig reiziger enthousiast te maken. Zeker...

Rondreis door Afrika: Malawi, Zambia en Zimbabwe

Het is alweer even geleden maar graag wil ik jullie meenemen in dit vervolg op mijn vorige blog. Even kort...

De leukste bestemmingen om oud & nieuw te vieren

Ben jij even helemaal klaar met die geijkte tradities rond de jaarwisseling en zoek jij liever dit jaar met oudejaarsavond...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy