5 x de leukste fietssteden in Europa

Gepubliceerd: 11 jun 2019 | Foto: De leukste fietssteden in europa - Fietsen tijdens jouw citytrip

De leukste fietssteden in europa - Fietsen tijdens jouw citytrip
Reisblog Liefde voor Reizen

Als Nederlanders doen we het al te graag: fietsen! Waar we ook zijn…als het even mogelijk is om voordelig een fiets te huren, dan doen we dat. En geef ons eens ongelijk. De fiets leent ons om op een leuke manier een stuk te kunnen ontdekken. Op de fiets kun je veel beter een beeld krijgen van een stad en als je een leuk plekje ziet is het eenvoudig om even een korte stop te maken. En het is ook nog eens een hele duurzame manier van reizen. Heb jij wel eens tijdens een stedentrip een fiets gehuurd?

Fietsen tijdens citytrip

In steeds meer steden wordt rekening gehouden met fietsers. Er verschijnen steeds meer fietspaden en fietsverhuurders komen als paddenstoelen uit de grond. Helaas is het niet in elke stad even fijn fietsen, maar het aantal fietssteden neemt wel toe. Wij hebben 5 leuke steden in europa voor je op een rijtje gezet, waar je goed een fiets kunt huren om de stad op eigen gelegenheid of met een tour te kunnen ontdekken.

Fietsen in Valencia

Als er een stad zich goed leent voor een fietstocht is het Valencia wel. Deze ‘bike-friendly’ stad is dankzij haar grootte, de vlakke wegen en het historische centrum waar motorvoertuigen de snelheid van 30 km per uur niet mogen overschrijden een prima stad voor fietsers. De stad beschikt over 156 kilometer aan fietspaden. In de oude rivierbedding van de Turia is het toegestaan om te fietsen, waardoor je op een relaxte manier rondom de stad kunt fietsen. Zeker met het Spaanse zonnetje is het onvergetelijk genieten. Ook zin om Valencia op de stad te ontdekken? Bekijk hier de leukste fietstours.

Fietsen in Valencia - Leuke fietssteden in Europa
Fietsen in Valencia – De leukste fietssteden in Europa

Fietsen in Berlijn

Over mooie steden gesproken. Berlijn leent zich prima voor een onvergetelijke stedentrip. Berlijn is een zeer grote stad, waarbij het eigenlijk onmogelijk is om alles lopend te kunnen bezoeken. Je kunt natuurlijk (net als vele toeristen doen) de U-Bahn (metro) pakken en op die manier Berlijn verkennen. Maar is het niet veel leuker om boven de grond op eigen tempo de stad te ontdekken? Doe een leuke fietstour of huur zelf een fiets en rijd langs alle bekende iconen in de stad. Bekijk hier de fietsmogelijkheden!

Rijksdaggebouw in Berlijn - Fietsen in Berlijn
Rijksdaggebouw in Berlijn – De leukste fietssteden in Europa

Fietsen in Kopenhagen

Wist je dat Kopenhagen verschillende keren is verkozen tot de meest fietsvriendelijke stad ter wereld? In Scandinavië zijn ze net als wij ook erg gek op de tweewieler en dat zie je in de stad Kopenhagen helemaal terug. Met de fiets kun je in Kopenhagen op plekken komen waar je met de bus of auto niet komt. Staat een stedentrip Kopenhagen op jouw planning? Ontdek Kopenhagen ook op de fiets, bekijk hier de mogelijkheden.

Fietsen in Sevilla

Sevilla is net als het Spaanse Valencia een leuke stad om op de fiets te ontdekken. Onder toeristen (en zeker ook onder Nederlanders) zijn fietstouren door Sevilla dan ook zeer populair. Een fietstour met gids is een leuke en snelle manier om te kennis te maken met een stad als Sevilla. Tijdens zo’n tour ga je langs de leukste plekjes van de stad en krijg je leuke insider tips van echte locals. Helemaal met Spaanse temperaturen is dit geen straf om te doen. Bekijk hier de fietstour mogelijkheden in Sevilla.

Fietsen in Sevilla - De leukste fietssteden in Europa
Fietsen in Sevilla (foto: gastblogger Lara)

Fietsen in Boedapest

Een aantal jaar geleden zag je nog weinig fietsers in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Door de aanleg van fietspaden en steeds meer mogelijkheden om fietsen te huren of een fietstour te doen, wordt Boedapest steeds fietsvriendelijker. Ook de locals zijn steeds meer gewend aan fietsers. Fiets bijvoorbeeld van Buda naar Pest en maak een mooie fietstocht langs de Donau. Bekijk hier de fietsmogelijkheden in Boedapest.

Het prachtige Boedapest in Hongarije ontdekken op de fiets. Leuke fietssteden in Europa
Het prachtige Boedapest in Hongarije ontdekken op de fiets.

Meer leuke fietssteden in Europa

En zo zijn er nog een heleboel mooie steden in Europa waar je prima een fiets kunt huren of een fietstour kunt doen. Zo zijn bijvoorbeeld het Oostenrijkse Wenen, het Spaanse Barcelona en het Franse Parijs ook leuke opties. En zo kun je nog meer dan 100 wereldsteden op de fiets ontdekken. Bekijk hier alle mogelijkheden!

Top 10 populairste steden om te fietsen

Dit zijn volgens Baja Bikes de meest populaire steden om te fietsen:
Barcelona, Parijs, Berlijn, Londen, Rome, Madrid, New York City, Lissabon, Valencia, Sevilla. In hoeveel van deze steden heb jij al gefietst?

Veiligheid en regels

Ga je fietsen in het buitenland, hou je dan wel aan de regels. In het buitenland kunnen namelijk hele andere regels gelden dan in Nederland. Zo is het bijvoorbeeld in Boedapest niet toegestaan om naast elkaar te fietsen. Let hier ook op, het zou toch zonde zijn als je opeens een boete te pakken hebt. Bekijk hier de verkeersregels die gelden in het buitenland.

Welke fietsstad ga jij dit jaar kiezen?

Heb je ook zin gekregen in een stedentrip en wil je deze graag op de fiets ontdekken? Voor welke stad zou jij gaan? Laat je reactie achter!

Meer leuke lijstjes:

Hier(om) moet je een stadswandeling doen!

De 10 mooiste vakantiebestemmingen voor 2019

Top 20 stedentrips in Europa!

Reisblogger Jesper

Geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Landschap Noorwegen
Reistips

Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Een van de mooiste landen van Europa is zonder twijfel Noorwegen. Een reis door dit prachtige Scandinavische land betekent ontelbare Fjorden, indrukwekkende landschappen, mooie natuur, heel veel ruimte en de mooiste plekken om te kamperen. Een van de leukste manieren om Noorwegen te ontdekken is met de camper. Die vrijheid die je hebt om de Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Kerstboom
Reistips

De mooiste Europese kerstbestemmingen voor 2023

Gaat bij het woord ‘kerst’ jouw hart sneller kloppen, dan is deze blog voor jou. In Europa zijn veel mooie steden om te bezoeken rond de kerst. Een stedentrip rond de kerst betekent heerlijk rondstruinen over kerstmarkten, opwarmen met een glühwein, kerstinkopen doen en vooral genieten van alles wat die ene mooie Europese stad te De mooiste Europese kerstbestemmingen voor 2023

Fitzroy Island vlakbij Cairns
Reistips

De leukste dagtours vanuit Cairns

Wie gaat rondreizen door Australië en de mooiste plekken wil bezichtigen mag een bezoek aan Cairns niet missen. Cairns is namelijk het ideale vertrekpunt om bijvoorbeeld een van de mooiste plekken ter wereld, de Great Barrier Reef, te kunnen bezoeken. Vanuit Cairns is het eenvoudig om met een dagtour de grootste collectie koraalriffen ter wereld De leukste dagtours vanuit Cairns

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy