Zoek
Sluit dit zoekvak.

De leukste gezinsactiviteiten in Malaga

Bezoek het strand Malagueta

De leukste gezinsactiviteiten in Malaga

Bezoek het strand Malagueta

Inhoudsopgave

Málaga zit in de lift als gezinsbestemming! Dankzij het aangename klimaat kun je er bijna het hele jaar door terecht voor zon, zee en strand, maar de stad heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Om je te helpen met het plannen van je reis naar het zuiden van Spanje hebben wij een lijst gemaakt met de leukste gezinsactiviteiten in Málaga.

1. Straatkunst spotten

Málaga is een kunststad. Je vindt er niet alleen tal van musea, maar ook heel wat fascinerende straatkunst. De twee belangrijkste lokale kunstbuurten zijn Soho en Lagunillas. Als je op zoek wilt gaan naar de artistieke roots van de stad Málaga dan kun je het best in Lagunillas beginnen, een buurt achter Plaza de la Merced. Hier zul je veel graffiti vinden van de hand van de lokale buurtbewoners. Je kunt er onder meer genieten van het beroemde portret van El Cantinero, een beroemde flamenco-artiest die in de straten van het zonnige Málaga zingt.

El Cantinero - straatkunst Malaga
El Cantinero – straatkunst Malaga

Vervolgens kun je je richting de Soho-wijk begeven. Soho was in het verleden een achtergestelde buurt die de laatste jaren sterk aan het heropleven is mede dankzij hulp van de gemeente. In kader van het project ¨MAUS¨ (Malaga Arte Urbano Soho) werd de hulp ingeroepen van beroemde artiesten van over de hele wereld om de buurt in een nieuw jasje te steken. Het resultaat is een combinatie van originele muurschilderingen, de ene al groter dan de andere. Een bezoek aan het centraal gelegen Soho kun je bovendien perfect combineren met het nabijgelegen CAC, oftewel het Centro de Arte Contemporáneo (Museum voor Hedendaagse Kunst), maar ook met andere bezienswaardigheden in de stad en een namiddag shoppen.

2. Genieten op dakterrassen

Geniet van een rooftop bar
Geniet van een rooftop bar

Málaga is een stad waar je ook op grote hoogte kunt genieten op een van de vele dakterrassen die de stad rijk is. In een van de vele bars op de daken kun je genieten van een geweldige zonsondergang, een prachtig uitzicht op de kathedraal en de bergen die de stad omringen, in combinatie met de zee. Ga erheen voor de beste uitzichten van de stad, terwijl je geniet van een lekker drankje en soms ook een streepje muziek van een dj waarbij dansen niet verboden is.

3.De botanische tuin bezoeken

Botanische tuin
Botanische tuin

Voor een stukje prachtige natuur dichtbij de stad kun je samen met je gezin terecht in de botanische tuin La Concepción. Je zult er veel planten- en boomsoorten vinden die enkel in een heerlijk klimaat als dat van Málaga kunnen groeien en overleven. Zo kun je in de botanische tuin van Málaga een van de grootste collecties van palmbomen in de wereld vinden. De tuin neemt heel wat oppervlakte in beslag en zal toch wel wat tijd kosten om te bezoeken. Daarom raden we je aan om je bezoek goed te plannen. Nog een extra tip: probeer het verrassend goede restaurant in de botanische tuin!

4. Zonnen op de stranden

Bezoek het strand Malagueta
Bezoek het strand Malagueta

Málaga staat garant voor mooie stranden dichtbij het centrum. Het populairste strand is La Malagueta dat beroemd is om de naam in stenen letters. Dit is een heel geliefd plekje om foto’s te nemen, vooral door de mooie palmbomen en het uitzicht op de achtergrond. Málaga heeft echter nog veel meer strandplezier te bieden. Denk maar aan andere leuke plekjes, zoals het lange Playa de la Misericordia.

Andere stranden die ook zeker een bezoek verdienen zijn het enige officiële naturistenstrand Playa de Guadalmar (iets verder gelegen), Playa de San Andrés, Playa de la Caleta, Playa de Pedregalejo en Playa el Palo. Voor een intiem en charmant strand kun je terecht op het pittoreske Baños del Carmen. Wie van een geanimeerde zomersfeer houdt met feestjes en barbecues kan een bezoekje brengen aan Peñon del Cuervo, een afgelegen strand met een mooie rots in het water. Keuze genoeg dus!

5. Het automuseum bezoeken

Bezoek het automuseum
Bezoek het automuseum

Het automuseum van Málaga is gelegen in het westelijke deel van de stad. Het gebouw maakte vroeger deel uit van een oude tabaksfabriek. Het museum werd opgericht door de Portugese verzamelaar João Magalhães die samen met zijn vader het Portugese platteland heeft afgespeurd op zoek naar mooie auto’s. Het resultaat is een leuk museum met meer dan negentig pareltjes waar autoliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Merken als Rolls Royce, Bentley en Jaguar doen immers het hart van elke autoliefhebber sneller kloppen. Elke zondag kun je er bovendien genieten van een demonstratie hoe een van de bolides een rondje rijdt in het museum en het motorgeluid door het hele gebouw laat galmen. Het automuseum zorgt voor een glamoureuze middag die jezelf en je kinderen zeker zal kunnen boeien.

6. Een fietstocht door de stad maken

Fietstocht door de stad
Fietstocht door de stad

In Málaga is een fietstocht de perfecte manier om de hoogtepunten van de stad in korte tijd te leren kennen! Je kunt een fiets huren bij een van de talrijke bedrijfjes in het centrum. We raden je aan om te starten op Plaza de la Marina waar je bij het centrale infopunt voor toerisme een plattegrond van de stad kunt krijgen om helemaal wegwijs te raken in Málaga.

Vanaf dit centrale plein kun je veel richtingen uit. Je kunt bijvoorbeeld het centrum induiken via Calle Larios, de grootste winkelstraat van de stad. Of je kunt ervoor kiezen om de westelijke richting uit te gaan en een leuke tocht langs de mooie stranden daar te maken. Ook de haven is vlakbij. Je kunt alle plekken al fietsend verkennen en tegelijkertijd genieten van een fantastisch uitzicht op de stad met de bergen op de achtergrond.

De oostelijke richting biedt je een tocht aan langs de lokale stranden en de authentieke visserswijken Pedregalejo en El Palo waar je een pauze kunt inlassen om te smullen van de lokale visspecialiteiten. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen sportievelingen met een mountainbike richting de Montes de Málaga trekken. Zoals je hoort, zijn er tal van mogelijkheden voor fietsliefhebbers om het prachtige Málaga te verkennen!

7. De Montes de Málaga ontdekken

Montes de Málaga
Montes de Málaga

Het natuurpark Montes de Málaga is de groene long van de stad. Als je wilt genieten van natuurpracht en mooie panorama’s dan moet je absoluut op deze plek zijn. Je kunt er met de hele familie terecht voor mooie wandelpaden en adembenemende uitzichtpunten, allemaal in een muisstille en ongerepte omgeving. Als je van al dat wandelen honger gekregen hebt, kun je je buikje rond eten in een van de talrijke ventas in de buurt, een van de lokale restaurants. Probeer zeker eens het typische gerecht plato de los montes om weer op krachten te komen!

8. Frisse zeelucht opsnuiven in de haven

Haven van Malaga
Haven van Malaga

De haven van Málaga is een pareltje! De historische roots van de haven reiken tot 3.000 jaar terug, maar vandaag de dag is het een futuristisch hoogstandje waar heel wat cruiseschepen aanmeren. De haven ligt bovendien slechts op wandelafstand van het historische centrum van Málaga. Je kunt er naar hartelust winkelen en lekker gaan eten in een van de vele restaurants. Daarnaast zijn er verschillende faciliteiten voor kinderen, zoals een speeltuin en trampolines. Loop zeker eens onder de mooie, witte architecturale constructie aan de Palmeral de las Sorpresas en ga eens langs in het Centre Pompidou, de eerste buitenlandse afdeling van het beroemde Parijse museum.

9. Geschiedenis in het Alcazaba en Gibralfaro

Bezoek Alcazaba
Bezoek Alcazaba

Ook om je in de Moorse geschiedenis onder te dompelen, is Málaga de uitgelezen plek. Het Moorse paleis het Alcazaba werd bovenop de resten van een Romeinse vesting gebouwd. Deze kleine versie van het Alhambra van Granada diende om de stad te verdedigen tegen zeepiraten. De buitenmuren verbinden het met het Gibralfaro, een hoger gelegen fort. Vanuit beide vestingen kun je genieten van een geweldig uitzicht op zowel de haven als de stad. Bovendien is de toegang tot beide monumenten spotgoedkoop!

10. Interactief plezier in het muziekmuseum

Bezoek het muziekmuseum
Bezoek het muziekmuseum

Het muziekmuseum is een plek waar je kinderen dol op zullen zijn. Je wandelt er binnen in een interactieve muzikale wereld. In elf zalen vind je er zowaar een driehonderdtal muziekinstrumenten uit verschillende werelddelen en alle uithoeken van de wereld. Je kunt er bovendien verschillende instrumenten zelf uitproberen, iets wat je kinderen zeker zullen weten te waarderen. Daarnaast worden er ook professionele flamenco-optredens georganiseerd. Een leuk uitstapje voor het hele gezin!

11. Een verfrissende boottocht

Málaga ligt aan de Middellandse Zee, wat betekent dat je er natuurlijk ook terecht kunt voor een leuke boottocht. Veel van de bedrijven die zulke boottochten organiseren, kun je vinden in de haven van Málaga. Daar kun je kiezen uit verschillende tochten, zoals een tocht met een catamaran en een boot waarop je kunt genieten van het onderwaterleven dankzij de glazen bodem. Daarnaast is er ook boot die van Málaga naar Benalmadena vaart en omgekeerd. Geniet samen met je gezin van de zon en een aangename zeebries, terwijl je de mooie stad Málaga van een afstand kunt observeren en in je op kunt nemen.

12. Actief op het water: paddle surfen

Ga Paddle surfen
Ga Paddle surfen

De locatie van Málaga aan de Middellandse Zee zorgt natuurlijk ook voor veel watersportmogelijkheden! Een van de watersporten die steeds populairder wordt, is paddle surfen. Deze kalmere variant op golfsurfen kun je gemakkelijk met het hele gezin beoefenen. Paddle surfen biedt je de mogelijkheid om de kustlijn van Málaga te observeren vanuit een ander oogpunt, terwijl je tegelijkertijd ook het onderwaterleven kunt bestuderen. Het is bovendien heel veilig en helemaal niet moeilijk om te leren. In Málaga zul je verschillende bedrijfjes vinden waar je paddle boards kunt huren aan goede prijzen.

Zoals je ziet is Málaga een stad die je zeker moet gezien hebben. De levendige sfeer, de Middellandse Zee, de fantastisch gastronomie en nabijheid van prachtige natuur maken het een niet te missen bestemming met entertainment voor het hele gezin! Waar wacht je nog op?

Artikel en foto’s door VakantiehuizenSpanje.nl

Ook een keertje richting het mooie Malaga, bekijk hier de mogelijkheden.

Plan je reis door Spanje
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Spanje