Wintersport in Canazei, Dolomieten Italië

3 x doen tijdens jouw wintersport in Canazei, Val di Fassa


30 jan 2019 | Italië
Foto: Wintersport in Canazei, Dolomieten Italië

Wintersport in Canazei – De Dolomiti Superski is een skigebied met 1200 kilometer aan skipistes. Voor wintersporters is dit gebied – dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat – een ski-walhalla: het is namelijk het grootste skigebied ter wereld. De Dolomieten bestaat uit twaalf skigebieden die in de regio’s Veneto, Trentino en Zuid-Tirol liggen. In het oosten, in de regio Trentinto, ligt Val di Fassa, een prachtig wintersportgebied in het Dolomietengebergte met als highlight de Sellaronda. 

Behalve goed skiën kun je in Val di Fassa in de winter ook terecht voor andere vette winteractiviteiten. Welke? Dat delen wij in deze blogpost.

Skiën/snowboarden

Laten we beginnen bij de meest logische: skiën en snowboarden. Zoals we al zeiden bestaat de Dolomiti Superski uit 1200 kilometer aan skipistes en zijn er twaalf skigebieden. Voor al die twaalf skigebieden heb je maar één skipas nodig. Maar je kunt voor Val di Fassa ook een eigen, lokale skipas kopen. In Val di Fassa zijn 7 verschillende skigebieden die met elkaar verbonden zijn door bussen. De pistes zijn goed geprepareerd en het skigebied is ook net net iets uitdagender dan andere skigebieden in de regio van Dolomiti.

Uniek in het Dolomiti Superskigebied is de Sella Ronda. Dit is een zeer beroemde 43 kilometer lange skitocht rond het imposante Sellamasief. 

Skiën en snowboarden in Canazei, Val di Fassa
Skiën en snowboarden in Canazei, Val di Fassa – Wintersport in Canazei

IJsklimmen

Klimmen is even indrukwekkend tijdens de wintermaanden in Val Di Fassa. IJsklimmen is een steeds populairder wordende discipline: met het gebruik van een ijsbijl en klimijzers, onder begeleiding van berggidsen, kun je prachtige ijsmuren beklimmen. Er zijn letterlijk overal ijswatervallen in allerlei gradaties en lengtes in natuurlijk een van de mooiste landschappen in Europa. 

Het ijsklim-seizoen begint rond november, als de meeste hogere watervallen beklimbaar zijn. Het einde van het seizoen varieert afhankelijk van het klimaat, maar de meeste watervallen kunnen tot maart worden beklommen. 

Het stadje Canazei, maar ook Cortina, Corvara, Colfasco, La Ville, Pedraces en Selva zijn allemaal goede locaties om de watervallen ter bereiken. 

Wellness bij Dòlaondes Water Center & Spa in Canazei

Na het snowboarden en klimmen moet je natuurlijk bijkomen van je inspanningen. Bij het Dòlaondes Water Center & Spa in Canazei kun je zowel buiten als binnen genieten van een bad, glijbanen, een spa en een bubbelbad. Dòlaondes is een Ladinisch woord. In de taal dat in Val Di Fassa gesproken wordt, betekent het “volg de golven”. Vanuit Dòlaondes  heb je prachtig uitzicht op de Gran Vernel (3.210 m) en Colac (2.713 m). Het zwembad biedt ruimte aan ongeveer 300 mensen en heeft verder ook een semi-olympisch bad, warmwaterwervelingen en een warm babybad met waterval en een verlichte grot.

Staat een wintersport in Canazei op jouw travellist?

Laat jouw reactie achter! Ook zin in een wintersport in Canazei? Ervaar het ook zelf, bekijk de mogelijkheden!

Deze leuke gastblog is geschreven door Evelyn: Oprichtster van reisblog Lone Drifters. Aan het bijkomen van haar 2e wereldreis. Houdt net zoveel van een grote stad als Japan als met de tent door Canada reizen. In het dagelijks leven te vinden achter de Playstation, op 4 roze wielen, in de boulderhal en hardlopend in het park. 


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.