Hongkong: do’s and don’ts

Gepubliceerd: 05 mei 2019 | Foto: De do's and dont's in Hongkong

In Hongkong komen oost en west samen. Deze metropool mixt de oosters geuren, kleuren en smaken met een westerse mentaliteit. De stad biedt genoeg vermaak voor meerdere dagen, maar het kent helaas ook enkele toeristenvallen. Dit zijn enkele plekjes in Hong Kong waar je zeker naartoe moet gaan of die je beter over kan slaan.

Victoria Peak

Dé trekpleister van Hongkong is de Victoria Peak, ook wel The Peak genoemd. Vanaf deze 552 meter hoge berg heb je een prachtig uitzicht over de stad. In een uurtje kun je ook rond The Peak lopen, op deze manier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving van Hongkong en de Zuid-Chinese Zee. Zelfs als het bewolk is, heb je nog een redelijk uitzicht op de immense wolkenkrabbers van deze stad.

Tip: Neem een taxi naar boven in plaats van The Peak Tram. Een taxi is ongeveer net zo duur als de tram en je hoeft er niet uren voor in de rij te staan 🙂

Uitzicht vanaf de Victoria Peak
Uitzicht vanaf de Victoria Peak – Hongkong China

Mid-levels escalators

De Mid-levels escalators is de langste overdekte roltrap ter wereld. Hij is 800 meter lang en overbrugt een hoogteverschil van 135 meter! Helaas vond ik het spectaculairder klinken dan het werkelijk was. Eigenlijk sta je tussen heel veel toeristen op een roltrap, terwijl je door erg toeristische wijkjes omhoog gaat. Tenzij je even genoeg hebt van alle oosterse indrukken, kun je deze attractie beter overslaan.

Mid-levels escalators
Mid-levels escalators

Chi Linnonnenklooster

Een andere bekende trekpleister is het Chi Linnonnenklooster. Dit is een grote tempel midden in Hongkong. Loop een rondje door het klooster en bewonder de grote Boeddhabeelden. Wanneer je via de brug de weg oversteekt, kom je in de tuin bij deze tempel.

Chi Linnonnenklooster - Hong Kong
Chi Linnonnenklooster

De zogenaamde Nan Lian Tuin is een echte oase van rust in deze metropool. Toch kan je niet helemaal ontsnappen aan de hectiek van Hongkong, want je zal altijd immense wolkenkrabbers zien en het verkeer op de achtergrond horen.

De Nan Lian Tuin met een paviljoentje
De Nan Lian Tuin met een paviljoentje – Hongkong

Tin Hau tempel

In tegenstelling tot het Chi Linnonnenklooster, is de Tin Hau tempel veel minder bekend bij de toeristen. Toch is deze tempel bij Causeway Bay een bezoekje waard. Dit is namelijk een tempeltje waar vooral de locals naartoe komen om de godin van de zee te vereren. Binnen hangt er een onmiskenbare wierookgeur en als je het even vraagt, mag je misschien wel enkele foto’s maken van dit authentieke tempeltje.

Tin Hau Temple HongKong
Tin Hau Temple

Temple Street nachtmarkt

Hongkong kent veel straatmarkten en wellicht de allerbekendste is die op Temple Street. Vanaf een uur of vijf ’s middags worden de eerste kraampjes opgezet, maar pas in de avond wordt deze markt echt levendig. Helaas is de markt een echte toeristenval geworden. Je loopt er samen met heel veel andere toeristen langs kraampjes die vooral kitsch verkopen. Naar mijn mening zijn er in Hongkong veel leukere, authentiekere markten te vinden, zoals die op King’s Road.

Temple Street nachtmarkt - HongKong
Temple Street nachtmarkt

King’s Road markt

Als je op zoek bent naar een echte Chinese markt, ga dan eens naar die op King’s Road. Hier komen vrijwel alleen maar locals, waardoor je het echte dagelijkse leven in Hongkong goed te zien krijgt. Op deze markt komen de locals hun boodschappen doen. Er zijn kraampjes met heerlijk, vers groente en fruit of viskramen met soms nog levende vissen. Hier komen nauwelijks toeristen en de tram die midden door deze markt rijdt, maakt het extra bijzonder.

Tienduizend Boeddha’s

Het Klooster van de Tienduizend Boeddha’s is een bijzonder klooster. De naam zegt het al, hier zijn héél veel Boeddha’s te zien. Om bij het klooster te komen, moet je een trap met 431 treden beklimmen. Langs de trap staat iedere paar meter een gouden Boeddhabeeld. Elk beeld is verschillend, sommigen kijken vrolijk, anderen bezorgd, weer anderen hebben een attribuut bij zich en ga zo maar door.

Het Klooster van de Tienduizend Boeddha’s - HongKong
Het Klooster van de Tienduizend Boeddha’s

Eenmaal boven aangekomen staat er in het klooster een overdosis aan kleine Boeddhabeeldjes voor je klaar. Probeer eens twee exact dezelfde beeldjes te vinden, mij is het in ieder geval niet gelukt 🙂 Ook is het leuk om even over het hoofdplein te lopen en te genieten van de mooie, groene omgeving. Misschien heb je wel geluk en spot je een paar apen die hier gewoon in het wild leven!

Aap gespot op het hoofdplein vlakbij het klooster - HongKong
Aap gespot op het hoofdplein vlakbij het klooster

Deze leuke gastblog over Hongkong is geschreven door Johanna.

Staat Hongkong op jouw travel list?

Ontdek ook Hongkong tijdens een rondreis door China. Bekijk nu de mogelijkheden! De goedkoopste vliegtickets voor Hongkong vind je hier!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over China

Wat te doen in het bruisende Hong Kong?

In de zomer van 2018 was Hong Kong een tweede thuis voor me. Er waren maanden dat ik meer in...

Lamma Island: een leuke dagtrip vanuit Hongkong

Hongkong is een stad waar je je ogen uitkijkt, maar ook de omgeving van Hongkong mag er zijn. Als je...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy