De Electronic Travel Authorization (eTA) voor Canada

Gepubliceerd: 09 nov 2017 | Foto: Eta aanvragen voor Canada | (ADV)

Eta aanvragen voor Canada
Reisblog Liefde voor Reizen

Gaat je op reis naar Canada? Dan moet je een Electronic Travel Authorization, ofwel eTA aanvragen. Deze reisautorisatie is verplicht gesteld door de Canadese overheid. Het eTA is dus zowel bedoeld voor zakelijke als toeristische reizigers. Het is daarmee vergelijkbaar met een visum, maar gelukkig een stuk eenvoudiger te regelen. Met een eTA mag je maximaal zes maanden in Canada blijven.

Wanneer moet ik een eTA aanvragen?

Het belangrijkste is dat je het eTA hebt aangevraagd (en ontvangen!) voordat je op reis gaat. De aanvraagprocedure neemt niet veel tijd in beslag, maar het is altijd verstandig hier op tijd mee te beginnen. Je kunt je eTA al aanvragen voordat je je vliegtickets hebt geboekt. Het eTA is vijf jaar geldig, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je eTA alweer verlopen is tegen de tijd dat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt. Het aanvragen van het eTA duurt maar vijf minuutjes (hieronder meer uitleg) en meestal wordt het dezelfde dag nog goedgekeurd en per e-mail toegestuurd. Toch kan het soms wat langer duren, in zeldzame gevallen zelfs enkele dagen.

Hoe moet ik een eTA aanvragen?

Je kunt je eTA Canada aanvragen middels een online aanvraagformulier. Hierin vul je een aantal gegevens in. De vragen die in het formulier worden gesteld zijn vaak eenvoudig te beantwoorden, invullen is dus ook zo gedaan.

Een fout gemaakt met invullen?

Let er goed op dat je geen typfouten maakt bij het invullen. Vooral je paspoortnummer is erg belangrijk. Als je onbewust een fout hebt gemaakt kunnen er drie dingen gebeuren:

  • Als je nog niet betaald hebt: dan kun je de fout gewoon herstellen door terug te gaan naar het aanvraagformulier en deze ditmaal goed in te vullen.
  • Als je al betaald hebt kan het zijn dat je eTA wordt afgekeurd, je moet dan een nieuwe aanvraag indienen en die opnieuw betalen.
  • Als je al betaald hebt kan het ook zijn dat je eTA alsnog wordt goedgekeurd. Dit klinkt als goed nieuws, maar dat is het niet. Doordat er fouten in je eTA reistoestemming staan kan het ongeldig worden verklaard door de douane van Canada. Wanneer je fouten vind in je toegekende eTA is het dan ook verstandig een volledig nieuwe eTA aan te vragen. Helaas moet die ook weer betaald worden, maar beter wat geld kwijt voor een nieuwe eTA, dan op het vliegveld in Canada te horen krijgen dat je weer teruggestuurd wordt.

Kan het eTA worden geweigerd?

Het komt zelden voor dat een eTA aanvraag leidt tot afwijzing. De meest voorkomende reden voor afwijzing is het hebben van een strafblad en het bezitten van een Canadese inwonersstatus. Dat laatste moet ik misschien even toelichten. Veel Nederlanders zijn in de jaren vijftig naar Canada geëmigreerd. En soms na enkele jaren weer teruggekeerd naar Nederland. Zonder dat ze het weten hebben veel van deze mensen nog steeds de Canadese ‘permanent resident’ status. Ook al hebben ze geen Canadees paspoort meer. Deze mensen moeten eerst via het consulaat van Canada hun permanent resident status opzeggen en kunnen pas daarna een eTA aanvragen.

Kosten

Het eTA aanvragen kost €19,95 en betalen kan met iDEAL of Mister Cash. De kosten worden direct na het invullen van het aanvraagformulier in rekening gebracht.

Nu direct aan de slag

Heb je een eTA nodig en wil je deze direct aanvragen? Dan kun je terecht op Visumbuitenland.nl. Succes, en een fijne vakantie in Canada!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Reistips

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Reistips

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Kanovakantie in Noorwegen
Reistips

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy