De Electronic Travel Authorization (eTA) voor Canada

Gepubliceerd: 09 nov 2017 | Foto: Eta aanvragen voor Canada

Gaat je op reis naar Canada? Dan moet je een Electronic Travel Authorization, ofwel eTA aanvragen. Deze reisautorisatie is verplicht gesteld door de Canadese overheid. Het eTA is dus zowel bedoeld voor zakelijke als toeristische reizigers. Het is daarmee vergelijkbaar met een visum, maar gelukkig een stuk eenvoudiger te regelen. Met een eTA mag je maximaal zes maanden in Canada blijven.

Wanneer moet ik een eTA aanvragen?

Het belangrijkste is dat je het eTA hebt aangevraagd (en ontvangen!) voordat je op reis gaat. De aanvraagprocedure neemt niet veel tijd in beslag, maar het is altijd verstandig hier op tijd mee te beginnen. Je kunt je eTA al aanvragen voordat je je vliegtickets hebt geboekt. Het eTA is vijf jaar geldig, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je eTA alweer verlopen is tegen de tijd dat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt. Het aanvragen van het eTA duurt maar vijf minuutjes (hieronder meer uitleg) en meestal wordt het dezelfde dag nog goedgekeurd en per e-mail toegestuurd. Toch kan het soms wat langer duren, in zeldzame gevallen zelfs enkele dagen.

Niagara Falls in Canada

Niagara Falls in Canada

Hoe moet ik een eTA aanvragen?

Je kunt je eTA Canada aanvragen middels een online aanvraagformulier. Hierin vul je een aantal gegevens in. De vragen die in het formulier worden gesteld zijn vaak eenvoudig te beantwoorden, invullen is dus ook zo gedaan.

Een fout gemaakt met invullen?

Let er goed op dat je geen typfouten maakt bij het invullen. Vooral je paspoortnummer is erg belangrijk. Als je onbewust een fout hebt gemaakt kunnen er drie dingen gebeuren:

  • Als je nog niet betaald hebt: dan kun je de fout gewoon herstellen door terug te gaan naar het aanvraagformulier en deze ditmaal goed in te vullen.
  • Als je al betaald hebt kan het zijn dat je eTA wordt afgekeurd, je moet dan een nieuwe aanvraag indienen en die opnieuw betalen.
  • Als je al betaald hebt kan het ook zijn dat je eTA alsnog wordt goedgekeurd. Dit klinkt als goed nieuws, maar dat is het niet. Doordat er fouten in je eTA reistoestemming staan kan het ongeldig worden verklaard door de douane van Canada. Wanneer je fouten vind in je toegekende eTA is het dan ook verstandig een volledig nieuwe eTA aan te vragen. Helaas moet die ook weer betaald worden, maar beter wat geld kwijt voor een nieuwe eTA, dan op het vliegveld in Canada te horen krijgen dat je weer teruggestuurd wordt.
Prachtige natuurparken in Canada

Prachtige natuurparken in Canada

Kan het eTA worden geweigerd?

Het komt zelden voor dat een eTA aanvraag leidt tot afwijzing. De meest voorkomende reden voor afwijzing is het hebben van een strafblad en het bezitten van een Canadese inwonersstatus. Dat laatste moet ik misschien even toelichten. Veel Nederlanders zijn in de jaren vijftig naar Canada geëmigreerd. En soms na enkele jaren weer teruggekeerd naar Nederland. Zonder dat ze het weten hebben veel van deze mensen nog steeds de Canadese ‘permanent resident’ status. Ook al hebben ze geen Canadees paspoort meer. Deze mensen moeten eerst via het consulaat van Canada hun permanent resident status opzeggen en kunnen pas daarna een eTA aanvragen.

Kosten

Het eTA aanvragen kost €19,95 en betalen kan met iDEAL of Mister Cash. De kosten worden direct na het invullen van het aanvraagformulier in rekening gebracht.

Nu direct aan de slag

Heb je een eTA nodig en wil je deze direct aanvragen? Dan kun je terecht op Visumbuitenland.nl. Succes, en een fijne vakantie in Canada!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy