De favoriete biercafé's en wijnbars van onze reisbloggers

De favoriete biercafé’s en wijnbars van onze bloggers

Gepubliceerd: 25 sep 2020 | Foto: De favoriete biercafé's en wijnbars van onze reisbloggers

Onze reisbloggers gaan graag op pad en vinden het heerlijk om de natuur in te gaan. Maar ook het opzoeken van gezelligheid doen zij graag. Het drinken van een biertje of wijntje hoort daar natuurlijk ook bij. Maar in welke biercafé’s en wijnbars zijn zij dan graag te vinden?

Favoriete biercafé’s en wijnbars

In deze blog delen een aantal bloggers van Liefde voor Reizen hun favoriete biercafé’s en wijnbars in Nederland en het buitenland. En vergeet niet: NIX18

Gastblogger Liselotte
Gastblogger Liselotte

Mijn favoriete wijnbar en biercafé zijn toevallig allebei te vinden in het centrum van Utrecht.

Wijnbar VinVin

Begin 2011 opende VinVin haar deuren, waarmee het de eerste wijnbar in Utrecht was. Toevallig woonde ik op dat moment in dezelfde straat, maar ik had op dat moment nog geen idee dat VinVin een aantal jaar op rij zou eindigen in de top 10 van beste wijnbars in Nederland en in 2016 zelfs tot dé beste wijnbar.

In 2013 kreeg de bar haar huidige eigenaar Julian, door Winelife uitgeroepen tot meest gepassioneerde wijnbareigenaar van Nederland. Inmiddels is VinVin een begrip in Utrecht en gaan de zaken zó goed, dat Julian samen met een vriend in augustus 2018 een tweede wijnbar heeft geopend in Leidsche Rijn Centrum; wijn- en eetbar ‘Most’.  

Uiteraard kun je bij VinVin een hapje bij je wijn bestellen zoals brood met lekkers, kaas of charcuterie. Op bepaalde dagen van de week kun je zelfs pizza bestellen. Twee keer per maand vanaf 21u vullen jazzklanken de wijnbar. Op de Facebook pagina van VinVin kun je opzoeken welke musici wanneer optreden.Daarnaast biedt VinVin open proeverijen en introductiecursussen over wijn.

Belgisch Biercafé Olivier

Belgisch Biercafé Olivier kent een geschiedenis die maar liefst zo’n 1000 jaar teruggaat. Rond het jaar 1000 liet een welgestelde inwoner van de stad Utrecht een huis bouwen aan een zandweg; huis Clarenburg. Van huis naar (schuil)kerk Maria Minor. In 1967 werd het pand uitgeroepen tot rijksmonument en in 2004 gaf de Utrechtse horecaonderneming Debuut BV het pand haar huidige bestemming; dat van Belgisch biercafé Olivier. Er zijn zo veel mogelijk oorspronkelijke elementen behouden van de kerk uit 1860 zoals de altaarnis, gewelven en het orgel.

Hotspot, biercafé Olivier in Utrecht! favoriete biercafé's en wijnbars
Biercafé Olivier in Utrecht!

Een groot assortiment aan speciaal bier, een warme sfeer in een bijzonder pand, lekkere gerechten voor een redelijk prijsje. Kortom: doen!

Gastblogger Johanna
Gastblogger Johanna

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit in een specifiek biercafé/wijnbar in Nederland ben geweest, al komt daar binnenkort zeker verandering in. Wel heb ik er meerdere in het buitenland bezocht, waarvan één er echt bovenuit steekt: Vini Portugal in Lissabon

Vini Portugal in Lissabon

Het concept is simpel: je krijgt een pasje waar je een tegoed van minstens €5 op zet, vervolgens kun je verschillende wijnen proeven. En de keuze is reuze! Wit of rood, droog of fruitig, een relatief hoog of juist een wat lager alcoholpercentage; het is er allemaal. Ook komen alle wijnen uit Portugal, want uiteindelijk is het doel de Portugese wijnen op de kaart te zetten. Dit is al letterlijk gedaan op de muur, er hangt namelijk een grote kaart van Portugal waarop je precies kan zien uit welke streek de wijn afkomstig is.

Daarnaast liggen op de tafels informatiekaarten met meer uitleg over de wijnen zelf. Dit is dus een wijnproeverij waarbij je zelf volledig ‘in charge’ bent; jij bepaalt welke wijnen je proeft en hoe veel je erover wilt weten. De prijs van de te proeven wijnen verschilt van vijftig cent tot enkele tientallen euro’s. Je bepaalt dus ook zelf hoe veel geld je uitgeeft en kan te allen tijde het tegoed op het pasje opwaarderen.

De wijnen die je kunt proeven zijn slechts een selectie van de wijnen waarmee de wanden van het proeflokaal gevuld zijn, en natuurlijk zijn alle wijnen per fles te koop. Ohja, er is nog een detail dat Vini Portugal echt tot mijn favoriet maakt. Het proeflokaal bevindt zich namelijk op het Praça do Comércio, één van de bekendste pleinen in Lissabon. Lees meer over Vini Portugal

Blogger Jesper

Toen ik nog in Nederland woonde had ik een paar favoriete biercafé’s. Zo ben ik toevallig net als Liselotte fan van Belgisch Biercafé Olivier in Utrecht. Ik kwam graag bij Belgisch Biercafé vanwege het grote assortiment aan speciaalbieren, de fijne sfeer die er hangt, de locatie en natuurlijk vanwege het karakteristieke pand waarin dit café gevestigd is.

In mijn oude woonplaats Deventer was ik regelmatig te vinden in Café Persee. Door de fantastische locatie (aan de Brink), het grote assortiment aan speciaalbier en de gezellige sfeer die er hangt is dit echt een aanrader voor bierliefhebbers.

Een deel van het terras van Café Persee - favoriete biercafé's en wijnbars
Een deel van het terras van Café Persee – Foto: Café Persee

Begin 2020 heeft Café Persee een grote verbouwing gehad en heeft het een totaal nieuw interieur gekregen. Als ik de foto’s moet geloven is het nu nóg sfeervoller geworden. Ga zeker een kijkje nemen wanneer je in Deventer bent.

 Biercafé Persee in Deventer - favoriete biercafé's en wijnbars
(Bier)café Persee in Deventer – Foto: Café Persee

In mijn nieuwe woonplaats Darwin heb ik ondertussen ook al een paar favoriete café’s. Zo vind ik Six Tanks Brew Pub in het centrum van Darwin een hele leuke plek. Hier hebben ze voor Australië begrippen een ruim assortiment aan bieren en is op veel avonden livemuziek. In Australië kennen ze niet heel veel speciaalbier zoals je in Nederland en België gewend bent, maar langzaam zit hier wel beweging in. Of het bierassortiment ooit zo uitgebreid wordt als in Nederland geloof ik niet, Australiërs zijn nou eenmaal nuchter en vaak gehecht aan hun favoriete biermerken en als het teveel afwijkt van het normale bier vinden ze het al snel niks.

ps: Café’s in Darwin die ik ook graag bezoek zijn: Beachfront Hotel, Lola’s Pergola en Wisdom Bar and Cafe.

Wat zou jouw favoriete biercafé’s of wijnbars?

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy