Hoe vraag ik een visum aan?

Gepubliceerd: 20 jul 2017 | Foto: Hoe vraag ik een visum aan?

Hoe vraag ik een visum aan? We hebben er als reiziger allemaal wel eens mee te maken gehad, het aanvragen van een visum. Zoals we vroeger in lange rijen op het vliegveld stonden is het tegenwoordig een ‘peace of cake’ om een visum online aan te vragen. Toch zijn er wel zaken waar je op moet letten bij het aanvragen van een visum. Elk land hanteert weer andere regels bij het aanvragen van een visum, let daarom altijd goed op. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het aanvragen van een visum. 

Wat is een visum eigenlijk? 

Een visum kun je het beste omschrijven als een officiële toestemming van een land om in het land te mogen reizen en verblijven. Een visum wordt afgegeven door het land waar de reiziger naartoe gaat. Door het gebruik van een visum kunnen landen checken wie het land binnenkomen. Ieder land heeft weer zijn eigen procedures om een visum te kunnen aanvragen. Let daarom altijd goed op bij het aanvragen van een visum en lees goed de regels voordat je een visum aanvraagt. 

Waar moet ik op letten bij het aanvragen?

  • Let er altijd op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf het moment van aankomst
  • Zorg er altijd voor dat je alle gegevens volledig invult (bijv. volledige namen zoals in het paspoort)
  • Denk eraan dat je geen (spel)fouten maakt tijdens het invullen van de persoonsgegevens (dit kan vertraging opleveren)
  • Vraag altijd je visum ruim van te voren aan, zodat je niet in de problemen komt
  • Neem indien mogelijk altijd een geprinte versie van je visum mee op reis 

Hoe vraag ik een visum aan?

Er zijn verschillende partijen waarbij je een visum aanvraag kunt doen. Als je bijvoorbeeld naar Turkije, Kenia, Egypte, Sri Lanka of India dan kun je eenvoudig en snel je visum aanvragen via CT-visumdienst. Bij de meeste aanvragen kun je overigens heel makkelijk betalen via iDeal en heb je je visum al binnen 24 uur geregeld. 

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Winactie gespot: maak kans op een groepsreis naar Lapland + shoptegoed

Droom jij wel eens over een betoverende reis door Fins Lapland? Dan is dit jouw kans! Sawadee en Bever hebben...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx