Hoe vraag ik een visum aan?

Hoe vraag ik een visum aan?

Hoe vraag ik een visum aan?

Hoe vraag ik een visum aan? We hebben er als reiziger allemaal wel eens mee te maken gehad, het aanvragen van een visum. Zoals we vroeger in lange rijen op het vliegveld stonden is het tegenwoordig een ‘peace of cake’ om een visum online aan te vragen. Toch zijn er wel zaken waar je op moet letten bij het aanvragen van een visum. Elk land hanteert weer andere regels bij het aanvragen van een visum, let daarom altijd goed op. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het aanvragen van een visum. 

Wat is een visum eigenlijk? 

Een visum kun je het beste omschrijven als een officiële toestemming van een land om in het land te mogen reizen en verblijven. Een visum wordt afgegeven door het land waar de reiziger naartoe gaat. Door het gebruik van een visum kunnen landen checken wie het land binnenkomen. Ieder land heeft weer zijn eigen procedures om een visum te kunnen aanvragen. Let daarom altijd goed op bij het aanvragen van een visum en lees goed de regels voordat je een visum aanvraagt. 

Waar moet ik op letten bij het aanvragen?

 • Let er altijd op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf het moment van aankomst
 • Zorg er altijd voor dat je alle gegevens volledig invult (bijv. volledige namen zoals in het paspoort)
 • Denk eraan dat je geen (spel)fouten maakt tijdens het invullen van de persoonsgegevens (dit kan vertraging opleveren)
 • Vraag altijd je visum ruim van te voren aan, zodat je niet in de problemen komt
 • Neem indien mogelijk altijd een geprinte versie van je visum mee op reis 

Hoe vraag ik een visum aan?

Er zijn verschillende partijen waarbij je een visum aanvraag kunt doen. Als je bijvoorbeeld naar Turkije, Kenia, Egypte, Sri Lanka of India dan kun je eenvoudig en snel je visum aanvragen via CT-visumdienst. Bij de meeste aanvragen kun je overigens heel makkelijk betalen via iDeal en heb je je visum al binnen 24 uur geregeld. 

TAGS: visum
Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

 1. Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

  Reacties

  1 reactie

  • Avatar marian tims schreef:

   klopt voor Kenya, soms heb je een visumdienst nodig, maar kijk ook of je het zelf kan, scheelt veel kosten. Bn0v Tanzania, formulier downooaden, invullen, foto,s en wneere formulieren erbij, envelope met aangetekend porto aan jezelf erbij met frankering en binnen de week heb je het in huis

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *