Iguazu watervallen – een mooie, maar zeer toeristische plek

Iguazu watervallen – een mooie, maar zeer toeristische plek

Gepubliceerd: 12 okt 2020 | Foto: Iguazu watervallen – een mooie, maar zeer toeristische plek

De Iguazu watervallen bevinden zich in Argentinië, Brazilië én Paraguay. De Iguazu watervallen zijn dus ontzettend groot, waardoor je zeker wel 2 dagen nodig hebt om de watervallen te bezoeken.

Dag 1 – de Braziliaanse kant en het drielandenpunt

Vanuit het busstation in Argentinië hebben wij de bus naar Brazilië gepakt. De Braziliaanse kant is mooi omdat je een soort panoramaview van de watervallen hebt. Helaas waren wij hier in het hoogseizoen, waardoor het ontzettend druk was. Ik denk dat ik nog nooit zoveel toeristen bij elkaar heb gezien. Het was moeilijk om door de hoeveelheid toeristen heen te kijken, waardoor het uitzicht iets minder indrukwekkend was dan dat ik eigenlijk had gehoopt.

Krokodil gespot in het water bij de watervallen
Krokodil gespot in het water bij de watervallen
Waterval vanaf de Braziliaanse kant
Waterval vanaf de Braziliaanse kant

Wat deze dag ook wat minder maakte, was dat we door de drukte zóveel moesten wachten. Het begon al bij het overgaan van de grens, waar we bij de migratiecontroles moesten wachten. Vervolgens hebben we denk ik wel een uur gewacht om een kaartje voor het nationale park te halen en de bus in het park naar de watervallen in te kunnen. Dus een tip voor als je deze kant van de watervallen wil bezoeken: ga niet in het hoogseizoen (de Argentijnse zomervakantie, de Nederlandse kerstvakantie).

Regenboog bij de watervallen
Regenboog bij de watervallen

Later deze dag zijn we vanuit Argentinië naar het drielandenpunt gegaan. Bij de rivier zie je aan de ene kant Brazilië en aan de andere kant Paraguay. We hebben een lekkere avondwandeling langs de rivier af naar dit punt gemaakt. De zon gaat onder aan de Paraguayaanse kant, dus vanaf de Argentijnse kant heb je hier een perfect zicht op!

Vlakbij het drielandenpunt
Vlakbij het drielandenpunt

Dag 2 – de Argentijnse kant

Ik vind de Argentijnse kant veel mooier dan de Braziliaanse kant. We zijn ook weer met de bus naar de Argentijnse kant gegaan. Echter bij de Argentijnse kant kun je door het nationale park lopen, waardoor de drukte meer verspreid is. Je kunt verschillende paden volgen waar je bij verschillende punten van de watervallen uitkomt.

Veel toeristen wachten voor een beter uitzicht op de watervallen
Veel toeristen wachten voor een beter uitzicht op de watervallen

Je kunt ook met de trein naar hét uitzichtpunt van de Argentijnse kant. Hier sta je echt aan het begin van de watervallen en word je dus ook erg nat van het water van de watervallen. Aan de Argentijnse kant kun je jezelf best een hele dag vermaken doordat er verschillende uitzichtpunten en activiteiten zijn. Zo kun je ook met een bootje onder de watervallen door.

Watervallen vanaf bovenkant
Watervallen vanaf bovenkant 

Ik zou zelf beginnen op de eerste dag de met Braziliaanse kant en op de tweede dag de Argentijnse kant. De Braziliaanse kant is leuk om te zien, maar een stuk minder indrukwekkend dan de Argentijnse kant. Als je de Braziliaanse kant ná de Argentijnse kant bezoekt, ben ik bang dat het nog minder indrukwekkend zal zijn omdat het de Argentijnse kant sowieso niet kan overtreffen!

Deze leuke gastblog over de Iguazu watervallen is geschreven door Reni

Ook de Iguazu watervallen bewonderen? Bekijk hier de mogelijkheden

Meer Argentinië reistips

Mendoza: de wijnhoofdstad van Argentinië en nog veel meer

Salta: een diverse mooie regio in het noorden van Argentinië

6 redenen waarom je een keer naar Argentinië moet gaan!

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy