Kajakken in Samos: ontdek de mooiste plekken met Sea Kayak Samos

Gepubliceerd: 14 aug 2020 | Foto: Sea Kayak Samos - ontdek de mooiste plekken tijdens het kajakken

Sea Kayak Samos - ontdek de mooiste plekken tijdens het kajakken
Reisblog Liefde voor Reizen

In mijn vorige blog schreef ik over de straten van Karlovassi. Door het schrijven over Samos verlangde ik weer naar dit prachtige eiland en daarom ben ik op 13 juli 2020 in het vliegtuig gestapt naar Samos.

Kajakken in Samos

Natuurlijk wilde ik wel graag nieuwe plekken ontdekken op het eiland en snorkelen stond nog hoog op mijn lijstje. Zo kwam ik bij Sea Kayak Samos terecht.

Mourtiá beach

De kajak tour begon bij een prachtig strand, Mourtiá beach. We waren zelf met de huurauto naar het begin punt gereden, maar het is ook mogelijk om opgehaald te worden door de gids. Dit strand is los van het kajakken ook echt de moeite waard om te bezoeken.

Mourtiá beach, het vertrekpunt van de kajak tour
Mourtiá beach, het vertrekpunt van de kajak tour
Mourtiá beach op Samos
Mourtiá beach – kajakken bij Samos
Mourtiá Beach - Sea Kayak Samos
Mourtiá Beach – kajakken in Samos
Even relaxen bij Mourtiá Beach
Even relaxen bij Mourtiá Beach

Zelf had ik nog nooit in een kajak gezeten, maar het viel mij ontzettend mee. Kajakken is écht voor iedereen een leuke activiteit. Tijdens de tour verteld de gids van alles over het eiland en hij heeft op elke vraag een antwoord. Hij is namelijk geboren en getogen op Samos.

Grotten

Onze eerste stop was in een grot. Het water is hier ontzettend helder en geeft licht wanneer je het wateroppervlak aanraakt met bijvoorbeeld je vingertop. De muren van de grot zijn door het klotsen van het water paars uitgeslagen en dit geeft een magisch effect.

Kiezelstrandje

De tweede stop was bij een inham waar er bij een klein kiezelstrandje kon worden aangemeerd. Een ideale plek om te snorkelen en de huid weer te voorzien van een laagje zonnebrand. Op het water verbrand je natuurlijk tien keer zo snel. Een zonneklep of petje is daarom echt nodig om jezelf te beschermen tegen de zon.

Tweede stop Inham - kajakken op Samos
Tweede stop: kiezelstrandje bij een inham – kajakken in Samos
Zwemmen bij Inham - Sea Kayak Samos
Zwemmen bij het kiezelstrandje

Van mijn vorige trip naar Samos wist ik al dat er veel zee-egels te vinden zijn in het water en daarom ga ik nooit op blote voeten de zee in op plekken waar zich zee-egels bevinden. Waterschoentjes of water resistente sandaaltjes zijn een must have voor jouw vakantie naar Samos.

Paralia Megali Lakka

De derde stop was bij het zandstrandje Paralia Megali Lakka. De gids vertelde dat hier wel vaker boten aanmeren met toeristen. Dit strand is namelijk niet met de auto bereikbaar.

Paralia Megali Lakka
Paralia Megali Lakka

Die middag waren wij alleen op het strandje met de gids. In de zee is een pad gemaakt waar je veilig doorheen kan lopen om bij het water te komen waar je kan snorkelen. Tijdens de tour heb ik heel wat kleurrijke vissen weten te spotten die ik bij andere strandjes niet heb gezien.

Paralia Mikri Lakka

De laatste stop en tevens de lunchstop was wederom bij een pittoresk strandje waar geen levende ziel te bekennen was. Bij dit strand is een stukje bos te vinden waar je aan de picknicktafels kunt genieten van jouw meegebrachte lunch. Normaal gesproken bereid de gids hier een lunch, maar door covid-19 was dit helaas niet mogelijk.

Paralia Mikri Laki - kajakken op Samos
Paralia Mikri Laki
Paralia Mikri Laki
Paralia Mikri Laki

In alle rust en met een prachtig uitzicht hebben wij hier samen met de gids over Samos gesproken. Een klein geluksmomentje maakt zich hier van je meester. Hoe bijzonder is het om in deze nare en vooral verwarrende tijd op zo’n mooie plek als deze te mogen zijn.

Klooster

Op vijf minuten rijden van Mourtiá beach ligt een klooster met een adembenend uizicht over Samos. Het is ook mogelijk om het klooster te bezoeken.

Uitkijkpunt bij het klooster - kajakken op Samos
Uitkijkpunt bij het klooster

De rit is best wel steil maar de weg is goed aangelegd en zelfs met het kleine witte tuf autootje die wij hadden meegekregen is het gelukt. Na dit dagvullende programma zijn wij teruggereden naar onze verblijfplaats om ons klaar te maken voor een volgende mooie dag op Samos!

Bij het klooster
Bij het klooster
Prachtig uitzicht bij het klooster
Prachtig uitzicht bij het klooster

Deze leuke gastblog over kajakken in Samos is geschreven door Kim Tol, neem ook een kijkje op haar eigen blog Storyofourlives.nl

Ook kajakken in Samos?

Enthousiast geworden? En staat een kajak tour op Samos nu ook op jouw lijstje? Lees meer over See Kayak Samos en ervaar het ook zelf. Een vakantie op Samos aan het plannen? Bekijk hier de voordeligste reizen naar Samos!

Meer leuke Samos tips

Bezienswaardigheden Karlovasi, op het Griekse eiland Samos

Het dal van de nachtegalen op Samos

Samos: wat te doen op het Griekse eiland Samos?

Maak je Griekenland reis nog specialer

Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Griekenland

Lesbos - de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid
Griekenland

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende eilanden, ondanks dat het de thuisbasis is van Ouzo en je er de verbazingwekkende natuurlijke schoonheid van The Petrified Forest kunt vinden. Lesbos ligt in de Egeïsche zee en de hoofdstad Mytilini is ook het Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

De mooiste plekjes in Griekenland
Griekenland

De mooiste plekjes in Griekenland

Griekenland is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Dat is niet verrassend, want het land is rijk aan schitterende eilanden, prachtige natuurlandschappen en adembenemende bezienswaardigheden. Helaas is het onmogelijk om alle plekken in Griekenland in één vakantie te bezoeken, dus is het goed om te weten welke plekken een must see zijn. Bovendien is De mooiste plekjes in Griekenland

De mooiste Griekse eilanden
Griekenland

Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Griekenland is het land van het azuurblauwe water, de idyllische huisjes met blauwe daken, de smaakvolle Griekse keuken en de zeer gastvrije mensen. Wie eenmaal de Griekse eilanden heeft ontdekt wil niets anders meer. Maar dat is ook niet zo gek, Griekenland is het land met de meeste zonuren, minste regendagen en heeft duizenden mooie Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy