Bali - 5 leuke activiteiten om te doen

Bali: 5 leuke activiteiten om te doen

Gepubliceerd: 24 mei 2021 | Foto: 5 leuke activiteiten om te doen op Bali

Bali, ik mis je! Zodra de grenzen in Australië opengaan is Indonesië een van de eerste landen waar ik weer heen ga. Wat heb ik die gastvrijheid, mooie landschappen en dat lekkere eten gemist. Hopelijk kunnen we snel weer die kant op, want net als de rest van de wereld zit ook Indonesië met smart te wachten op toeristen. Wie nog nooit eerder op Bali is geweest heeft genoeg te ontdekken, maar ook vaste Bali-gangers kunnen nog genoeg moois bezoeken. In deze blog deel ik 5 leuke activiteiten om te doen op Bali. Reis je mee?

Koken en eten bij locals

Koken is heel belangrijk in Indonesië, Indonesiërs brengen dan ook veel tijd door in de keuken. Als bezoeker is het natuurlijk fantastisch om kennis te kunnen maken met de Indonesische keuken. Welke specerijen gebruiken ze, en hoe bereid je bekende gerechten zoals Nasi Goreng, Rendang en Gado-gado. Het koken en eten bij locals is een leuke ervaring die je niet snel meer zal vergeten. Doe bijvoorbeeld een kookworkshop in Ubud en leer alles over de Indonesische keuken.

Eten bij en met locals
Eten bij en met locals

Bezoek zeezout makers

Wist je dat ze op Bali op een traditionele wijze zeezout winnen uit het zeewater? Mila en Ketut van Toko Travel namen ons mee naar een plek waar dit op een traditionele wijze gedaan wordt.

Zeezout makers in actie
Zeezout makers in actie

Een leuke en leerzame tour waarbij je van dichtbij kunt zien hoe het zeezout gewonnen wordt en waarbij je kennis maakt met de locals die zich hiermee bezighouden. Wat mij betreft echt een must do op Bali.

Zeezout op Bali - Leuke activiteiten op Bali
Zeezout op Bali

Sekumpul Waterfall wandeling

Wie van de Balinese natuur wil genieten mag een bezoek aan de Sekumpul Waterfall niet missen. Deze prachtige waterfall ligt in een groene oase en de weg ernaar toe is al een feestje voor natuurliefhebbers. Kijk goed om je heen, want je passeert veel mooie tropische bomen en planten. Maar ook mooie vlinders, spinnen en andere kleurrijke insecten kun je er spotten. Wie aankomt bij de Sekumpul Waterfall kan een verfrissende wandeling maken onder de waterfall en het geweld van het water van dichtbij aanschouwen.

Wandeling naar de Sekumpul Waterfall
Wandeling naar de Sekumpul Waterfall
De Sekumpul Waterfall - Leuke activiteiten op Bali
De Sekumpul Waterfall

Snorkelen bij Tulamben Shipwreck

Wie van snorkelen houdt mag Tulamben Shipwreck niet missen. Deze plek is bekend onder snorkelaars en ik snap dat wel. Wanneer je in de buurt van het oude schip snorkelt word je verrast door duizenden gekleurde vissen. Hoe dichterbij je bij het scheepswrak komt hoe meer vissen je kunt spotten. Ik was zo verrast door deze plek, ik had niet van te voren verwacht zoveel vissen te spotten.

Snorkelen bij Tulamben Shipwreck
Snorkelen bij Tulamben Shipwreck

Bezoek de Lempuyang Temple

Dompel je onder in de cultuur en bezoek de Lempuyang Temple, een van de oudste en meest gerespecteerde tempels op Bali. De tempel is een pareltje om te bezoeken en is een zeer fotogenieke plek.

De Lempuyang Temple - Leuke activiteiten op Bali
De Lempuyang Temple

De weg ernaartoe is al mooi en helemaal wanneer er een ceremonie bezig is heb je als toerist heel veel te bewonderen. Ik vond het een mooie ervaring en iets wat je gezien moet hebben wanneer je op Bali bent.

Ceremonie bij de Lempuyang Temple
Ceremonie bij de Lempuyang Temple

Wij waren op tour met Toko Travel. Ook zin gekregen om Bali te bezoeken en een tour te doen? Neem dan contact op met Mila.

Welke activiteit zie jij helemaal zitten op Bali? 🙂

Reisvideo over Bali

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy