Zoek
Sluit dit zoekvak.

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

De leukste fietssteden in Spanje

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

De leukste fietssteden in Spanje

Inhoudsopgave

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen wanneer je op de fiets stapt en heerlijk rondfiets met de wind in haren. Maar wat zijn nou de leukste fietssteden in Spanje? Dat lees je in deze nieuwe blog.

Leukste fietssteden in Spanje

In Spanje kun je in diverse steden een fiets huren of een fietstour met een gids doen. Met een fietstour zie je veel van een stad en leer je ook bij. Zo kom je weer een stukje wijzer terug in Nederland 🙂 Wij hebben de leukste fietssteden in Spanje voor jou op een rijtje gezet. Fietsvriendelijke Spaanse steden die de moeite waard zijn om op de fiets te ontdekken. Welke Spaanse stad zou jij graag per fiets willen ontdekken?

Fietsen door Valencia

Valencia is de ideale Spaanse stad om te ontdekken op de fiets. Naast het feit dat er in Valencia onwijs veel moois te bewonderen is, blijkt Valencia ook nog eens een hele fijne fietsstad te zijn. Zo zijn er verschillende gedeeltes in de stad waar je heerlijk kunt fietsen, zoals bijvoorbeeld het mooie Turia Park van zo’n 10 kilometer lang. Vroeger stroomde hier de rivier de Turia door, maar vanwege heftige overstromingen is dit gedeelte drooggelegd en omgetoverd tot een prachtig stadspark wat het noordelijke deel van het centrum van Valencia beslaat.

Fietsen door Valencia - leukste fietssteden in Spanje
Fietsen door het centrum van Valencia
Het Turia Park

Tegenwoordig is het Turia Park een fijne plek voor wandelaars, sporters en fietsers. Hoewel je jaren geleden maar een enkeling op de fiets zag in Valencia, zie je tegenwoordig steeds meer mensen die fietsend van deze mooie Spaanse stad genieten. De stad wordt ook steeds meer ingericht op fietsers, en daar worden wij als fietsliefhebbers natuurlijk blij van 🙂

Fiets huren in Valencia?

Ontdek op eigen tempo het mooie Valencia. Bekijk de mogelijkheden

Fietstour maken in Valencia?

Boek een fietstour met een locale gids en ontdek de stad. Bekijk de mogelijkheden

Fietsen door Sevilla

Ook het mooie Sevilla leent zich goed om op de fiets te ontdekken. Naast het ideale fietsklimaat, kijk je hier ook je ogen uit qua bezienswaardigheden. Fiets langs Giralda, Barrio de Santa Cruz en Real Fabrica de Tobascos, om maar een paar van de vele hoogtepunten in Sevilla te noemen.

Fietsen door Sevilla - leukste fietssteden in Spanje
Fietsen door Sevilla

Met de fiets ontdek je de best bewaarde plekjes van deze mooie hoofdstad van Andalusië. Huur zelf een fiets en bepaal zelf je tempo of maak een leerzame fietstour met gids door de stad en leer meer over de geschiedenis van de stad en de verhalen achter de prachtige bouwwerken die je verspreid door de stad vindt. Fiets jij straks met de wind door haren door het mooie Sevilla?

Fiets huren in Sevilla?

Ontdek op eigen tempo het mooie Sevilla. Bekijk de mogelijkheden

Fietstour maken in Sevilla?

Boek een fietstour met een locale gids en ontdek de stad. Bekijk de mogelijkheden

Fietsen door Málaga

Een bezoek aan Málaga betekent historische gebouwen, veel zon, gezellige terrasjes en leuke bezienswaardigheden. Met meer dan 300 dagen zon is Málaga de ideale stad om per fiets te ontdekken. Met de fiets verken je op een leuke manier de mooiste bezienswaardigheden en ervaar je de stad goed.

Fietstocht door de stad
Fietstocht door Málaga

Maar niet alleen het centrum van Málaga is leuk om te ontdekken op de fiets, ook de omgeving van Malaga is een bezoek waard op de tweewieler. Zo kun je o.a. genieten van de mooiste stranden en leukste visserswijken. Eenmaal bij de kust kun je heerlijk doorfietsen van strand naar strand en nog meer mooie kustlijn ontdekken.

Fiets huren in Málaga?

Ontdek op eigen tempo het mooie Málaga. Bekijk de mogelijkheden

Fietstour maken in Málaga?

Boek een fietstour met een locale gids en ontdek de stad. Bekijk de mogelijkheden

Fietsen door Palma de Mallorca

Nog een leuke fietsstad in Spanje is Palma de Mallorca. Huur een fiets of doe een fietstour en rij langs alle highlights van Palma de Mallorca. Bewonder de beroemde kathedraal La Seu (die uit de 13de eeuw dateert) of geniet van de oude haven en Plaza de España.

Steeds meer fietsliefhebbers weten dit mooie Spaanse eiland te vinden en beginnen aan hun avontuurlijke fietstocht in Palma de Mallorca, om daarna nog meer te verkennen op dit mooie eiland. Doe een fietstour en laat je leiden door een Nederlandse local, die alle ins en outs over het eiland en de stad kent. Lijkt jou dat ook wat, fietsen op Mallorca?

Fiets huren in Palma de Mallorca?

Ontdek op eigen tempo het mooie Palma de Mallorca. Bekijk de mogelijkheden

Fietstour maken in Palma de Mallorca?

Boek een fietstour met een locale gids en ontdek de stad. Bekijk de mogelijkheden

Fietsen door Bilbao

Ook het centrum van Bilbao verdient een fietstocht. Het oude centrum weet menig toerist enthousiast te maken, maar ook in de omgeving is genoeg te zien en te doen. Met de fiets is het eenvoudig én leuk om kennis te maken met al het moois wat de stad Bilbao te bieden heeft.

Bilbao is een stad vol met gezellige restaurantjes, eigenzinnige winkels en mooie bezienswaardigheden zoals het Het Guggenheim Museum, De Casco Viejo, De Plaza Nueva, De Santiagokathedraal en Teatro Arriaga. Maak een onvergetelijke fietstour of huur zelf een fiets en leer het Spaanse Bilbao pas echt goed kennen. Staat Bilbao op jouw lijstje?

Fiets huren in Bilbao?

Ontdek op eigen tempo het mooie Bilbao. Bekijk de mogelijkheden

Fietstour maken in Bilbao?

Boek een fietstour met een locale gids en ontdek de stad. Bekijk de mogelijkheden

Plan je reis door Spanje
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Spanje